Η αλήθεια για τα οικονομικά της ΠΑΕ Ηρακλής

Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι 16 ομάδες που συμμετέχουν στη Σούπερ Λίγκα. Άλλες μικρότερα και άλλες μεγαλύτερα. Ως είθισται όμως τα τελευταία χρόνια, μόνο στον …

Ηρακλής

Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι 16 ομάδες που συμμετέχουν στη Σούπερ Λίγκα. Άλλες μικρότερα και άλλες μεγαλύτερα. Ως είθισται όμως τα τελευταία χρόνια, μόνο στον Ηρακλή αποτελούν μέρος της καθημερινής ειδησεογραφίας. Ποια είναι όμως η πραγματική κατάσταση που επικρατεί στα οικονομικά της κυανόλευκης εταιρίας; Είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όπως παρουσιάζονται από μερίδα του Τύπου; Η BLUEARENA έψαξε, ρώτησε και επιχειρεί να τοποθετήσει τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση.


Υπάρχει άραγε κανείς που να πίστευε τέλη Ιουνίου, όταν και η ομάδα εξασφάλιζε το… αυτονόητο (συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα), ότι αρχές Σεπτεμβρίου η ΠΑΕ θα είχε επιλύσει όλα τα οικονομικά της προβλήματα; Προφανώς ουδείς. Παρόλα αυτά, τα πράγματα κυλούν καλύτερα απ’ ότι θα περίμεναν οι διοικούντες.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, τα πολύ δύσκολα, όσον αφορά τον οικονομικά τομέα, τελειώνουν στα μέσα Σεπτεμβρίου. Και αυτό διότι στη συνέχεια θα ξεκινήσει η εισροή χρημάτων από τις βασικές πηγές εσόδων. Το τηλεοπτικό συμβόλαιο και τις χορηγίες. «Η κατάσταση τώρα είναι δύσκολη, αλλά ελεγχόμενη. Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλουμε τον κόσμο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.


Μέχρι στιγμής, τα έσοδα ήταν περιορισμένα. Τα εισιτήρια διαρκείας, τα ελάχιστα –σε σχέση με τα χρέη που άφησε- χρήματα από τον Ρέμο και οι εισπράξεις του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά, η ομάδα κατάφερε να σταθεί στα πόδια της, να πραγματοποιήσει εξαιρετικές μεταγραφές και να αντιμετωπίσει –στο μέτρο του δυνατού- τις μεγάλες της υποχρεώσεις.


Αν η διοίκηση αποφάσιζε να διαθέσει όλα τα χρήματα στην αποπληρωμή των χρεών, τότε σίγουρα οι οφειλές θα είχαν μειωθεί ακόμη περισσότερο, ωστόσο θα δημιουργούνταν ένα ρόστερ που θα είχε ως… ταβάνι στόχων, την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Αντ’ αυτού, η διοίκηση αποφάσισε να επενδύσει και στην αγωνιστική αναγέννηση του Ηρακλή, προχωρώντας στη δημιουργία μίας ομάδας που δείχνει ικανή να επαναφέρει τους κυανόλευκους στη φυσική τους θέση.


Από τις 15 Σεπτεμβρίου και έπειτα, το νερό μπαίνει στο αυλάκι και σε οικονομικό επίπεδο. Θα έρθει η πρώτη μεγάλη δόση από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, θα υπογραφεί η σύμβαση χορηγίας με τον ΟΠΑΠ, ενώ είναι αρκετά πιθανό να υπάρξουν και άλλες συμφωνίες με εταιρίες που ενδιαφέρονται να διαφημιστούν μέσω του Ηρακλή. Παράλληλα υπάρχουν και σερί δύο εντός έδρας παιχνίδια, στα οποία αναμένεται και πάλι ο κόσμος να δώσει βροντερό παρών, ενισχύοντας (και) οικονομικά την αγαπημένη του ομάδα.

Σχετικά Άρθρα

Το Ηρακλάκι, που αφήνει υποσχέσεις στην Αγγλία

Ποδόσφαιρο

Back to Top