Έναν οφθαλμίατρο για τον κ. Καρανίκα

Ο Αχιλλέας Παπαϊωάννου είναι ένας από τους οπαδούς του Ηρακλή που ήταν το Σάββατο στο Καυτανζόγλειο. Είναι γιατρός. Και πιο συγκεκριμένα οφθαλμίατρος. Μόλις διάβασε στην …

Ροπαλιές

Ο Αχιλλέας Παπαϊωάννου είναι ένας από τους οπαδούς του Ηρακλή που ήταν το Σάββατο στο Καυτανζόγλειο. Είναι γιατρός. Και πιο συγκεκριμένα οφθαλμίατρος. Μόλις διάβασε στην «Bluearena» το ρεπορτάζ για το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο Ηρακλής εξαιτίας των όσων ανέφερε ή μάλλον των όσων ανακάλυψε ο κ. Γιώργος Καρανίκας (αγνώστων μέχρι στιγμής άλλων  στοιχείων), μου τηλεφώνησε και μου είπε: «Κύριε Γιάννη, μήπως έχετε κάποια στοιχεία του κ. Καρανίκα; Μήπως ξέρετε πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του;». Η απάντησή μου τον απογοήτευσε αλλά με τη σειρά μου τον ρώτησα «γιατί τα έψαχνε». «Θέλω, μου είπε, να του ζητήσω να έλθει να τον εξετάσω. Και αν δεν μπορεί να έλθει τότε να πάω εγώ. Με αυτά που έγραψε δεν πρέπει να βλέπει καλά. Και άνθρωποι που δεν βλέπουν καλά είναι επικίνδυνο να στέλνονται σαν παρατηρητές».

Δεν ξέρω αν πραγματικά ο κ.Καρανίκας έχει πρόβλημα όρασης. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι και αν ακόμα βλέπει καλά έχει πρόβλημα στο να αξιολογεί αυτά που βλέπει. Οι «λεπτομέρειες» (49 λέει ήταν οι πυρσοί και όχι 40 ή 50 και εγώ αναρωτιέμαι πώς μπόρεσε και τους μέτρησε αφού κάποιοι άναψαν ταυτόχρονα) και η… ανακάλυψη των…. προθέσεων αυτών που μπήκαν να πανηγυρίσουν (είναι ο μόνος που… διέγνωσε πρόθεση να…. χτυπήσουν τον Ιμπαγάσα) δεν δείχνει άνθρωπο που πήγε στο Καυτανζόγλειο για να κάνει σωστά τη δουλειά του αλλά για να πουλήσει εξυπηρέτηση. Και αυτό που επίσης θέλω να επισημάνω είναι ότι με τέτοιες και τόσο «λεπτομερείς» εκθέσεις  όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται το θέμα της βίας αλλά γίνονται αφορμή για ακόμα χειρότερα πράγματα.

Αν λοιπόν η διοργανώτρια αρχή θέλει ένα πρωτάθλημα χωρίς παρατράγουδα τότε θα πρέπει ή να βρεί ένα οφθαλμίατρο για κάθε παρατηρητή και να μας απαλλάξει από κάθε Καρανίκα ή (γιατί και αυτό είναι πολύ πιθανό) να ψάξει αν το πρόβλημα δεν οφείλεται στην όραση τους αλλά σε άλλο τους πρόβλημα ή και αν ακόμα είναι θέμα γραμμής.

Μια απάντηση ίσως πάρουμε από τον τρόπο που το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο, θα αξιολογήσει την… αξιοπιστία της έκθεσης του κ. Καρανίκα.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top