Σκάνδαλο με αθλητικές και κοινωνικές προεκτάσεις

Εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας στη σύγχρονη ιστορία της, ο ΟΠΑΠ προχωράει σε μία κίνηση που αποτελεί πρόκληση, από …

BlueArena, Απόψεις

Εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας στη σύγχρονη ιστορία της, ο ΟΠΑΠ προχωράει σε μία κίνηση που αποτελεί πρόκληση, από όποια πλευρά και αν την εξετάσει κανείς. Μοιράζει ένα τεράστιο ποσό (κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ για την επόμενη τριετία) σε τρεις ελληνικούς συλλόγους, οι οποίοι αποδεικνύεται στην πράξη ότι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν εμπορικά το «brand name» τους. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, θα διαφημίζουν για τα επόμενα τρία χρόνια, στο εμπρόσθιο μέρος της φανέλας τους, τον ΟΠΑΠ. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν σημερινά (26/8) δημοσιεύματα του Τύπου.


Πολλοί από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ανήκετε στη «γενιά των επτακοσίων ευρώ» που εξελίσσεται σε… γενιά των ανέργων, ή έχετε γονείς και παππούδες που το Κράτος τους κόβει εκατό και διακόσια ευρώ από τη σύνταξη, στο πλαίσιο της μείωσης του ελλείμματος. Και όμως την ίδια ακριβώς εποχή, ένας κρατικός οργανισμός, σκοπεύει να διαθέσει ένα ιλιγγιώδες ποσό, για να ικανοποιήσει την επιθυμία τριών ισχυρών ΠΑΕ.


Πέρα από την κοινωνική διάσταση, υπάρχει και η αθλητική. Οι τέσσερις ομάδες που συγκεντρώνουν και τον περισσότερο κόσμο, θα διαφημίζονται τη νέα περίοδο με εταιρίες που ελέγχονται από το Κράτος. ΟΠΑΠ οι τρεις, Cosmote ο Παναθηναϊκός. Και οι υπόλοιπες ομάδες που ανήκουν στο ίδιο πρωτάθλημα, τι θα γίνουν; Όταν λόγω της οικονομικής κρίσης, ομάδες με τεράστια δυναμική δεν βρίσκουν χορηγίες, είναι δυνατόν να μην συμβαίνει το ίδιο με συλλόγους που δεν «κουβαλούν» τόσο κόσμο πίσω τους; Εκτός και αν στο μυαλό των υπευθύνων, είναι η οικονομική ευρωστία των τεσσάρων και όλοι οι υπόλοιποι να… (παραφράζοντας την πιο γνωστή έκφραση που ειπώθηκε ποτέ από παράγοντα του ποδοσφαίρου).


Αν θέλουμε να μιλάμε για Κράτος δικαίου και ένα πρωτάθλημα επί ίσοις όροις, τότε υπάρχουν δύο επιλογές: Ή θα δοθεί σε όλες τις ΠΑΕ κρατική χορηγία ή σε καμία. Στην πρώτη περίπτωση, δεν έχει κανείς την απαίτηση η Κέρκυρα (τυχαίο το παράδειγμα) να πάρει τα ίδια χρήματα με τον Ολυμπιακό. Να βρεθεί μία φόρμουλα, αντίστοιχη με αυτή που εφαρμόζεται στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και να μοιραστούν τα χρήματα αναλογικά. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα έχουν άδικο όσοι μιλούν για… ομάδες του Δημοσίου κτλ.


ΥΓ Ελπίζουμε της ευαισθησία που έδειξαν ορισμένοι, όταν δημοσιοποιήθηκε το ενδεχόμενο η ΑΕΚ να διαφημίζει παιχνίδια του ΟΠΑΠ, να την δείξουν και τώρα, που οι υπόλοιπες δύο ομάδες της πόλης (Ηρακλής και Άρης) μένουν εκτός της… πίτας του οργανισμού.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top