Το σχέδιο της ΟΥΕΦΑ για τους συνδέσμους οπαδών

Σε αντίθεση με το υπουργείο Αθλητισμού που το 2007 επιχείρησε να βάλει λουκέτο στους συνδέσμους, η ΟΥΕΦΑ επεξεργάζεται ένα φιλόδοξο σχέδιο με στόχο τη μείωση …

Διάφορα

Σε αντίθεση με το υπουργείο Αθλητισμού που το 2007 επιχείρησε να βάλει λουκέτο στους συνδέσμους, η ΟΥΕΦΑ επεξεργάζεται ένα φιλόδοξο σχέδιο με στόχο τη μείωση των επεισοδίων από οργανωμένους οπαδούς, αλλά και τη στενότερη συνεργασία τους με τη διοίκηση των ομάδων. Πρόσφατα αναγνώρισε επισήμως το «Football Supporters Europe» ως αντιπροσωπευτική οργάνωση Ευρωπαίων οπαδών και ξεκίνησε συνεργασία μαζί του.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία σκοπεύει να επιβάλλει στις ομάδες την ύπαρξη εκπροσώπου των οργανωμένων οπαδών τους στο Διοικητικό Συμβούλιο, με δικαίωμα λόγου πάνω σε όλα τα θέματα του συλλόγου. Επίσης, θα ανακοινώσει σύντομα «χάρτα» με την οποία θα ορίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συνδέσμων οργανωμένων, καθιστώντας φυσικά παράνομους όσους δεν συμμορφωθούν.

Με το σχέδιο αυτό η ΟΥΕΦΑ θέλει να αυξήσει τη δύναμη των οργανωμένων οπαδών μέσα στις ομάδες, στο πλαίσιο όμως της νομιμότητας.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top