Σπουδαίος ο Βαλβέρντ, αχτύπητη η τριάδα

Αν ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρακολούθησε μέσω διαδικτύου το παιχνίδι της Τουλούζ με τη Μπορντό, μάλλον θα πρέπει να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Ο …

Ηρακλής

Αν ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρακολούθησε μέσω διαδικτύου το παιχνίδι της Τουλούζ με τη Μπορντό, μάλλον θα πρέπει να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Ο Ματιέ Βαλβέρντ είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας και μαζί με τους Μπαντή και Ελευθερόπουλο, ο Ηρακλής δημιουργεί την πιο ισχυρή τριάδα πορτιέρο στην ιστορία του.


Το παιχνίδι στο Σαμπάν Ντελμά, ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για όλους εμάς που γνωρίζαμε τον Βαλβέρντ μόνο ως όνομα, να τον “τσεκάρουμε” σε ένα παιχνίδι με πολύ υψηλό δείκτη δυσκολίας. Εκτός έδρας, σε ένα γήπεδο με 30.000 κόσμο, απέναντι σε μία ομάδα με εξαιρετική ποιότητα από το κέντρο και μπροστά (Γκουρκούφ, Καβενάγκι, Πλάσιλ, Γουέντελ κτλ) και η οποία θα έπαιζε ποδόσφαιρο κατοχής (το συνολικό ποσοστό κατοχής ήταν 62-38 υπέρ των γηπεδούχων).


Ούτε προπονητές είμαστε, αλλά ούτε έχουμε παίξει ποτέ στη θέση του τερματοφύλακα, για να έχουμε τη δυνατότητα να κρίνουμε τον Βαλβέρντ. Αυτό όμως που είδαμε ως απλοί τηλεθεατές της αναμέτρησης, μας ικανοποίησε και με το παραπάνω.


Αν αυτός είναι ο πραγματικός Βαλβέρντ, τότε ο Ηρακλής αποκτά έναν πορτιέρο που έχει την ευχέρεια να καθαρίζει φάσεις στον αέρα και διαθέτει ταχύτητα και διορατικότητα για να αποτελεί ουσιαστικά το… λίμπερο πίσω από τα δύο στόπερ. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός (1,85μ.), διαθέτει μεγάλο άλμα και ξέρει πότε πρέπει να βγει από την γραμμή της εστίας του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι, σταμάτησε τουλάχιστον 10 σέντρες των παικτών της Μπορντό.


Παράλληλα, δεν έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να εκμεταλλευτούν τις κάθετες πάσες του Γκουρκούφ, αφού όσες πέρασαν από τα στόπερ, σταμάτησαν σε αυτόν, με τις γρήγορες εξόδους του. Στη φάση του γκολ δεν φέρει ευθύνη, αφού ο Πλάσιλ, έμεινε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Ντροπή για την ΕΠΣΜ, το να μην βραβευτεί η πρωταθλήτρια Κ19 του Ηρακλή!

Ποδόσφαιρο

Γεράνης: “Ο Ηρακλής θα επιστρέψει εκεί, όπου ανήκει!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top