ΣΧΟΛΙΟ: Η όψιμη ευθιξία του κ. Μπουμπένκο

Όσοι ασχολούνται με τον Ηρακλή και μπορούν να πιάσουν τον παλμό του κόσμου του, αντιλαμβάνονται ότι το τελευταίο που ενδιαφέρει τους κυανόλευκους οπαδούς είναι οι …

Όσοι ασχολούνται με τον Ηρακλή και μπορούν να πιάσουν τον παλμό του κόσμου του, αντιλαμβάνονται ότι το τελευταίο που ενδιαφέρει τους κυανόλευκους οπαδούς είναι οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στον πρόεδρο της ΠΑΕ, τον Γιάννη Τάκη και τον Σλοβάκο προπονητή Γιόζεφ Μπουμπένκο. Ο κόσμος στο επόμενο πρωτάθλημα θέλει να δει μια ομάδα ανταγωνιστική, ένα σύνολο που να πείθει και βέβαια όλα όσα λέγονται και ακούγονται από την μια ή την άλλη πλευρά δεν βοηθάνε προς την κατεύθυνση αυτή.

Τα «χτεσινά», δηλαδή οι δηλώσεις του Μπουμπένκο και η απάντηση της ΠΑΕ, μακάρι να στοιχειοθετούν το τελευταίο «επεισόδιο» σ’ αυτό το σήριαλ. Γιατί ο ποδοσφαιρικός Ηρακλής έχει πολύ δύσκολο έργο μπροστά του. Και το έργο αυτό γίνεται πολύ πιο δύσκολο, από τον τρόπο που αντέδρασε ο  Σλοβάκος τεχνικός από την στιγμή που η διοίκηση αποφάσισε να απομακρύνει τον μάνατζέρ του, από το πόστο του τεχνικού διευθυντή.

Χτες ο Μπουμπένκο… ανακάλυψε την Αμερική. Για όλα φταίει ο Τάκης. Χρέωσε όλα τα δεινά στον πρόεδρο της ΠΑΕ. Πώς να γίνει όμως πιστευτός όταν αυτό το… ανακάλυψε τώρα που… παραιτήθηκε; Αφού ο Τάκης λειτουργούσε καταστροφικά (κατά τον Μπουμπένκο) για την ομάδα, γιατί δεν τα έλεγε όσο λειτουργούσαν με τον Καπαγιαννίδη σαν δίδυμο που έκανε κουμάντο στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ΠΑΕ; Γιατί όλα αυτά τα… ανακάλυψε μετά την απομάκρυνση του Καπαγιαννίδη; Αλλά και γιατί μέχρι τότε όλες του οι επιλογές προέρχονταν από ένα και μόνο γραφείο;

Προφανώς διότι ο Τάκης είτε δεν το είχε αντιληφθεί, είτε επειδή είχε εμπιστοσύνη στο δίδυμο, δεν έκανε καμιά (μέχρι τότε) παρέμβαση. Και η αλήθεια είναι ότι αν δεν συνέβαινε το «στραπάτσο» με τον Μακεδονικό, η κατάσταση δεν θα άλλαζε. Ήρθε όμως η τριάρα, έγινε ενημέρωση υπεύθυνη και σοβαρή, απειλήθηκαν παραιτήσεις και καταγγελίες και πάρθηκε η απόφαση να φύγει ο Καπαγιαννίδης.

Από τότε άρχισε και η στροφή του Μπουμπένκο, που εκδηλώθηκε ποικιλόμορφα στην Ιταλία, αφού στο μεταξύ τον βοήθησε και το μπάχαλο που βρήκε εκεί η ομάδα και για το οποίο έχει μερίδιο ευθύνης και ο πρόεδρος, ο οποίος έκλεισε το ξενοδοχείο. Σε διαφορετική περίπτωση είναι βέβαιο ότι άλλα θα έλεγε ο Σλοβάκος τεχνικός, όμως για να είμαστε δίκαιοι, στο θέμα της Ιταλίας έχει δίκιο. Μόνο σ’ αυτό όμως.

Από τις χτεσινές δηλώσεις του Μπουμπένκο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι «κακοί δημοσιογράφοι». Ασφαλώς σ’ αυτούς δεν περιλαμβάνονται εκείνοι στους οποίους ο στενός του συνεργάτης «μοίραζε» την λίστα με τις προτάσεις που έκανε φεύγοντας για την Ιταλία, αλλά ούτε και εκείνοι στους ο οποίους ο ίδιος άνθρωπος «μετέφερε» αυτά που του έλεγαν κάποιοι άλλοι με σκοπό να τα έχει καλά με όλους. Αφού όμως ο Σλοβάκος τεχνικός ήταν τόσο αποκαλυπτικός στα όσα είπε για τον Τάκη, γιατί δεν μας λέει και τα ονόματα αυτών των «κακών δημοσιογράφων». Για να μάθουμε και εμείς βρε αδερφέ ποιοι χώνουν την μύτη τους εκεί που δεν πρέπει.

Η ΠΑΕ απάντησε με την φράση «η σιωπή είχε χρυσός». Αν το έκανε για να κλείσει οριστικά το θέμα, έχει καλώς. Όμως τι πάει να πει «η σιωπή είναι χρυσός». Έτσι όπως είναι διατυπωμένη η απάντηση, δείχνει ότι και αυτή «κάτι» έχει στα χέρια της. Ας τα βγάλει λοιπόν για να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Τέτοιες υποθέσεις δεν πρέπει να «σέρνονται». Ο Ηρακλής δημιούργησε ένα πολύ καλό ρόστερ (δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι τα πιο σημαντικά αποκτήματα ήρθαν στην μετά-Καπαγιαννίδη εποχή) και πήρε ένα προπονητή που μπορεί να το αξιοποιήσει. Το μόνο που χρειάζεται είναι η ηρεμία. Και αυτή είναι βέβαιο ότι μπορεί να του την εξασφαλίσει (αν και εφόσον χρειασθεί) ο κόσμος του.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top