ΣΧΟΛΙΟ: Για το “καπέλωμα”, υπάρχει η παραίτηση

Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο είναι ένας αξιόλογος προπονητής. Και δεν χωρά καμία απολύτως αμφιβολία. Γι’ αυτό άλλωστε και μέχρι στιγμής παραμένει στο τιμόνι του Ηρακλή. Διότι …

Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο είναι ένας αξιόλογος προπονητής. Και δεν χωρά καμία απολύτως αμφιβολία. Γι’ αυτό άλλωστε και μέχρι στιγμής παραμένει στο τιμόνι του Ηρακλή. Διότι αν δεν υπήρχε η εκτίμηση στις ικανότητές του, θα ήταν άνεργος από το βράδυ της Παρασκευής και θα έκανε παρέα στον… μέντορά του, Γιώργο Καπαγιαννίδη.


Όσοι είναι παρόντες στην Ιταλία, κάνουν λόγο για ένα Μπουμπένκο που… είναι αλλού. Χωρίς διάθεση για προπόνηση, αρνητικό στα πάντα, που με την παρουσία του περισσότερο βλάπτει, παρά ωφελεί την ομάδα στην πιο κρίσιμη περίοδο της χρονιάς. Η σωστή προετοιμασία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο μίας επιτυχημένης χρονιάς. Και μέχρι στιγμής, η προετοιμασία δεν κυλάει ομαλά στον Ηρακλή.


Εφόσον ο Σλοβάκος δεν αντιλαμβάνεται ότι είναι εργαζόμενος της ΠΑΕ Ηρακλής και πρέπει να λειτουργεί με τους όρους και τις προϋποθέσεις που του θέτει η εκάστοτε διοίκηση, δεν έχει θέση στην ομάδα. Αν θεωρεί ότι με τον τρόπο που λειτουργεί ο Γιάννης Τάκης και οι συνεργάτες του, τον… καπελώνουν, δεν έχει παρά να δηλώσει παραίτηση και να αποχωρήσει. Ότι ακριβώς έκανε πριν από μία τετραετία ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όταν ένιωσε ότι «καπελώνεται» με την παρουσία του Μανέλ Φερέρ. Δήλωσε παραίτηση και αποχώρησε. Δεν «έκατσε» πάνω στο συμβόλαιό του, όπως μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι κάνει ο Σλοβάκος.


Ο Μπουμπένκο υπέγραψε το συμβόλαιό του, δύο ημέρες πριν αναχωρήσει η αποστολή στην Ιταλία. Πολύ πρόσφατα δηλαδή. Μέχρι τότε δεν είχε κανένα πρόβλημα. Τι μεσολάβησε στις 4-5 ημέρες μέχρι το δημόσιο… ξεφωνητό της Παρασκευής; Η απομάκρυνση του Γιώργου Καπαγιαννίδη. Τόσο απλό είναι το θέμα.


Όπως ανέφερε σε μορφή ερώτησης και ο Γιάννης Χαρισούλης στο πρόσφατο σχόλιό του, ο Μπουμπένκο λειτουργεί περισσότερο ως συνήγορος του Καπαγιαννίδη, παρά ως προπονητής του Ηρακλή. Γιατί ένας άνθρωπος που λειτουργεί ως προπονητής του Ηρακλή, δεν μιλάει απαξιωτικά για ποδοσφαιριστές της ομάδας (Κυριαζής), επειδή δεν ήταν επιλογές του συνεργάτη του. Θυμίζουμε ότι για τον Τουπάλσκι, τον Πολωνό που τον έκαναν πλάκα οι επιθετικοί του Μακεδονικού, έσταζε μέλι. Εκείνον όμως τον είχε επιλέξει ο Καπαγιαννίδης.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top