Το μπέρδεμα κι ο εκνευρισμός με τα φιλικά

Το φιλικό λοιπόν με την Αλ Νασρ που ήταν να γίνει στη 1 Αυγούστου δεν έγινε και αντί αυτού, η ομάδα έπαιξε στο Πίντσολο, ένα …

Ηρακλής

Το φιλικό λοιπόν με την Αλ Νασρ που ήταν να γίνει στη 1 Αυγούστου δεν έγινε και αντί αυτού, η ομάδα έπαιξε στο Πίντσολο, ένα οικογενειακό διπλό, στο οποίο οι “κίτρινοι” κέρδισαν τους “πορτοκαλί” με 5-0, με δύο γκολ του Ραντούικο, και από ένα του Κατσαμπή, του Κομπαγιάσι και του Κατσικά. Το θέμα είναι ότι η ομάδα δεν έπαιξε φιλικό.


Αυτή τη στιγμή δηλαδή, στο κοντέρ της ομάδας, υπάρχει ένα φιλικό που διακόπηκε και ένα που αναβλήθηκε. Στις 31/7, μία μέρα πριν δηλαδή από το παιχνίδι με την Αλ Νασρ, όταν έγινε γνωστό ότι το παιχνίδι θα αναβληθεί έγιναν προσπάθειες για να βρεθεί αντίπαλος. Η πρόταση που έγινε ήταν να παίξει ο Ηρακλής με μία ομάδα επαγγελματιών παικτών που είναι στην Ιταλία και δεν έχουν αυτή τη στιγμή συμβόλαιο. Ο Σλοβάκος τεχνικός την απέρριψε. Λίγο μετά, η πρόταση που έγινε ήταν να παίξει ο Ηρακλής σε ένα μίνι τουρνουά 45λεπτων με την Μπρέσια και τη Λάρισα, τις ομάδες δηλαδή που έπαιξαν στη 1/8 μεταξύ τους φιλικό. Ο Μπουμπένκο την απέρριψε λέγοντας ότι… “με τη Λάρισα παίζουμε την τρίτη αγωνιστική”.


Η ομάδα λοιπόν έμεινε χωρίς φιλικό και έπαιξε οικογενειακό διπλό.Το θέμα όμως είναι το τι γίνεται γενικώς με τά φιλικά. Αυτή τη στιγμή, το επόμενο κλεισμένο είναι αυτό στις 4/8 με την ομάδα των παικτών χωρίς συμβόλαιο. Και μετά, στις 7/8 είναι με την Πάντοβα. Αυτό υπήρχε και τις προηγούμενες μέρες. Ο Μπουμπένκο όμως με την ομάδα των παικτών δεν ήθελε να παίξει στη 1 Αυγούστου. Γενικώς, υπήρξε ένας ενευρισμός και με τα φιλικά.


Επίσης ένα χαρακτηριστικό που δείχνει και το μπέρδεμα της όλης κατάστασης είναι ότι ο προπονητής του Ηρακλή, το πρωί της Κυριακής, πριν από την προπόνηση, φώναξε τέσσερις παίκτες. Τον Κατσαμπή, τον Σαρακατσάνο, τον Γκαρσία και τον Μάρα. Τους είπε για το τι έγινε με τα φιλικά και με την προετοιμασία και τους ζήτησε να ενημερώσουν κάποια στιγμή και τους υπόλοιπους παίκτες για την κατάσταση και να πάρουν όλοι μαζί μια απόφαση αν θέλουνε να συνεχίσουν την προετοιμασία στην Ιταλία ή να επιστρέψουν και στην Ελλάδα. Οι παίκτες το συζήτησαν και είπαν στον προπονητή ότι μένουνε στην Ιταλία.


Το θέμα είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση είναι μια προετοιμασία που γίνεται μετ’ εμποδίων. Μία προετοιμασία στην οποία ουκ ολίγες φορές υπήρξε ένταση κι ενώ οι μέρες περνούνε. Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσει η ψυχραιμία διότι έτσι, δεν μπορεί να γίνει σωστή δουλειά.

Σχετικά Άρθρα

Η επανεκκίνηση, η απογοήτευση και η “προσωπική ατζέντα”…

Ποδόσφαιρο

Back to Top