Συγχρονισμένη: Χρυσή μεσογειονίκης η Βουχάρα

“Πνιγμένοι” στο χρυσό είναι οι αθλητές του Συλλόγου που ασχολούνται με το υγρό στοιχείο. Μετά από την πρόσφατη δικαίωση των αθλητών του Ηρακλή στα 3χλμ …

Άλλα αθλήματα

“Πνιγμένοι” στο χρυσό είναι οι αθλητές του Συλλόγου που ασχολούνται με το υγρό στοιχείο. Μετά από την πρόσφατη δικαίωση των αθλητών του Ηρακλή στα 3χλμ ανοικτής θαλάσσης στο Πανευρωπαϊκό της Κροατίας, ακόμα δύο χρυσά μετάλλια προστέθηκαν στην συλλογή του Συλλόγου αυτή τη φορά από την Αγγελική Βουχάρα στους αγώνες του Μεσογειακού Κυπέλλου Συγχρονισμένης Κολύμβησης που έγιναν στα Χανιά.

Το μεσογειακό κύπελλο είχε τη μορφή Open, δηλαδή εκτός από την κατηγορία comen (που αφορά αθλήτριες ηλικίας 13-15 ετών),έλαβαν μέρος και χώρες εκτός της λεκάνης της Μεσογείου, με ηλικιακά μεγαλύτερες ομάδες. Συνολικά στα Χανιά βρέθηκαν αντιπροσωπείες από 21 κράτη (Ανδόρα, Βουλγαρία, Καναδά, Κροατία, Τσεχία, Αίγυπτο, Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία, Γεωργία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Καζακστάν, Μεξικό, Ρωσία, Ελβετία, Σλοβακία, Τουρκία, Ουκρανία και Ελλάδα) με περίπου 165 αθλήτριες.

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο Κόμπο ήρθε τη 2η ημέρα των αγώνων με την Εθνική ομάδα να συγκεντρώνει 83.6125 βαθμούς και να καταλαμβάνει την 1η θέση, μεταξύ των ομάδων της Μεσογείου και τη 2η θέση στο σύνολο, με τη συμμετοχή και χωρών εκτός Μεσογείου. Να σημειώσουμε πως στη διοργάνωση γίνονται δύο απονομές. Μία μεταξύ των χωρών της Μεσογείου και μία για όλες τις συμμετέχουσες ομάδες. Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο ήρθε την 3η ημέρα των αγώνων όταν η Εθνική κατέλαβε την 1η θέση μεταξύ των χωρών της Μεσογείου και στον τελικό του Ομαδικού, ενώ στη συνολική κατάταξη ήταν 2η, πίσω μόνο από τη Ρωσία. Η Εθνική συγκέντρωσε 155.7387 βαθμούς, διπλασιάζοντας τις επιτυχίες της στη διοργάνωση.

Ο έφορος του τμήματος κος Χρήστος Χριστόπουλος δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ερασιτέχνη www.iraklis.org :

« Η επιτυχία της αθλήτριας του τμήματός μας, Αγγελικής Βουχάρα, στους αγώνες του Μεσογειακού Κυπέλλου Συγχρονισμένης Κολύμβησης αποτελεί μεγάλη χαρά όχι μόνο για εμένα και την οικογένειά της αλλά για ολόκληρη την κυανόλευκη οικογένεια καθώς και κίνητρο για τις υπόλοιπες αθλήτριες που μετέχουν σε αυτό. Μέσα από την καινούργια προσπάθεια που ξεκινήσαμε πρόσφατα, χαίρομαι που έχουμε άμεσα τόσο θετικά αποτελέσματα, πράγμα που μας δίνει κουράγιο και όρεξη για να συνεχίσουμε. Στόχος μας είναι να φέρουμε νέα παιδιά στο άθλημα αλλά και να βοηθήσουμε και τις αθλήτριες που ήδη έχουμε στο δυναμικό μας να έχουν τις ίδιες αν όχι μεγαλύτερες επιτυχίες. Τώρα η προσοχή μας θα στραφεί σε ένα άλλο μέλος της οικογένειάς μας, που θα συμμετέχει στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Συγχρονισμένης Κολύμβησης στην Βουδαπέστη στις 4 Αυγούστου και δεν είναι άλλη από την Μιχαέλα Κωστράκη.»

Back to Top