ΣΧΟΛΙΟ: Το «καμπανάκι» χτύπησε νωρίς

Η προσγείωση δεν ήταν ανώμαλη. Άλλωστε το παιχνίδι με τον Μακεδονικό δεν ήταν παρά ένα ματς προετοιμασίας. Μια αναμέτρηση για να βγουν συμπεράσματα. Και για …

Η προσγείωση δεν ήταν ανώμαλη. Άλλωστε το παιχνίδι με τον Μακεδονικό δεν ήταν παρά ένα ματς προετοιμασίας. Μια αναμέτρηση για να βγουν συμπεράσματα. Και για να λέμε και «του στραβού το δίκιο» ευτυχώς που έγινε. Για σκεφθείτε η εικόνα του Σαββάτου να έβγαινε ένα μήνα αργότερα. Τότε θα ήταν πολύ αργά. Όχι πως τώρα είναι νωρίς, αλλά υπάρχουν κάποια περιθώρια να διορθωθεί η κατάσταση. Γιατί αν δεν διορθωθεί και αν οι υπεύθυνοι για τις επιλογές συνεχίσουν με τα ίδια μυαλά και την ίδια τακτική, αυτό θα σημαίνει ότι δεν άκουσαν το χτεσινό καμπανάκι. Και αν δεν το άκουσαν αυτοί, καλά θα κάνει η διοίκηση  της ΠΑΕ να το ξαναχτυπήσει, μήπως και αυτή τη φορά το πάρουν χαμπάρι. Και δεν χρειάζεται να πάρει αφορμή από το αποτέλεσμα του φιλικού. Φτάνουν αυτά που ο ίδιος ο Μπουμπένκο είπε μετά το χτεσινό φιλικό για να τον φωνάξουν να τα εξηγήσει.


Γιατί δηλαδή περίμενε πιο πολλά από τον Ραντούικο. Τι περισσότερο μπορεί να προσφέρει ένας ποδοσφαιριστής που έρχεται στην Ελλάδα με συμβόλαιο 35.000 ευρώ μέχρι τον Γενάρη και θα πάρει άλλες 75.000 αν κριθεί ότι μπορεί να συνεχίσει και μείνει άλλο ένα χρόνο; Γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Στον Ηρακλή οι επιλογές γίνονται με βάση το κόστος που θα έχουν. Και ισχύει το «όσο πιο φτηνές, τόσο πιο καλές». Δυστυχώς όμως δεν είναι αυτή η πραγματικότητα. Γιατί και στο ποδόσφαιρο ισχύει ότι και στην υπόλοιπη αγορά. «Ότι πληρώνεις παίρνεις». Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις που ακριβοπληρώνεις ένα «παλτό» ή που με λίγα βρίσκεις κάποιο «τεφαρίκι». Αυτές όμως είναι οι εξαιρέσεις.


Για να μην αδικούμε όμως μόνο τον Σλοβένο, μήπως και οι άλλες επιλογές δείχνουν κάτι το εξαιρετικό; Στον Μπουμπένκο δεν άρεσε και ο Τουπάλσκι. Πρώτη φορά τον είδε; Η μήπως το βιογραφικό του παρέπεμπε σε κάτι καλύτερο. Η πραγματικότητα είναι αυτή που έγραψε χτες και ο Δημήτρης Βλάχος. Ότι δηλαδή, λίγο –πολύ ξέραμε τι θα δούμε. Και για να λέμε την αλήθεια, ευτυχώς που η «σφαλιάρα» έπεσε νωρίς. Μπορεί με τις δοκιμές και όλα αυτά τα «χαζά» να χάθηκε πολύτιμος χρόνος, υπάρχει όμως χρόνος για να διορθωθεί η κατάσταση.  Αρκεί η διοίκηση να πάρει στα σοβαρά, τόσο τα συμπεράσματα από το χτεσινό φιλικό, αλλά και όχι μόνο αυτά.


Τώρα η διοίκηση ξέρει. Ο Τάκης και τα άλλα μέλη της διοίκησης έχουν πλήρη ενημέρωση για πολλά πράγματα, τα οποία δεν επιτρέπεται να αγνοήσουν. Η κατάσταση αυτή δεν βγάζει πουθενά και η τακτική των δοκιμών και προαποφασισμένων επιλογών είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Άλλωστε από μια-δυο προπονήσεις τι συμπέρασμα να βγάλει κάποιος προπονητής και για περισσότερες δεν υπάρχει χρόνος.


Η BLUEARENA, το «πρόβλημα» αυτό με τις δοκιμές το επισήμανε έγκαιρα και δεν κάνουμε τους μετά Χριστό προφήτες. Στην άποψή μας για τα μεταγραφικά της ΠΑΕ (όπως αυτή κατατέθηκε στην τελευταία έκδοση της εφημερίδας «Ηρακλής ο λαός, Ηρακλής δυνατός» ) γράψαμε:


«Η σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής δεν έχει την πολυτέλεια να σκεφτεί ότι «δεν πειράζει αν μεγαλώσουμε λίγο ακόμα το χρέος της εταιρίας». Γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό πειράζει και πολύ μάλιστα. Και δεν έχει σκοπό να το κάνει. Έχει όμως την υποχρέωση αφού ξεκαθαρίσει στους υπεύθυνους πόσα (και πότε) μπορούν να ξοδέψουν για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας να πάρουν τις αποφάσεις τους. Οι δοκιμές των τριών ή πέντε προπονήσεων δεν είναι και ο πιο κατάλληλος τρόπος για να γίνουν οι καλύτερες επιλογές. Αυτό το «πήγαινε-έλα» δεν εξυπηρετεί ούτε αγωνιστικά ούτε επικοινωνιακά».


Προφανώς μέχρι και χτες, οι Μπουμπένκο και Καπαγιαννίδης δεν είχαν πάρει σοβαρά τα μηνύματα που έβγαιναν από τις προπονήσεις. Μακάρι να τα πήραν και να μην ήταν το ξέσπασμα του Μπουμπένκο «στάχη στα μάτια». Αυτό θα φανεί τις επόμενες μέρες. Κάποιοι άλλοι όμως τα έβλεπαν. Ο Μιχάλης Ζιώγας, ο προπονητής του Τυρνάβου μετά το φιλικό μας είπε: «Μην σας ξεγελάει το 3-0. Το τελικό σκορ δεν φανερώνει την  εικόνα του ματς. Ο Ηρακλής, όπως τον είδα εγώ, θα έχει σοβαρό πρόβλημα». Αυτό το «σοβαρό πρόβλημα» βγήκε ολοφάνερο χτες και οδήγησε σε σκέψεις και στη συνέχεια σε πολλές συζητήσεις. Ενδεχόμενα και εφόσον κάποιοι δεν αλλάξουν «ρότα», να οδηγήσει και σε αποφάσεις. Όλα αυτά είναι δουλειά της διοίκησης. Πάντως έτσι δεν μπορεί να παραμείνει η κατάσταση.


Υ.Γ.  Προτάσεις, για παίκτες, στην ΠΑΕ Ηρακλής φτάνουν μόνο από ένα και συγκεκριμένο «γραφείο» ή μήπως υπάρχει κάποια «προτίμηση»;

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top