ΣΧΟΛΙΟ: Επιλογές που προκαλούν ερωτηματικά

Όλοι μας λίγο-πολύ υποψιαζόμαστε αυτά που θα «τραβήξει» ο Ηρακλής στο νέο πρωτάθλημα, μετά από όσα διαδραματίστηκαν τον περασμένο μήνα. Η συσπείρωση του κόσμου γύρω …

Όλοι μας λίγο-πολύ υποψιαζόμαστε αυτά που θα «τραβήξει» ο Ηρακλής στο νέο πρωτάθλημα, μετά από όσα διαδραματίστηκαν τον περασμένο μήνα. Η συσπείρωση του κόσμου γύρω από την ομάδα είναι δεδομένη, αλλά αυτή από μόνη της δεν αρκεί. Ο Ηρακλής θα πρέπει να οχυρωθεί και σε αγωνιστικό επίπεδο. Η διοίκηση κατάφερε να περιορίσει σημαντικά την απώλεια παικτών του βασικού κορμού. Η ομάδα έχασε δύο εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές (Φερνάντες και –πιθανότατα- Λέκι) και άλλους δύο που θα προσέφεραν σημαντικές βοήθειες (Επστάιν και –πιθανότατα- Κονέ).


Το βάρος πέφτει πλέον στους Γιώργο Καπαγιαννίδη και Γιόζεφ Μπουμπένκο. Αυτοί καλούνται να βρουν τους κατάλληλους για να στελεχώσουν το κυανόλευκο ρόστερ. Τα χρήματα είναι περιορισμένα, αλλά σε μία εποχή γενικότερης κρίσης, κρίνονται ικανοποιητικά για να αποκτηθούν 3-4 που θα καταφέρουν να κάνουν την διαφορά, μαζί με τους υπάρχοντες. Όσοι έχουν παρακολουθήσει από κοντά την προετοιμασία και τα φιλικά που έχει δώσει μέχρι στιγμής η ομάδα, δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την βοήθεια που θα προσφέρουν κάποιοι από τους παίκτες που έχουν ήδη αποκτηθεί.


Έπειτα από περίπου ένα μήνα προετοιμασίας, είναι παρακινδυνευμένο να εξαχθούν συμπεράσματα για οποιαδήποτε ομάδα. Υπάρχουν όμως ορισμένα πράγματα που οφείλουμε να επισημάνουμε, ενόψει και των επόμενων μεταγραφικών κινήσεων που θα γίνουν. Το βιογραφικό κάποιου ποδοσφαιριστή δεν αποτελεί ασφαλές κριτήριο για την αξία του. Τα περσινά παραδείγματα των Ντίκα, Τουμά και Μπόσνιακ, είναι χαρακτηριστικά. Δυσκολευόμαστε όμως να πιστέψουμε ότι ένας ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία της Πολωνίας (Σζοτ) και βρίσκεται στην ηλικία των 28 ετών, μπορεί να κάνει τη διαφορά στον Ηρακλή. Ενστάσεις υπάρχουν και για τον Τουπάλσκι που έπαιζε στην δωδέκατη ομάδα της Πολωνίας και στην χώρα του θεωρείται ένας μέτριος αμυντικός. Ο Ραντούικο προέρχεται από ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα με την Κόπερ, αλλά η δυναμικότητα του σλοβενικού πρωταθλήματος δεν αποτελεί εγγύηση για την αξία οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή. Ο Άμπραχαμ Αλετσένβου έρχεται με τη φήμη του καλύτερου παίκτη στο αλβανικό πρωτάθλημα, ο Πέτρος Κανακούδης είναι ένας αξιόπιστος αμυντικός, ενώ ο Καρίμ Σολτάνι διαθέτει ένα άκρως πειστικό βιογραφικό. Όσο για τον Κρέιτσι, μέχρι στιγμής δείχνει να είναι έξω από τα νερά του, αλλά το γεγονός ότι ήταν βασικός στην παρ’ ολίγον πρωταθλήτρια Τσεχίας, μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα.


Ο Ηρακλής μεσοεπιθετικά, με την προσθήκη και του Κομπαγιάσι, δείχνει ικανός για σπουδαία πράγματα. Χρειάζεται όμως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ενίσχυση στην άμυνα και στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Με ποδοσφαιριστές που θα αναλάβουν ηγετικό ρόλο και θα κριθούν με αξιοκρατικά κριτήρια και όχι με βάση τις σχέσεις που έχει αναπτύξει ο εκπρόσωπός τους με συγκεκριμένα πρόσωπα. Ο νοών νοείτο…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top