ΣΧΟΛΙΟ: Όταν οι «ψιλικατζήδες» έχουν θράσος

Μια παροιμία λέει: «Δεν είχαμε πού να μείνουμε, θέλαμε και στου παπά το σπίτι». Ο σοφός λαός το λέει αυτό αναφερόμενους σε εκείνους που ενώ …

Μια παροιμία λέει: «Δεν είχαμε πού να μείνουμε, θέλαμε και στου παπά το σπίτι». Ο σοφός λαός το λέει αυτό αναφερόμενους σε εκείνους που ενώ δεν μπορούν να ανταποκριθούν και στις πιο απαραίτητες υποχρεώσεις τους, απλώνουν τα πόδια τους πολύ πιο μακριά από το… πάπλωμά τους. Χαρακτηριστική περίπτωση, στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, η ΠΑΕ ΑΕΚ. Πριν λίγες μέρες ο Πανιώνιος της σφράγισε μια επιταγή από την μεταγραφή του Τζιμπούρ. Κάτι ανάλογο έγινε πριν από καιρό με την μεταγραφή του Μάκου. Αλλά και στον Ηρακλή κάτι ξέρουν για την συνέπειά της, από την παραχώρηση του Λαγού. Με δυο λόγια, δεν είναι και ότι καλύτερο να κάνει κάποιος δουλειά μαζί τους. Αυτό βέβαια πρέπει κυρίως να ενδιαφέρει εκείνους που συναλλάσσονται ή πρόκειται να κάνουν δουλειές μαζί τους.


Ωστόσο, αυτή η ΑΕΚ των «χιλίων οικονομικών προβλημάτων» έβαλε, λέει το ρεπορτάζ της, στο μάτι τον πιτσιρικά του Ηρακλή, τον Βέλλιο. Είναι δικαίωμά τους να θέλουν τον οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Για να γίνει όμως μια μεταγραφή, χρειάζεται  πρώτον να υπάρχει διάθεση από την «άλλη πλευρά» να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή της, δεύτερον να μπορεί ο ενδιαφερόμενος να δώσει τα ανταλλάγματα που θα απαιτηθούν και τρίτον να εκτιμηθεί ότι είναι σε θέση ο ενδιαφερόμενος να ανταποκριθεί. Τι από όλα αυτά ισχύει στην προκειμένη περίπτωση, ώστε καθημερινά στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ να υπάρχει «θέμα Βέλλιου»; Τίποτα.


Ο Ηρακλής δεν είπε ποτέ ότι παραχωρεί τον μικρό και η ΑΕΚ με την «ψιλικατζίδικη» συμπεριφορά της σε μεταγραφικά θέματα, δεν είναι και ο πιο αξιόπιστος συνομιλητής. Γιατί τότε κάθε μέρα υπάρχει και μια αναφορά στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ; Αυτό συμβαίνει (επειδή οι ρεπόρτερ δεν βγάζουν από την κοιλιά τους το θέμα), γιατί κάποια «πηγή» (μέσα από την ΠΑΕ ΑΕΚ) το δίνει. Βέβαια μπορεί κάποιος να ισχυρισθεί ότι από την στιγμή που ο Ηρακλής λέει ότι δεν υπάρχει θέμα, θα έπρεπε να το σταματήσου,ν αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία και αφορά το σύνολο (ή το μεγαλύτερο μέρος)  του «σιναφιού».


Το θέμα εξακολουθεί να υπάρχει στην επικαιρότητα και μάλιστα κάποιοι φτάνουν στο σημείο να επικρίνουν την ΠΑΕ Ηρακλής που δεν δέχεται τα ανταλλάγματα που η ΑΕΚ επέλεξε να δώσει. Θαρρείς και πήγε ο Ηρακλής να της πουλήσει τον πιτσιρικά.


Είναι βέβαιο ότι αυτή η ιστορία (που δεν είναι μέχρι τώρα, η μοναδική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο) δεν θα σταματήσει τόσο εύκολα. Και δεν θα σταματήσει γιατί όσο κάποιοι «ψιλικατζήδες» του Ελληνικού ποδοσφαίρου παραμένουν θρασείς αλλά και ατιμώρητοι στην ασυνέπεια τους (με την αβάντα και την υποστήριξη του δικούς τους τύπου) θα συνεχίσουν την ενοχλητική τακτική τους.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top