Ο Βέλλιος, το ιδιωτικό συμφωνητικό και ο… Πελετιέρι

Εδώ και περίπου είκοσι ημέρες, φιλοξενούνται καθημερινά ρεπορτάζ για την επιθυμία της ΑΕΚ να εντάξει το δυναμικό της, τον Απόστολο Βέλλιο. Η BLUEARENA διερεύνησε την …

Ηρακλής

Εδώ και περίπου είκοσι ημέρες, φιλοξενούνται καθημερινά ρεπορτάζ για την επιθυμία της ΑΕΚ να εντάξει το δυναμικό της, τον Απόστολο Βέλλιο. Η BLUEARENA διερεύνησε την υπόθεση και σας παρουσιάζει στοιχεία που μέχρι στιγμής δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. 


Το συμβόλαιο και το ιδιωτικό συμφωνητικό 


Το καλοκαίρι του 2008, ο Βέλλιος μαζί με άλλους έντεκα πιτσιρικάδες και κατόπιν απόφασης του Μπάμπη Ξανθόπουλου, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Όλοι υπέγραψαν συμβόλαια πενταετούς διάρκειας, αλλά ο Βέλλιος τριετές. Και αυτό διότι ήταν ανήλικος (16 ετών) και ο Νόμος απαγορεύει τις ΠΑΕ να υπογράφουν με ανήλικους ποδοσφαιριστές συμβόλαια άνω των τριών ετών. Όπως συμβαίνει όμως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, η ΠΑΕ προέβλεψε και υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό με τον Βέλλιο για άλλα δύο χρόνια. Ένα συμφωνητικό που φέρει την υπογραφή και του πατέρα του Απόστολου, το οποίο δίνει το δικαίωμα στον Ηρακλή να ανανεώσει το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Γι’ αυτό και ο Γιάννης Τάκης δήλωσε πρόσφατα ότι ο παίκτης μένει ελεύθερος σε τρία χρόνια και όχι το ερχόμενο καλοκαίρι.


Σχετικά με τον αν αναγνωρίζονται τα ιδιωτικά συμφωνητικά ή όχι, οι απόψεις διίστανται. Στον Ηρακλή τονίζουν ότι τόσο τα ελληνικά δικαστήρια, όσο (κυρίως) η ΦΙΦΑ, τα αναγνωρίζει κανονικότατα. «Το θέμα είναι η συνολική διάρκεια του ιδιωτικού συμφωνητικού και του συμβολαίου, να μην υπερβαίνει συνολικά τα πέντε χρόνια. Τρία χρόνια είναι το συμβόλαιο και δύο το ιδιωτικό συμφωνητικό. Ο παίκτης είναι δεσμευμένος μέχρι το 2013», λένε στον Ηρακλή, ενώ υπάρχει και η άποψη ότι… «η ΕΠΟ αναγνωρίζει μόνο τα συμβόλαια που έχουν κατατεθεί (το συμφωνητικό δεν κατατέθηκε). Για τα ιδιωτικά συμφωνητικά, αποφασίζουν τα δικαστήρια». 


Η επιθυμία του Βέλλιου και οι αναζητήσεις του Μπουμπένκο 


Όταν είσαι 18 ετών και ενδιαφέρεται για σένα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, είναι λογικό να αισθάνεσαι κολακευμένος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο νεαρός επιθετικός επιθυμεί να αποχωρήσει από τον Ηρακλή. Όποιος ρωτήσει τον Βέλλιο, αναφορικά με το μέλλον του, θα λάβει την εξής απάντηση: «Θέλω να μείνω στον Ηρακλή και να παίξω στην ομάδα που αγαπώ». Το ίδιο θα απαντήσει και ο πατέρας του. Οι δυο τους άλλωστε ήταν παρόντες σε όλες τις πορείες του προηγούμενου μηνός. Μόνο που τα δημοσιεύματα σχετικά με τις μεταγραφικές αναζητήσεις της ομάδας, τους δημιουργούν εύλογη ανησυχία στην οικογένεια και ερωτηματικά στους υπολοίπους. Και αυτό διότι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μπουμπένκο, αναζητείται ένας φορ με τα χαρακτηριστικά του Γιάκομπ, για να αποτελέσει το back up του Ρουμάνου. Κάτι που πρακτικά σημαίνει, ότι στο 4-3-3 του Σλοβάκου τεχνικού, ο Βέλλιος μετατρέπεται σε τρίτη επιλογή για τη μοναδική θέση του επιθετικού περιοχής. 


Η… αστεία πρόταση της ΑΕΚ και η αντιπρόταση του Ηρακλή 


Πάμε τώρα στην περίφημη πρόταση της ΑΕΚ, την οποία οι εφημερίδες που είναι φίλα προσκείμενες στην αθηναϊκή ομάδα χαρακτηρίζουν εξαιρετική (αφήνουμε σε εσάς τα σχόλια για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Score» που αναφέρει ότι… «Σώζει την κατηγορία ο Γηραιός με τα κιτρινόμαυρα ανταλλάγματα). Με 100.000 ευρώ και τους Κουτρουμάνο και Γιαχάγια (και αυτόν δανεικό), όχι τον Απόστολο Βέλλιο, αλλά ούτε τον πατέρα του και βετεράνο ποδοσφαιριστή, Κώστα, δεν αγοράζει η ΑΕΚ. Όσο για την τελευταία αντιπρόταση του Ηρακλή; Χρήματα και πληρωμένο τον Αγκουστίν Πελετιέρι! Τον 28χρονο Αργεντινό μέσο που αγωνίστηκε πρόπερσι δανεικός στην ΑΕΚ από την Λανούς και επέστρεψε εκεί, αφού η αθηναϊκή ομάδα δεν μπορούσε να καλύψει τη ρήτρα αγοράς των δικαιωμάτων του. Όπως ήταν αναμενόμενο, η κυανόλευκη αντιπρόταση δεν έγινε αποδεκτή από την διοίκηση της ΑΕΚ, η οποία θυμίζουμε ότι έχει εκκρεμότητες με τον Πανιώνιο από την μεταγραφή του Τζεμπούρ (τις προηγούμενες ημέρες σφραγίστηκε επιταγή 500.000 ευρώ). 


Ετοιμάζεται πρόταση 


Μπορεί ο Μπουμπένκο με τις κινήσεις του να δείχνει ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει τον Βέλλιο στις πρώτες του επιλογές, ωστόσο η διοίκηση οφείλει να προστατεύσει να περιουσιακά της στοιχεία. Θεωρείται βέβαιο ότι μέσα στο προσεχές διάστημα, πιθανότατα μετά την επιστροφή της αποστολής από την Ιταλία, θα κληθεί στα γραφεία ο Βέλλιος για να συζητηθούν οι όροι του νέου συμβολαίου του. Το ισχύον είναι μηδενικό και προβλέπει μόνο τον μισθό του ποδοσφαιριστή (670 ευρώ). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η διοίκηση κατέβαλε στον παίκτη δύο μισθούς, αλλά του οφείλονται άλλοι τρεις. Ωστόσο, ούτε καν περνάει από το μυαλό του το ενδεχόμενο κατάθεσης προσφυγής, όπως έκανε για παράδειγμα ο Δημήτρης Γιάντσης.

Σχετικά Άρθρα

Αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή

Ποδόσφαιρο

Ν. Παπαδόπουλος: “Εγώ είμαι εδώ για τον Ηρακλή, εφόσον…” (vid)

Ποδόσφαιρο

Back to Top