“Παράνομο να είναι εκεί χωρίς άδεια”

Η είδηση ότι ο Παναγιώτης Κονέ προπονείται με την Μπρέσια παραξένεψε τους ανθρώπους της ομάδας. Συνεχίζεται έτσι, σε δικαστικό επίπεδο, το ντεμαράζ της κόντρας των …

Ηρακλής

Η είδηση ότι ο Παναγιώτης Κονέ προπονείται με την Μπρέσια παραξένεψε τους ανθρώπους της ομάδας. Συνεχίζεται έτσι, σε δικαστικό επίπεδο, το ντεμαράζ της κόντρας των δύο πλευρών. Οι άνθρωποι του Ηρακλή ξεκαθάρισαν ότι ο παίκτης δεν έχει άδεια για να πάει εκεί.


Ο Αλέξανδρος Βαγιάτας, ο δικηγόρος της ομάδας είπε ότι… «δεν έχε λυθεί το μεταξύ μας συμβόλαιο. Αυτή τη στιγμή ο παίκτης κάνει κάτι παράνομο από τη στιγμή που είναι εκεί χωρίς την άδεια του Ηρακλή». Από την πλευρά του ο δικηγόρος του παίκτη, Κίμων Ευαγγελάτος, είπε ότι… «ο παίκτης απλά συμμετέχει στις προπονήσεις. Ούτε δοκιμάζεται (σ.σ. στα ιταλικά δημοσιεύματα πάντως αναφέρεται ότι ο παίκτης έχει περάσει και ιατρικές εξετάσεις), ούτε έχει συμφωνήσει. Απλά συμμετέχει στις προπονήσεις». Σε ερώτηση για το αν μπορεί να το κάνει αυτό χωρίς άδεια από τη στιγμή που –τυπικά- ανήκει στο ρόστερ του Ηρακλή, ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι… «ο παίκτης με την προσφυγή που έχει κάνει, έχει καταγγείλει τη σύμβαση με τον Ηρακλή».  


 


Σε ό,τι αφορά στην προσφυγή, αρκετή κουβέντα συνεχίζει να γίνεται για την προσφυγή του παίκτη. Ο Ηρακλής λέει ότι έχει βάλει τα δεδουλευμένα και περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου υπέρ του. Ο Γιάννης Τάκης στην ανοιχτή συγκέντρωση στο Κατσάνειο (14/7), είπε για τον Κονέ ότι… «δεν είχε δικαίωμα να κάνει προσφυγή. Επικαλέστηκε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό».


Ο δικηγόρος του παίκτη σε δηλώσεις που έκανε είπε τα εξής: «Ο παίκτης είχε πει από το τέλος της προηγούμενης σεζόν ότι θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα. Περίμενε όμως να τελειώσει το θέμα της αδειοδότησης και στη συνέχεια, στις 28 Ιουνίου, κατέθεσε προσφυγή. Στις 29 η ΠΑΕ κατέθεσε 20.000 ευρώ ενώ τα δεδουλευμένα, μέχρι τέλος Ιουνίου, βάση του συμβολαίου είναι 23.000 συν 60.000 που υπάρχουν βάση του ιδιωτικού συμφωνητικού που έχει ο παίκτης». Σε ερώτηση πάντως για το αν αυτό το ιδιωτικό συμφωνητικό δεσμεύει τη νυν διοίκηση, ο Ευαγγελάτος επέμενε στο «πριν» και όχι στο «τώρα», λέγοντας ότι… «αυτό που ξέρω ότι στον πρώτο χρόνο (σ.σ. με την προηγούμενη διοίκηση δηλαδή) πληρώνονταν οι δόσεις βάση του ιδιωτικού συμφωνητικού». Η άποψη του δικηγόρου του Κονέ για τις συζητήσεις που έγιναν για τον συμβιβασμό είναι η εξής: «Στον παίκτη από την ΠΑΕ προτάθηκε ή να τον πουλήσει ή να χαρίσει τα δεδουλευμένα και να μείνει ελεύθερος. Ο παίκτης δέχθηκε να χαρίσει τα δεδουλευμένα, περίπου 80.000 ευρώ δηλαδή. (Σ.σ.: βάζει πάντα μέσα και τα πόσα του ιδιωτικού συμφωνητικού, όχι δηλαδή μόνο αυτά του συμβολαίου). Ξέρετε πολλούς που να χαρίζουν τόσα χρήματα; Στη συνέχεια όμως η ΠΑΕ άλλαξε την απόφασή της και προχώρησε κανονικά δικαστικά. Τώρα, εμείς θα ζητήσουμε και το συμβόλαιο της επόμενης σεζόν».


Η απάντηση από τον Αλέξανδρο Βαγιάτα ήταν άμεση. «Η πλευρά του Κονέ αναφέρεται σε ένα ποσό 23.000 ευρώ, μέχρι τέλη Ιουνίου, δεν είναι όμως όλο ληξιπρόθεσμο. Όπως ξέρετε, μισθούς ή δόσεις Ιουνίου, ο Ηρακλής και κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να τους πληρώσει μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ένα μήνα μετά. Εμείς έχουμε πληρώσει στον παίκτη όλα τα δεδουλευμένα, τα καλύψαμε, μέχρι το χρόνο που έχουμε δικαίωμα». Σε ερώτηση για το ιδιωτικό συμφωνητικό που επικαλείται η πλευρά του παίκτη, ο Βαγιάτας είπε ότι… «έχω πλήρη άγνοια για το συγκεκριμένο συμφωνητικό. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο κατατεθειμένο στην ΕΠΟ ή στη Σούπερ Λίγκα. Αν είχε κατατεθεί θα το ήξερα».


Η απόφαση στην προσφυγή του παίκτη αναμένεται να βγει την επόμενη εβδομάδα, ίσως και τη Δευτέρα.  

Σχετικά Άρθρα

Back to Top