«Δε θα γίνω στο ίδιο έργο θεατής»

Ο Λευτέρης Κακιούσης πήρε θέση στα όσα συμβαίνουν στο μπασκετικό τμήμα του Ηρακλή το τελευταίο διάστημα. Με αφορμή το σφράγισμα επιταγής, ο 42χρονος προπονητής μίλησε …

Ηρακλής

Ο Λευτέρης Κακιούσης πήρε θέση στα όσα συμβαίνουν στο μπασκετικό τμήμα του Ηρακλή το τελευταίο διάστημα. Με αφορμή το σφράγισμα επιταγής, ο 42χρονος προπονητής μίλησε στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά» ρίχνοντας τα βέλη του εναντίον του Ερασιτέχνη, ενώ τόνισε πως δε θέλει να ξαναζήσει την εξόντωση του μπάσκετ. Αναλυτικά, η συνέντευξή του.

– Τι σε ώθησε να κάνεις αυτήν την κίνηση;
«Σε όλη την σεζόν εισέπραξα μόλις το 15% του ποσού που προέβλεπε το συμβόλαιο μου και αυτό από χορηγίες που εγώ έφερα στην ομάδα. Είχαμε συμφωνήσει όμως να πάρω όλο το υπόλοιπο ποσό στο τέλος της χρονιάς. Ετσι είχα μία επιταγή στα χέρια μου και βάσει νόμου για να μην χάσω τα δικαιώματα μου, θα έπρεπε να την σφραγίσω μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας από την ημερομηνία που ανέγραφε. Αυτό όχι μόνο δεν έγινε αλλά δεν με ενόχλησε και κανείς. Ετσι ήρθα εγώ σε επικοινωνία με τους ανθρώπους του ερασιτέχνη».
– Με ποιον μίλησες και τι σου είπε;
«Μίλησα με τον πρόεδρο, τον κ. Γωγάκο. Του εξήγησα πως καταλαβαίνω ότι είναι μία δύσκολη περίοδος και δεν περιμένω να πάρω όλο το ποσό. Του είπα λοιπόν κάντε μου μία πρόταση. Δεν έχουμε καμία πρόταση μου είπε».
Ο Κακιούσης δεν δίστασε να μιλήσει έξω από τα δόντια για την συμπεριφορά των ανθρώπων του ερασιτέχνη προς το πρόσωπο του αλλά και συνολικά προς την ομάδα μπάσκετ: «Με στεναχωρούν πολύ όσα συμβαίνουν. Δεν με σεβάστηκαν. Δεν σεβάστηκαν τα παιδιά της επιτροπής και δεν σεβάστηκαν την ίδια την ομάδα μπάσκετ».
– Υποθετικά μιλώντας, αν έρθει μία ομάδα και σου κάνει πρόταση πως θα αντιδράσεις;
«Έχω άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα όμως δεν είμαι διατεθειμένος να ζήσω το ίδιο έργο δύο φορές. Εζησα το σχέδιο εξόντωσης του τμήματος μπάσκετ από τον ερασιτέχνη προ μερικών ετών. Παίρνω τα ίδια μηνύματα και τώρα και οφείλω να πω, ότι δεν σκοπεύω να γίνω θεατής στο ίδιο έργο».
– Πρακτικά τι σκοπεύεις να κάνεις στη συνέχεια;
«Πρέπει να συμβιβαστώ με τις αποφάσεις του ερασιτέχνη αλλά και αυτοί οφείλουν να λογοδοτήσουν στον κόσμο του Ηρακλή για τις αποφάσεις τους. Εμείς φέραμε εις πέρας την αποστολή που αναλάβαμε και επαναφέραμε την ομάδα στην Α1. Περιμέναμε να το αναγνωρίσουν. Αντ’ αυτού είδα μία αθλιότητα. Μία στάση που αποτελεί προσβολή στο πρόσωπο μου. Ελπίζω να μην πρόκειται για κάτι οργανωμένο παρά μόνο για αδυναμία αυτών των ανθρώπων».


Σχετικά Άρθρα

Σούλερ: “Ευγνωμονώ τον Ηρακλή – Μου επέτρεψε να χαρώ το μπάσκετ”

Μπάσκετ

Μανώλογλου: “Με συστηματική δουλειά αποφύγαμε τους βαρείς τραυματισμούς”

Μπάσκετ

Back to Top