Βρείτε λύση πριν να είναι πολύ αργά

Ο μπασκετικός Ηρακλής βρίσκεται σε επικίνδυνο σταυροδρόμι. Η ρήξη στις σχέσεις των μελών της επιτροπής διοίκησης του ΤΑΚ με την ηγεσία του Ερασιτέχνη, δημιουργεί τεράστια προβλήματα …

Ηρακλής

Ο μπασκετικός Ηρακλής βρίσκεται σε επικίνδυνο σταυροδρόμι. Η ρήξη στις σχέσεις των μελών της επιτροπής διοίκησης του ΤΑΚ με την ηγεσία του Ερασιτέχνη, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο τμήμα του συλλόγου. Όλο αυτό το διάστημα που ήταν σε εξέλιξη οι επαφές των δύο πλευρών, η BLUEARENA δεν πήρε θέση και αρκέστηκε στην καταγραφή των εξελίξεων, πιστεύοντας ότι εν τέλει θα εντοπιζόταν σημείο επαφής. Κάτι που τελικά δεν συνέβη.


Ο Ερασιτέχνης Ηρακλής είχε την χρυσή ευκαιρία να πετάξει από πάνω του ένα μεγάλο φορτίο, όπως είναι η δημιουργία και η οικονομική στήριξη της ΚΑΕ Ηρακλής στην Α1. Δεν την εκμεταλλεύτηκε όμως και πλέον κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την επόμενη ημέρα. Η πρόταση που κατέθεσε η επιτροπή διοίκησης προς τον Ερασιτέχνη, για να αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις της νέας ΚΑΕ, φαντάζει λογική, όταν αναφερόμαστε σε ανώνυμη εταιρία, όπως θα είναι λίαν συντόμως ο Ηρακλής.  1. Ανάληψη από τον Ερασιτέχνη του χρέους που δημιουργήθηκε φέτος για να ΑΝΕΒΕΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΗΝ Α1, έπειτα από τέσσερα ντροπιαστικά χρόνια στην Α2. Το φετινό άνοιγμα υπολογίζεται στις 250.000 ευρώ, αλλά απαιτούνταν σχεδόν το 30% του ποσού για να γίνουν οι απαραίτητοι διακανονισμοί. Δηλαδή μιλάμε για ένα ποσό μικρότερο των εκατό χιλιάδων ευρώ.

  2. Πλήρη εκμετάλλευση-αξιοποίηση του Ιβανωφείου και του χώρου στάθμευσης.

  3. Τα τμήματα υποδομής μπάσκετ, να «ελέγχονται» από την ΚΑΕ και όχι τον Ερασιτέχνη.  

Αυτά ήταν τα αιτήματα της επιτροπής, για να αναλάβει την πλήρη ευθύνη για της ΚΑΕ που πρέπει να δημιουργηθεί για να συμμετάσχει ο Ηρακλής στο πρωτάθλημα. Και τα τρία αιτήματα απορρίφθηκαν, τα μέλη της επιτροπής αποχώρησαν από τα κοινά του μπάσκετ μετά από τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς και ο Ερασιτέχνης απεύθυνε κάλεσμα στον κόσμο του Ηρακλή για να καλύψει το μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΚΑΕ, ύψους 240.000 ευρώ. Προφανώς κανείς νοήμων άνθρωπος δεν πιστεύει ότι σε αυτές τις εποχές, θα συγκεντρωθούν από τον κόσμο τόσα πολλά χρήματα.


Οπότε για να μην επιβαρυνθεί ο Ερασιτέχνης ένα ποσό μικρότερο των εκατό χιλιάδων ευρώ και για να μην χάσει τα έσοδα από το πάρκινγκ του Ιβανωφείου και τις ακαδημίες μπάσκετ, θέτει σε κίνδυνο ολόκληρο το τμήμα που μετά κόπων και βασάνων, αλλά και οικονομικών θυσιών του Ερασιτέχνη, επέστρεψε στη φυσική του θέση.


Ας προσέξουν οι διοικούντες να μην επαναλάβουν λάθη προηγούμενων ετών που διέλυσαν μία ομάδα-μοντέλο. Δεν υιοθετούμε την άποψη πολλών ότι για να κυριαρχήσει το βόλεϊ σε Ελλάδα και Ευρώπη καταστράφηκε το μπάσκετ. Θα πρέπει όμως όλοι να αντιληφθούν ότι όσο περηφάνια ένιωσε ο φίλος του Ηρακλή με τους τίτλους και τα φάιναλ φορ στο βόλεϊ, άλλο τόσο ντροπή ένιωσε όταν η ομάδα μπάσκετ γινόταν περίγελος από ομάδες-χωριά.


Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία «ομάδα παραγόντων» που δείχνει έτοιμη να αναλάβει την ΚΑΕ Ηρακλής. Στα τέσσερα σκληρά χρόνια της Α2, απέκτησε την απαραίτητη εμπειρία για να οδηγήσει και πάλι το τμήμα στον δρόμο των επιτυχιών. Αν ο Ερασιτέχνης απομακρύνει τους συγκεκριμένους ανθρώπους, οφείλει αύριο κιόλας να παρουσιάσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για τον μπασκετικό Ηρακλή. Διαφορετικά, θα οδηγήσουν για δεύτερη φορά το τμήμα σε καταστροφή…

Σχετικά Άρθρα

Συρακόπουλος: “Οι καλαθοσφαιριστές θα χρειαστούν μεγάλο διάστημα για να επανέλθουν”

Μπάσκετ

Back to Top