Γωγάκος: “Τέλη Αυγούστου ο διαγωνισμός”

Ο πρόεδρος του Γ.Σ., Κωνσταντίνος Γωγάκος εξέφρασε (13/7) την αισιοδοξία του ότι στα τέλη Αυγούστου θα γίνει διεθνής διαγωνισμός για το γήπεδο στη Μίκρα. Ενας …

Επικαιρότητα

Ο πρόεδρος του Γ.Σ., Κωνσταντίνος Γωγάκος εξέφρασε (13/7) την αισιοδοξία του ότι στα τέλη Αυγούστου θα γίνει διεθνής διαγωνισμός για το γήπεδο στη Μίκρα. Ενας από τους παράγοντες του Ηρακλή που γνωρίζει πολύ καλά τι γίνεται, εδώ και χρόνια, με τις εκτάσεις στη Μίκρα και τα σχέδια της ομάδας για το γήπεδο, συναντήθηκε και με τον Νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη για το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και για τους Χορτατζήδες. Μεταξύ άλλων, μιλώντας στο “Αθλητικό Metropolis”, είπε τα εξής: “Τα είπαμε με το Νομάρχη για τη Μίκρα βασικά, αλλά και για τα δύο (σ.σ. εννοώντας τους Χορτατζήδες). Ήταν μια σύσκεψη με πρωτοβουλία του Νομάρχη από μια επίσκεψη που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα και τον ευχαριστώ. Ήταν ο μόνος που κατέβηκε στο Γουδή. Είχε την πρωτοβουλία να συγκαλέσει σύσκεψη με τον Διευθυντή Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμαριάς, τον Διευθυντή Πολεοδομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, τον Αντινομάρχη για τέτοια θέματα τον κ. Αγγουρά, τη διεύθυνση του οργανισμού ρυθμιστικού σχεδίου… όλους τους φορείς που εμπλέκονται όταν θα χρειαστεί να βγάλουμε την άδεια και όταν βρεθεί ο ανάδοχος τον Σεπτέμβριο για την κατασκευή γηπέδου».


«Για περισσότερες εμπορικές χρήσεις»


Στη συνέχεια ο Ντίνος Γωγάκος αναφέρθηκε σ’ όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη λέγοντας: «Αφορά έργα τις εμπορικές χρήσεις που έχουμε τώρα, έργα αναπτυξιακά με τη θέση του γηπέδου και την ανάπτυξη του μετρό, το σχέδιο του Δήμου Καλαμαριάς για την περιοχή. Αν σκέφτεται να κάνει θαλάσσια συγκοινωνία, να δημιουργήσει μαρίνες, για να γνωρίζουμε κι εμείς. Να ενημερωθεί ο Δήμος Καλαμαριάς ότι εκεί θα δημιουργηθεί ένα αθλητικό πάρκο που θα βοηθήσει την περιοχή που θα πάρει αξία και θα αναπτυχθεί. Να δοθεί αναφορά στον οργανισμό ρυθμιστικού σχεδίου ότι θα είμαστε OK για τις εμπορικές χρήσεις και δεν θα έχουμε προσφυγές στο Σ.τ.Ε. και με τους υπευθύνους της πολεοδομίας για το αν έχουμε κάποιο πρόβλημα σχετικά με την περιοχή και το ισχύων νομοθετικό καθεστώς» είπε ο πρόεδρος του Γ.Σ. Ηρακλής και πρόσθεσε: «Ο Νομάρχης είπε ότι θα βοηθήσουν όλοι οι φορείς. Η συνάντηση είναι ένα ακόμη σημαντικό γεγονός αν μπορούμε να τροποποιήσουμε το ισχύον ρυμοτομικό της περιοχής να πάρουμε πιο πολλές εμπορικές χρήσεις για να είναι ακόμη πιο ελκυστικό το έργο σε κάποιον επενδυτή. Να γίνει κάτι σαν το Γ. Καραϊσκάκης. Μπορούμε κάποιες δραστηριότητες να τις αποχαρακτηρίσουμε και να τις κάνουμε εμπορικές».


«Είμαστε σε καλό δρόμο»


Επαναλαμβάνοντας την αισιοδοξίας του, ο Ντίνος Γωγάκος υπογράμμισε: «Φυσικά και είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε στείλει στον σύμβουλο αξιοποίησης, τον κ. Μητρόπουλο στην Αθήνα τις τεχνικές προδιαγραφές και θα έχουμε τα τεύχη δημοπράτησης υπολογίζω αρχές Αυγούστου. Θα κάνουμε έπειτα τη νέα κύρια δημοσίευση, ουσιαστικά αφορά τη δημοπράτηση του έργου, τον διεθνή διαγωνισμό».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top