Η «πρώτη» επανέλαβε την απόφαση του κόσμου να σταθεί δίπλα στην ομάδα

Χωρίς χτυπητές μεταγραφές (η ανανέωση του Γιάκομπ έγινε γνωστή λίγη ώρα πριν από την «πρώτη»), δίχως δικό του μηχανισμό προβολής και αβάντας, των δραστηριοτήτων του …

Χωρίς χτυπητές μεταγραφές (η ανανέωση του Γιάκομπ έγινε γνωστή λίγη ώρα πριν από την «πρώτη»), δίχως δικό του μηχανισμό προβολής και αβάντας, των δραστηριοτήτων του ο Ηρακλής «πήγε» στην «πρώτη» του χωρίς κάποιο γεγονός-κράχτη. Αν τώρα σε όλα αυτά προσθέσουμε και την ταλαιπωρία (από κάθε άποψη) του κόσμου όλο τον προηγούμενο μήνα και το γεγονός ότι είμαστε σε περίοδο διακοπών θα ήταν πολύ λογικό και απόλυτα φυσιολογικό αν στο Καυτανζόγλειο χτες το απόγευμα δεν πήγαινε αρκετός κόσμος. Αυτό όμως το λογικό και φυσιολογικό δεν ισχύει για τους οπαδούς του Ηρακλή οι οποίοι κόντρα  σε όλα τα παραπάνω έδωσαν ένα εντυπωσιακό παρόν.

Σε τέτοιες περιπτώσεις η υπερβολή είναι συνηθισμένο γεγονός. Το ζούμε χρόνια τώρα μέσα από τα ρεπορτάζ όπως ζούμε και τις  «συμφωνίες» για τον αριθμό των παρόντων ώστε να μην υπάρχουν αποκλίσεις. Στον Ηρακλή αυτά είναι ….ξένα. Όμως δεν είναι έξω από την πραγματικότητα ότι περισσότεροι από 5.000 οπαδοί πήγαν για να βροντοφωνάξουν ότι για αυτούς δεν τελείωσε τίποτα με την εξασφάλιση της άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα. «Τώρα έρχονται τα πιο δύσκολα αλλά και τα πιο καλύτερα» ήταν η κοινή διαπίστωση. «Πιο δύσκολα» γιατί η ομάδα χρειάζεται να ενισχυθεί και «πιο καλύτερα» επειδή υπάρχει χρόνος αλλά και διάθεση να γίνουν οι κινήσεις που πρέπει. Βέβαια απαιτούνται και χρήματα. Αν και εφόσον αυτή η συμπαράσταση εκφρασθεί και μέσα από τα εισιτήρια διαρκείας τότε όλα μπορούν να γίνουν. Αρκεί βέβαια και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ να φανεί συνεπής.

Ρώτησα πριν λίγες μέρες κάποιον που έχει ανοιχτή γραμμή με τον Ρέμο. «Είναι αλήθεια ότι ο Ρέμος θα δώσει ένα ποσό στην διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής;» Η απάντηση του ήταν: «θα δώσει χρήματα στην ΠΑΕ Ηρακλής». «Για ποιο ποσό μιλάμε» επέμεινα. «Θα καλύπτει μεγάλο μέρος των οφειλών προς την αφορία που δημιουργήθηκαν στην δική του θητεία» ήταν η δεύτερη απάντηση.   «Πότε θα δοθούν αυτά τα χρήματα;» ξαναρώτησα. «Μέσα στην επόμενη εβδομάδα» (η συζήτηση έγινε την προηγούμενη Πέμπτη) μου είπε ο συνομιλητής του Ρέμου. Εφόσον λοιπόν η υπόσχεση τηρηθεί και κάποια «εξωαγωνιστικά» προβλήματα λυθούν η διοίκηση θα μπορεί να κινηθεί πιο άνετα.

Υ.Γ. Κάποιοι πρέπει να αντιληφτούν ότι δεν είναι αποκλειστικό τους δικαίωμα η αγάπη προς την ομάδα και δεν επιτρέπεται κάθε φορά που εκδηλώνεται η ίδια αγάπη με διαφορετικό τρόπο να οδηγείται ο κόσμος σε εμφύλιο με συμπλοκές και αποδοκιμασίες. Προφανώς μερικοί δεν έμαθαν από τα λάθη τους. Έχουν υποχρέωση αυτοί που οδήγησαν χιλιάδες κόσμου σε πορείες που δεν έγινε το παραμικρό να προστατέψουν την συνύπαρξη των οργανωμένων με τον «απλό οπαδό». Ο μήνας που πέρασε απέδειξε ότι μπορούν να το κάνουν.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top