Επικύρωση της βαθμολογίας

Το ημερολόγιο έδειχνε 29 Ιουνίου όταν η Σούπερ Λίγκα (στη συνεδρίαση της προηγούμενης Τρίτης) αποφάσισε να επικυρώσει τη βαθμολογία ενός Πρωταθλήματος που τελείωσε στις 18 …

Διάφορα

Το ημερολόγιο έδειχνε 29 Ιουνίου όταν η Σούπερ Λίγκα (στη συνεδρίαση της προηγούμενης Τρίτης) αποφάσισε να επικυρώσει τη βαθμολογία ενός Πρωταθλήματος που τελείωσε στις 18 Απριλίου. Η επικύρωση λοιπόν έγινε 72 μέρες μετά (!) από τη λήξη του ή αν προτιμάτε, μετά από δύο μήνες και 12μέρες!

Η είδηση βέβαια έχει τίτλο… «η Σούπερ Λίγκα επικύρωσε τη βαθμολογία», η αλήθεια όμως δεν είναι αυτή. Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ επικύρωσε τη βαθμολογία. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ, μετά τον τεράστιο αγώνα που έκανε ο κόσμος του, έφερε τα πράγματα εδώ, πήρε την αδειοδότηση και ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ τη Σούπερ Λίγκα να επικυρώσει τη βαθμολογία. Ουσιαστικά δηλαδή, ο Ηρακλής ήταν αυτός που έκανε τους εκπροσώπους της Λίγκας να πάρουν ένα στιλό και να υπογράψουν την επικύρωση. Ετσι –και τόσο- απλά είναι τα πράγματα.

Από τις 18 Απριλίου και μετά η βαθμολογία επικυρωνόταν μόνο με… δόσεις. Τη μία οι πρώτες θέσεις για να παίξουν οι ομάδες στα play off την άλλη (όταν τελείωσαν τα play off), η (περίπου) μισή βαθμολογία ώστε να δηλωθούν οι ομάδες για τα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Το έργο είναι γνωστό. Η Σούπερ Λίγκα δέχτηκε κάθε πρόταση που της είχε κάνει ο Λεβαδειακός και ψηφίζοντας (ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ) αρνήθηκε να επικυρώσει (μέχρι τις 29 Ιουνίου) τη βαθμολογία. Τη μια, επειδή ο Λεβαδειακός έλεγε ότι ο… Βάλλας συμμετείχε αντικανονικά στο παιχνίδι Ηρακλής-Ξάνθη. Πρόφαση… Ολοι ήξεραν ότι ο Λεβαδειακός ήθελε να αγοράσει χρόνο. Παρ’ όλα αυτά, πέρασε η πρόταση.

Την άλλη, επειδή εκκρεμεί η προσφυγή του Λεβαδειακού στο CAS κατά της FIFA και του Ηρακλή για τον Μαρίνο Μπιλίσκοφ. Πρόφαση… Ολοι ήξεραν ότι ο Λεβαδειακός στόχευε στην αδειοδότηση του Ηρακλή μιας και ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ έλεγαν (στις 27 Μαϊου που δεν είχε επικυρωθεί η βαθμολογία) ότι δεν υπάρχει χρόνος μέχρι τις 20 Ιουνίου, που έδινε περιθώριο η Σούπερ Λίγκα, να γίνει κάτι. Προφάσεις, προφάσεις, προφάσεις. Ολοι ήξεραν, όλοι όμως δέχονταν τις προτάσεις που έκανε ο Λεβαδειακός.

Ολοι όμως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Λογάριαζαν χωρίς τον κόσμο του Ηρακλή, λογάριαζαν χωρίς τη συσπείρωση της ομάδας. Και όσο περνούσαν οι μέρες, τόσο το κόλπο γύριζε μπούμερανγκ. Και ο κόσμος κάθε μέρα (μέσα στον αγώνα) μάθαινε ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες για το τι πραγματικά γίνεται. Και ο ουδέτερος φίλαθλος άρχισε να μαθαίνει και αυτός και να συμπαθεί πραγματικά και ουσιαστικά τον Ηρακλή.

Κι έτσι φθάσαμε στις 29 Ιουνίου. Πλέον, όλοι ήταν υποχρεωμένοι να επικυρώσουν τη βαθμολογία. Πλέον όμως, όλοι ξέρουν τι έγινε πριν. Ολοι…   

Σχετικά Άρθρα

Back to Top