- Bluearena - http://bluearena.gr -

“Βγήκαμε πιο σοφοί από την περιπέτεια”


Ο Γιάννης Τάκης θα εκπροσωπήσει την ΠΑΕ Ηρακλής στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (29/6). Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν, είναι η επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα.


Κάτι που εφόσον συμβεί (με όλα αυτά που έχουμε ζήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο), θα ανοίξει τον δρόμο για να εισπράξουν οι ΠΑΕ τα υπόλοιπα χρήματα από το περσινό τηλεοπτικό συμβόλαιο.


Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, στα ταμεία της ΠΑΕ θα τοποθετηθεί ένα ποσό που ίσως ξεπεράσει και το μισό εκατομμύριο ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες με τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές και να δοθούν προκαταβολές γι’ αυτούς που θα αποκτηθούν.Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Libero” και αναφέρθηκε σε αρκετά ενδιαφέροντα ζητήματα:


“Είμαι εξαγριωμένος, αυτό αισθάνομαι και οφείλεται στο μέγεθος του προστίμου που μας επιβλήθηκε από την ΕΠΟ. Είμαστε η χώρα που όλοι φωνάζουν για διαφάνεια αλλά όταν την έχουμε δεν την εκτιμούμε όπως επιβάλλεται. Είμαι εξαγριωμένος λοιπόν από την αιτιολογία του προστίμου που μας επέβαλλαν. Πιστεύω ότι αν μπορούσαν θα μας έβαζαν να γράψουμε 100 φορές στον πίνακα “δεν θα το ξανακάνω”. Όπως είπα επίσης και μετά την απόφαση, δεν πανηγυρίζουμε, γιατί έγινε απλά το αυτονόητο”


Συνεχίζοντας τόνισε επίσης : “Ήταν ένα βλακώδες σχέδιο που νόμιζαν ότι ο Ηρακλής είναι αδύναμος και σκορποχώρι αλλά δεν έπιασε. Αυτό όμως που κατάφεραν ήταν να κάνουν τον κόσμο του Ηρακλή να συσπειρωθεί και ο Ηρακλής να μπορέσει για άλλη μια φορά να δει ποιοι είναι τελικά οι φίλοι του και ποιοι οι εχθροί του. Κινητοποίησαν τον κόσμο της ομάδας, που με τις ενέργειες του πάντως κέρδισε την συμπάθεια όλων των φιλάθλων της Ελλάδας. Ευτυχώς αυτοί οι τύποι δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν την θέληση τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο και εμείς στον Ηρακλή βγήκαμε πιο σοφοί από αυτή την περιπέτεια, ελπίζω το ίδιο να ισχύει και για την ΕΠΟ και όλους τους υπόλοιπους”


Τόνισε επίσης την πίστη για δικαίωση που είχε σε όλη την διάρκεια αυτής της περιπέτειας: “Δεν αμφέβαλα ούτε λεπτό ότι δεν θα μπορέσουν να ρίξουν τον Ηρακλή στην Β` Εθνική, σε σημείο μάλιστα να έχω παρεξηγηθεί για αυτό, ήξερα ότι ο Ηρακλής θα βρει τελικά το δίκιο του. Μπορεί όμως ο καθένας να φανταστεί πως νοιώθαμε όλοι μας με αυτή την αχαρακτήριστη συμπεριφορά της ΕΠΟ όσο περιμέναμε την τελική απόφαση. Ο κόσμος του Ηρακλή πάντως απέδειξε ότι ακόμη και αυτό το σύστημα μπορεί να το κερδίσει”


Μιλώντας για όσους βοήθησαν ώστε ο Ηρακλής να δικαιωθεί τελικά, ο κ. Τάκης ανέφερε : “Εκτός από τον κόσμο, θα πρέπει φυσικά να πιστώσουμε την επιτυχία αυτή και στους νομικούς της ομάδας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που έκαναν πολύ σπουδαία δουλειά. Επίσης στους μετόχους της ΠΑΕ Ηρακλής, που δήλωσαν πολλές φορές ότι τα χρήματα του τα έχουν μετοχοποιήσει καθώς η επιτροπή σε εμάς έδειξε έναν ιδιαίτερο, τυπολατρικό, χαρακτήρα. Ήταν επίσης πολύ ενεργή η συμβολή του κ. Μυτιληναίου, που δραστηριοποιήθηκε τελευταία και ένοιωσε την ανάγκη να βοηθήσει και αυτός με τον τρόπο του. Το μεγαλύτερο κομμάτι όμως ήταν όλοι αυτοί οι επώνυμοι και ανώνυμοι φίλοι της ομάδας, ζήσαμε συγκλονιστικές στιγμές με όσα έκανε ο κόσμος του Ηρακλή σε αυτή την ιστορία, ήταν ασύλληπτο. Ήταν μια ομαδική προσπάθεια λοιπόν και αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια”


Συμπλήρωσε επίσης ότι : “Επικοινώνησα φυσικά με όλους και τους ευχαρίστησα και προσωπικά, όχι όμως με την ΕΠΟ ή τα μέλη της επιτροπής, αφού νομίζουν ότι έκαναν σωστά την δουλειά τους, τους άξιζε ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο”


Ερωτηθείς αν γνωρίζει ποιοι ήταν αυτοί που έφεραν τον Ηρακλή σε αυτό το σημείο, ο κ. Τάκης τόνισε : “Δεν έχω ακόμη καταλήξει ποιοι ήταν αυτοί που το οργάνωσαν και το προώθησαν όλο αυτό για να ρίξουν τον Ηρακλή αλλά να είστε σίγουροι ότι μόλις το κάνω, θα το πω και δημόσια. Δεν έχω καμία πρόθεση να το αποκρύψω, θα τα πω όλα μόλις καταλήξω οριστικά”


Για την επόμενη μέρα : “Ο κ. Μπουμπένκο είναι φυσικά ο προπονητής της ομάδας ενώ υπάρχει βέβαια και ένας προγραμματισμός για την συνέχεια. Είναι άλλωστε εποχή μεταγραφών και ήδη ακούγονται πολλά. Η ομάδα θέλει ενίσχυση και ο κ. Μπουμπένκο έχει ήδη κάνει τα πλάνα του και τον σχεδιασμό του, τώρα εμείς θα κοιτάξουμε να τον υλοποιήσουμε. Δεν αληθεύουν πάντως όλα τα ονόματα που έχουν ακουστεί, αυτό που προέχει για εμάς είναι το ξεκαθάρισμα του ρόστερ που ήδη υπάρχει, να κρατήσουμε όσους θέλουμε και να τους πληρώσουμε όλους, δεν έχουμε άλλωστε περιθώρια να μην είμαστε σωστοί, μετά από αυτά θα πάμε και για τις μεταγραφές που θα γίνουν”


Για τους στόχους της ομάδας που έχουν αναφερθεί στα ΜΜΕ είπε : “Θέμα Κόβατς δεν υπάρχει για τους άλλους ίσως να γίνει κάτι, αυτή την στιγμή πάντως μιλάμε με 80-85 άτομα, για να πάρετε μια ιδέα τι γίνεται. Ο κ. Μπουμπένκο θα είναι από σήμερα εδώ, τον εμπιστευόμαστε και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θα δούμε ποιος θα είναι ο προϋπολογισμός της ομάδας και προχωρήσουμε ανάλογα. Θέλουμε τον Ηρακλή πρωταγωνιστή και να μην παλεύει για την σωτηρία του”


Απαντώντας σε ερωτήματα ακροατών ξεκαθάρισε : “Ο Γιάκομπ είναι παίκτης του Ηρακλή ενώ με τον Παπαζαχαρία είμαστε σε συζητήσεις και θα δούμε τι θα γίνει, θα σας ενημερώσουμε για όλα στην συνέχεια”


Για την συνεδρίαση της Superleague και την επικύρωση της βαθμολογίας : “Θα πάω στην Superleague για την συνεδρίαση της επικύρωσης της βαθμολογίας και θέλω να δω αν θα τηρήσουν όσα είχαν συμφωνήσει πριν λίγο καιρό, αν υπάρχουν δηλαδή εκκρεμότητες στο CAS να μην επικυρωθεί η βαθμολογία”


Κλείνοντας, ο κ. Τάκης απάντησε σε ένα sms που ανέφερε ότι αν ο Ηρακλής πάρει τον Επαλέ τα διαρκείας θα εκτοξευτούν, είπε : “Ο κόσμος του Ηρακλή θα πάρει διαρκείας γιατί στηρίζει την ομάδα, όχι για κάποιον άλλο λόγο, ο Ηρακλής είναι πάνω από πρόσωπα. Τον Επαλέ τον αγαπάμε και μας αγαπά, αν βρεθεί λύση τότε μπορεί να έρθει ενώ με τον Λέκι προχωρούμε θετικά στο θέμα του”