Αντώνη τώρα ξέρεις

Η σημερινή μέρα είναι μια μέρα πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες 25 (η πρωτοβάθμια  απορριπτική απόφαση της επιτροπής του Σάββα βγήκε 31 Μαϊου). Το καταλάβαινε …

Η σημερινή μέρα είναι μια μέρα πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες 25 (η πρωτοβάθμια  απορριπτική απόφαση της επιτροπής του Σάββα βγήκε 31 Μαϊου). Το καταλάβαινε ο καθένας  αυτό. Μου τηλεφώνησε πρωί-πρωί ο Βασίλης Κλάδης (δεν χρειάζονται συστάσεις) από την Σκόπελο όπου βρίσκεται για μια βάπτιση. «Δεν μπορείς να φαντασθείς, μου είπε, πόσο διαφορετικά αισθάνομαι σήμερα. Η παρέα μου εδώ είναι πολύ ΠΑΟΚτζήδικη και μου λένε ότι πρώτη φορά με βλέπουν έτσι». Δεν ήταν ο μοναδικός που αισθάνονταν έτσι. Ακόμα και τα παιδιά του ρεπορτάζ ήθελαν σήμερα το πρωί «πρώτα να απολαύσουν ένα καφεδάκι και μετά να… τρέξουν για τις ειδήσεις».


Πρωί-πρωί και εγώ έφερα στο μυαλό μου τον Αντώνη Ρέμο. Δεν αναρωτήθηκα πώς αισθάνονταν σήμερα το πρωί. Κανένας δεν θα βγει να πει ότι ήθελε διαφορετική εξέλιξη. Αναρωτήθηκα αν από τον μήνα των κινητοποιήσεων του κόσμου και όλα όσα έγιναν, πήρε κάποιο μήνυμα. Αυτό ίσως αργήσουμε να το μάθουμε. Μπορούμε όμως με βεβαιότητα να πούμε ότι ο (ακόμα) μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηρακλής ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙ:


# Ότι ο Ηρακλής δεν είναι ένας οποιοσδήποτε σύλλογος, αλλά μια αθλητική παράταξη με αμέτρητη δυναμική, με βάθος και περιεχόμενο.


# Ότι αυτός ο σύλλογος δεν χρειάζεται «Λαντάνηδες» και Παντελήδες (εδώ ισχύει αυτό που λέει ο λαός ότι δηλαδή «ψώνισες από σβέρκο») για να «προχωρήσει το… μαγαζί». Χρειάζονται άνθρωποι που να μιλούν για τον Ηρακλή και αυτά που λένε να βγαίνουν από την ψυχή τους. Να μην βλέπουν την ομάδα σαν «μαγαζί» και κυρίως να μην κοιτάζουν μόνο το ταμείο της. Με πιο απλά λόγια, χρειάζονται άνθρωποι σαν εκείνους που στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, προσφέρθηκαν εθελοντικά και έσωσαν αγωνιστικά τον Ηρακλή, αλλά και τον ίδιο. Χρειάζονται άνθρωποι σαν αυτούς πουν «διορίσθηκαν» σε μια περίοδο που κανένας άλλος δεν τολμούσε και πέτυχαν αυτό για το οποίο όλοι πανηγυρίζουν σήμερα.


# Ότι ο κόσμος του Ηρακλή δεν μπαίνει σε καλούπια, αλλά είναι τεράστιος σε δυναμική και όγκο. Πολλοί λένε ότι αυτό δεν φαίνεται. Ίσως να μην έχουν άδικο. Για να φανούν αυτά, χρειάζονται ερεθίσματα και έμπνευση. Αυτή την έμπνευση που και εσύ του έδωσες όταν ανέλαβες, αυτή την  έμπνευση που στερήθηκε με όλα όσα ακολούθησαν και για τα οποία και εσύ ευθύνεσαι. Ίσως γιατί δεν ήξερες κάτι από τα παραπάνω ή γιατί δεν τα υπολόγισες σωστά. Τώρα όμως Αντώνη ξέρεις. Και αν θέλεις, ενημέρωσε φίλους και κουμπάρους. Γιατί σίγουρα και αυτοί δεν ήξεραν. Τώρα και αυτοί ξέρουν.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top