Μπράβο ρε μάγκες. Γράψατε ιστορία…

«Λαός Πρωταθλητής». Πόσες και πόσες φορές δεν διαβάσαμε τον συγκεκριμένο τίτλο σε αθλητικές εφημερίδες, για να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για την παρουσία των οπαδών …

«Λαός Πρωταθλητής». Πόσες και πόσες φορές δεν διαβάσαμε τον συγκεκριμένο τίτλο σε αθλητικές εφημερίδες, για να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για την παρουσία των οπαδών κάποιας ομάδας. Ποτέ όμως στην ιστορία, ο λαός μίας ομάδας δεν πήρε (με την απόλυτη σημασία της συγκεκριμένης έκφράσης) πρωτάθλημα. Ο πρώτος που τα κατάφερε, είναι ο λαός του Ηρακλής. Γιατί αυτό που πέτυχε ισοδυναμεί με… πέντε πρωταθλήματα. Ο Ηρακλής δεν πάλευε απλά για την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα, αλλά για την ΥΠΑΡΞΗ του στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Είναι δεδομένο ότι αρκετοί θα επιδιώξουν να καρπωθούν μερίδιο από τον 13ο άθλο. Όπως επίσης είναι δεδομένο ότι αρκετοί έχουν στηρίξει την προσπάθεια για την απονομή της δικαιοσύνης και αποτροπής του μεγαλύτερου σκανδάλου στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Όλους αυτούς όμως τους έβαλε στο παιχνίδι ο κόσμος του Ηρακλή.

Με τις –άνευ προηγουμένου- κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη, Τέμπη και Αθήνα, το πρόβλημα του Ηρακλή, μετατράπηκε αρχικά σε πρόβλημα της πόλης και στη συνέχεια σε πρόβλημα της χώρας. Αν χιλιάδες κόσμου δεν έβγαινάν στους δρόμους, η ομάδα αυτή τη στιγμή θα είχε την κατάληξη του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Στην κρισιμότερη στιγμή της ιστορίας του, ο Ηρακλής έβγαλε μία απίστευτη δυναμική, μία ανεπανάληπτη συσπείρωση, την οποία οφείλει να διατηρήσει στο μέλλον για να φτάσει εκεί που τον ονειρεύονται οι φίλοι του.

ΥΓ Όλοι εσείς που συμμετείχατε ενεργά σε όλη αυτή την προσπάθεια, δε νιώθετε πραγματικά ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ που είστε ΗΡΑΚΛΗΣ; Μπράβο ρε μάγκες. Γράψατε ιστορία…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top