Όλα στο φως

Σε όλους αυτούς που αφήνουν αιχμές για τον φάκελο της ΠΑΕ Ηρακλής, η διοίκηση απάντησε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Έδωσε στη δημοσιότητα τα έγγραφα …

Ηρακλής

Σε όλους αυτούς που αφήνουν αιχμές για τον φάκελο της ΠΑΕ Ηρακλής, η διοίκηση απάντησε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Έδωσε στη δημοσιότητα τα έγγραφα που ζητάει η δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδοτήσεων και τα οποία θα έχει παραδοθούν το πρωί της Πέμπτης!


Στηριζόμενες στην «ρήτρα εμπιστευτικότητας», οι φάκελοι κάποιων ΠΑΕ πέρασαν με επιτυχία τον έλεγχο της επιτροπής, προκαλώντας ερωτηματικά για τα στοιχεία που υπήρχαν μέσα. Η ΠΑΕ Ηρακλής παρέκαμψε την ρήτρα και στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα (22/6) έδειξε σε όλο τον κόσμο ότι διαθέτει όλα αυτά τα έγγραφα που ζητάει η επιτροπή.


«Θα ασχοληθούμε και πάλι με τον περιβόητο φάκελο αδειοδότησης. Είστε γνώστες των μη αποφάσεων της Παρασκευής και της πιθανολογούμενης απόφασης της Πέμπτης. Σήμερα μας έστειλαν τι θεωρείται αδιάσειστο έγγραφο. Παρά την υποτιθέμενη ρήτρα εμπιστευτικότητας, εμείς θα σας παρουσιάσουμε από σήμερα τα έγγραφα, διότι σε λίγο δεν θα μας πιστεύουν ούτε οι φίλαθλοί μας. Παράτυπο είναι αυτό, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά για να αποδείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε νόμιμοι», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Τάκης και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα ζητάει η επιτροπή:


1. «Την απόφαση της γενικής συνέλευσης που αφορά την αύξηση του ΜΚ. Την είχαν ήδη. Προφανώς δεν την πρόσεξαν. Θα τους την ξαναπάμε».


2. «Το ΦΕΚ που καταχωρήθηκε η απόφαση. Εδώ είναι. Θα τους το παραδώσουμε».


3. «Τα πρωτότυπα παραστατικά πληρωμής, των Ντιέ, Κοβαλέφσκι και Ντάλα Μπόνα. Απουσιάζει ο Μπιλίσκοφ σήμερα, αλλά θα τους πάμε και γι’ αυτόν. Χθες δώσαμε στη δημοσιότητα την υπογραφή του Ντάλα Μπόνα, που αναφέρει ότι τηρήθηκε όλα όσα έχουν συμφωνηθεί. Θα δώσουμε και τις λεπτομέρειες της πληρωμής του Ντάλα Μπόνα. Ο Ντιέ έχει δικηγόρο τον Γιώργο Ζελελίδη από την πρώτη ημέρα που ήρθε στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Ζελελίδης έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση στο αστυνομικό τμήμα της Πλατείας Δημοκρατίας που αναφέρει ότι… «Εισέπραξα από την ΠΑΕ ως την 31/3/10 το ποσό των 40.000 το οποίο υπερκαλύπτει τις δεδουλευμένες υπηρεσίες του πελάτη μου ως τις 31/12/09». Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τον Κοβαλέφσκι, ο οποίος εισέπραξε 60.000 ευρώ μέχρι τις 31/3. Ζητήσαμε από τη ΦΙΦΑ να επιβεβαιώσει και πάλι ότι δεν υπάρχει καμία οφειλή στον Μπιλίσκοφ. Μας έστειλε η ΦΙΦΑ νέο έγγραφο. Το πρώτο ήταν 28/4. Ο Μπιλίσκοφ πληρώθηκε στο τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου, όπως είχε συμφωνηθεί και γραπτώς».


4. «Μας ζητάει τώρα την ασφαλιστική ενημερότητα, που δεν μας ζήτησαν την Παρασκευή. Και σε αυτό είμαστε οκ. Ορίστε η ενημερότητα από το ΙΚΑ Καλαμαριάς».


5. «Μας ζήτησαν θεωρημένα ισοζύγια. Τα έχουμε και αυτά»


6. «Ορίστε και το διπλότυπο είσπραξης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου».


Στη συνέχεια, ο κ. Τάκης υποστήριξε ότι… «Αυτά μας ζήτησαν, αυτά θα τους πάμε. Ο φάκελος είναι πλήρης. Σας τα δείχνουμε, διότι δεν έχουμε άλλο τρόπο για να διασφαλίσουμε αυτά που λέμε. Ακόμη δεν μας παραδόθηκαν τα πρακτικά. Και αυτό διότι θα αποδειχθεί ότι επτά φορές ρωτήσαμε αν θέλουν κάποια διευκρίνιση και δεν μας ρώτησαν το παραμικρό. Θεωρούμε ότι ένα μήνα η ΠΑΕ και ο κόσμος ταλαιπωρούνται. Αυτό έχει δημιουργήσει ένα κακό κλίμα στον κόσμο. Μας ενοχλεί ότι υπάρχουν δημοσιεύματα που μας εμπλέκουν σε κόντρες με ΟΦΗ και Λεβαδειακό. Δεν θα χάσουμε από γραφειοκρατία, αυτό που κερδίθηκε στο γήπεδο. Στείλαμε πρόσκληση σε όλους τους βουλευτές, για να παραβρεθούν στην αυριανή συνέντευξη τύπου (13:00 στο ξενοδοχείο Plaza). Θα ξαναδείξουμε τα χαρτιά στην Αθήνα. Την Πέμπτη θα πάμε στην ΕΠΟ, μαζί με κόσμο και θα περιμένουμε το φυσιολογικό. Να πάρουμε την άδεια. Τα μισά τουλάχιστον από τα έγγραφα που μας ζητάνε, υπήρχαν ήδη στον φάκελο. Ελπίζουμε ότι ο κ. Γερουλάνος θα ζητήσει να ελεγχθούν και οι υπόλοιποι φάκελοι. Από τα δημοσιεύματα, μαθαίναμε ότι μέχρι τις 10 Ιουνίου κάποιοι πρώην παίκτες του ΟΦΗ ήταν απλήρωτοι», ενώ για τη στάση του βουλευτών, τόνισε: «Θεωρούμε ότι όποιος ζει σε αυτή την πόλη, ενδιαφέρεται γι’ αυτό που συμβαίνει στον Ηρακλή. Άπαντες αντιλαμβάνονται το πρόβλημα. Κάναμε ότι έπρεπε. Άπαντες κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Κλείσαμε ξενοδοχείο απέναντι από τη βουλή, για να μην έχουν κάποια δικαιολογία να μην είναι παρόντες. Ο κόσμος θα κρίνει ποιος στάθηκε στο πλευρό του Ηρακλή. Είναι ξεκάθαρο ότι η επιτροπή στοχοποιεί τον Ηρακλή».


Για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν χθες, ανέφερε: «Όταν δεν προκληθήκαμε, δεν δημιουργήσαμε το παραμικρό. Ήταν λανθασμένος χειρισμός από την Αστυνομία. Δεν έχουμε ανάγκη να κάνουμε καταστροφές για να αποδείξουμε ότι έχουμε δίκιο. Ήταν μία άτυχη στιγμή».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top