Περί βιωσιμότητας και άλλες ιστορίες

Ο Αλέξιος Κεσόπουλος τοποθετήθηκε (22/6) στη συνέντευξη Τύπου για την περίφημη φράση της επιτροπής που είχε να κάνει με τη μελλοντική βιωσιμότητα της ΠΑΕ. Τα …

Ηρακλής

Ο Αλέξιος Κεσόπουλος τοποθετήθηκε (22/6) στη συνέντευξη Τύπου για την περίφημη φράση της επιτροπής που είχε να κάνει με τη μελλοντική βιωσιμότητα της ΠΑΕ. Τα έγγραφα που ζήτησε που να το αποδεικνύουν αυτό. Όπως έλεγε και τη Δευτέρα ο πρόεδρος, Γιάννης Τάκης… «ο Υπουργός λέει ότι δεν ξέρω αν μπορώ να πληρώσω συντάξεις ή μισθούς τον Αύγουστο και η ΠΑΕ Ηρακλής μπορεί να τιμωρηθεί επειδή δεν πείθει αν μπορεί να πληρώσει στο μέλλον», προσθέτοντας πάντως ότι… «θα προσκομίσουμε ό,τι μας ζητηθεί». Στη συνέντευξη Τύπου ο Αλέξιος Κεσόπουλος, ο υπεύθυνος Οικονομικών και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ είπε ότι… «το περί βιωσιμότητας είναι γελοίο. Έχει τις μικρότερες οφειλές έναντι των υπολοίπων μεγάλων ΠΑΕ. Στις άλλες ΠΑΕ δεν ζήτησαν ισοζύγια. Είναι θέμα ορκωτών λογιστών. Καθαρός ουρανός όμως, αστραπές δεν φοβάται. Στην απόφαση υπήρχε Μπιλίσκοφ, τώρα δεν ζητήθηκε, ενώ το αντίστροφο συνέβη με την ασφαλιστική ενημερότητα».


Κανείς δεν είναι εκτός του σκηνικού, έτσι όπως είναι διαμορφωμένο στην ελληνική κοινωνία και άρα στον ελληνικό αθλητισμό. Ολοι γνωρίζουνε τα οικονομικά άγχη που υπάρχουν για τη συνέχεια της χώρας και όχι μόνο των ομάδων. Ο κάθε φίλαθλος δεν είναι… κλεισμένος κάπου και δεν ξέρει τι γίνεται. Κι όταν από τον Ηρακλή τα ζητάνε όλα αυτά αναρωτιέσαι τι πραγματικά. Προσφάτως, το μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είπε μεταξύ άλλων, ότι… «ο ΠΑΟΚ δεν έχει μεγαλομέτοχο, δεν έχει μεγάλους χορηγούς και περιμένει από τον κόσμο του. Αυτή τη στιγμή υπάρχει στην ΠΑΕ πρόβλημα ρευστότητας, το οποίο επιδεινώνεται λόγω των απαραίτητων έργων που πρέπει να γίνουν στο γήπεδό μας». Όταν οι παίκτες της ΑΕΚ αναχώρησαν για τις διακοπές τους δεν είχαν εξοφληθεί το σύνολο των οφειλών και δεν είχαν και καμία ενημέρωση για το πότε κάτι τέτοιο θα γίνει. Δεν είναι θέμα ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ που βεβαίως έχουν πάρει το πιστοποιητικό συμμετοχής. Ολες οι ομάδες έχουν σχετικό άγχος. Η Επιτροπή, επειδή είναι Επιτροπή που καθορίζει τύχες ομάδων, οφείλει να νιώθει τι γίνεται, τριγύρω, στην κοινωνία. Και πράγματι, θα είχε ενδιαφέρον να πει κάποιος αν όλα αυτά τα ισοζύγια κ.λ.π. ζητήθηκαν από όλες τις ομάδες.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top