Η αλήθεια για το 10ήμερο

Το περίφημο 10ήμερο έχει συζητηθεί τόσο πολύ αυτές τις μέρες από τη στιγμή που, την προηγούμενη Παρασκευή, 18/6, η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. αποφάσισε να …

Ηρακλής

Το περίφημο 10ήμερο έχει συζητηθεί τόσο πολύ αυτές τις μέρες από τη στιγμή που, την προηγούμενη Παρασκευή, 18/6, η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. αποφάσισε να αναβάλει την έκδοση απόφασης για τον Ηρακλή. Εχουν ακουστεί πολλά για το αν και κατά πόσο η απόφαση που θα παρθεί μπορεί να προσβληθεί ως εκπρόθεσμη. Και ένα από αυτά στα οποία θέλει να πατήσει ο ΟΦΗ (το αναφέρει πολλάκις σε ανακοινώσεις και δηλώσεις που γίνονται) είναι ότι το 10ήμερο παρήλθε και άρα η όποια απόφαση παρθεί είναι διάτρητη.


Για να βάλουμε λοιπόν μερικά πράγματα στη θέση τους. Η BLUEARENA επικοινώνησε με νομικούς (εις εξ αυτών και ο Θεόφιλος Πατέλης που ήταν παρών και στην εκδίκαση της προσφυγής) και συγκέντρωσε τις απόψεις. Εχουμε και λέμε λοιπόν. Η Επιτροπή είχε το δικαίωμα να ζητήσει εντός 10ημέρου (όπως και έγινε) επιπρόσθετα στοιχεία για να πάρει απόφαση. Είναι «δεμένη» σε αυτό ότι κανείς δεν μπορεί να προσβάλει –ως εκπρόθεσμη- την απόφαση που θα πάρει. Ακόμη κι έτσι όμως να ήταν, ακόμη δηλαδή κι αν μπορούσε να προσβληθεί η απόφαση ως εκπρόθεσμη, αυτός που κερδίζει είναι ο Ηρακλής και όχι ο ΟΦΗ. Και να γιατί: Αν αυτός που εμπρόθεσμα κάνει έφεση (όπως το έκανε ο Ηρακλής) δεν πάρει απάντηση στην ώρα του, τότε δικαιώνεται η ομάδα που έκανε την έφεση. Και όχι αυτός που άργησε να της απαντήσει.


Να προσθέσουμε και κάτι ακόμη. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αν η απόφαση μπορούσε (που δεν μπορεί) να προσβληθεί ως εκπρόθεσμη, τότε θα ίσχυε –αυτόματα- η πρώτη απόφαση για τον Ηρακλή που πήρε η Επιτροπή με πρόεδρο τον Χρήστο Σάββα. Κάτι τέτοιο επίσης δεν ισχύει. Κι αυτό γιατί, από τη στιγμή που ο Ηρακλής (και κάθε ομάδα) έκανε εμπρόθεσμα την έφεσή του, τότε αυτομάτως ΕΧΕΙ ΑΚΥΡΩΘΕΙ η απόφαση που πήρε η επιτροπή του Σάββα. Η απόφαση εκείνη πλέον δεν υπάρχει.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top