ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ: Γης μαδιάμ από την Αστυνομία

Μία ακόμη πορεία των φίλων της ομάδας είναι στους δρόμους. Το ραντεβού ήταν και πάλι στο Ιβανώφειο και για μία ακόμη φορά ο κόσμος δεν …

Ηρακλής

Μία ακόμη πορεία των φίλων της ομάδας είναι στους δρόμους. Το ραντεβού ήταν και πάλι στο Ιβανώφειο και για μία ακόμη φορά ο κόσμος δεν λογάριασε τίποτε. Ούτε την κούραση από τις κινητοποιήσεις τόσων ημερών, ούτε το ότι μπορεί να βρέξει, τίποτα. Ενα πλήθος, μια ακόμη λαοθάλασσα με παλμό και πάθος είναι στους δρόμους εδώ και ώρα. Η πορεία ξεκίνησε από το Ιβανώφειο και κατευθύνεται προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εδώ και μέρες, ο κόσμος με το τρομερό πάθος δείχνει ξεκάθαρα τη διάθεσή του να υψώσει ανάστημα στο σχέδιο που εξυφαίνεται κατά του Ηρακλή.


Διανύουμε τα πιο κρίσιμα 24ωρα στην ιστορία του Ηρακλή. Μέχρι την Πέμπτη θα γνωρίζουμε αν θα αποτραπεί το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο κόσμος παραμένει στην επάλξεις και είναι αποφασισμένος να παλέψει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για την ΔΙΚΑΙΩΣΗ. Το μήνυμα που στέλνουν οι φίλοι της ομάδας, είναι βέβαιο ότι θα πάει και πάλι παντού. Και σίγουρα θα το πάρουν και στην Αθήνα. 


Κατά τις 21:00 η πορεία έχοντας κατεβεί από τα Πανεπιστήμια, βρίσκεται στην Εγνατία, στην Πλατεία Συντριβανίου και κλείνει τον δρόμο. Ο κόσμος φωνάζει συνθήματα.


Η πορεία συνεχίζει τη διαδρομή της και κατεβαίνοντας την Εθνικής Αμύνης πλησιάζει στην Τσιμισκή. Η πορεία συνεχίζεται στην Τσιμισκή κι ενώ η ώρα πλησιάζει 21:30, η πορεία βρίσκεται στο ύψος της Δημητρίου Γούναρη. 


Λίγο μετά τις 21:30 σημειώνεται ένταση στο πίσω μέρος της πορείας με τις Αστυνομικές Δυνάμεις. Αυτή τη φορά η Αστυνομία ήταν πολύ κοντά στο τέλος της πορείας και έψαχνε την παραμικρή αφορμή. Από την ένταση δεν άργησε να δοθεί και άρχισε να γενικεύεται. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η Αστυνομία κάνει και πάλι χρήση δακρυγόνων και χημικών σε μεγάλο βαθμό. Μεγάλη ένταση…


Οταν μετά από αρκετά λεπτά, η πορεία συνεχίζει. Δεν διασπάται. Κατεβαίνει από την Αριστοτέλους και κατά τις 21:45 υπάρχει και πάλι ένταση αυτή τη φορά στις καφετέρειες. Ανεξήγητο. Εγκληματικό… Δεν δίνεται η παραμικρή αφορμή. Ο κόσμος του Ηρακλή διαδηλώνει χωρίς να ενοχλεί κανέναν.


Η Αστυνομία όμως έχει το δικό της σχέδιο. Ψάχνει την παραμικρή αφορμή. Επιτίθεται στον κόσμο του Ηρακλή και κάνει ΚΑΙ ΠΑΛΙ χρήση δακρυγόνων, μπροστά στις καφετέρειες. Ο κόσμος χειροκροτά ειρωνικά. Οι φίλοι του Ηρακλή πηγαίνουν στη Λεωφόρου Νίκης. Ο υπόλοιπος κόσμος φεύγει τρέχοντας από τις καφετέρειες. Γονείς παίρνουν τα παιδιά τους και απομακρύνονται και αναρωτιούνται για τη σκοπιμότητα της ενέργειας της Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί είναι υπόλογοι και πάλι.


Ο κόσμος του Ηρακλή είχε αποδείξει σε όλες τις πορείες ότι δεν ασχολείται με τον υπόλοιπο κόσμο. Διαδηλώνει ήρεμα και ειρηνικά και δεν ενοχλεί κανέναν. Το ίδιο έκανε και σήμερα μέχρι που η Αστυνομία ξεπερνώντας κάθε όριο και χωρίς να υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ έκανε άνω-κάτω μια ολόκληρη πλατεία και έθεσε σε κίνδυνο πολίτες. Ποιος θα δώσει ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ; ΠΟΙΟΣ;


Σύμφωνα με κόσμο που βγαίνει στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης γίνονται καταγγελίες για χρήση λαστιχένιων σφαιρών!


Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης είναι για ώρα αποπνικτική από τα δακρυγόνα. Κόσμος του Ηρακλή υπάρχει και στην Τσιμισκή και στην Εγνατία στο ύψος της Καμάρας. Είναι κλειστή και η Εγνατία. Οι καταγγελίες είναι βροχή στα ερτζιανά.


“Ημουν στο τέλος της πορείας στην Τσιμισκή στο ύψος της Αγίας Σοφίας. Οταν τα ΜΑΤ άρχισαν να πλησιάζουν, μπήκα στο τέλος της πορείας με το παιδί μου και τους είπα, μην προκαλείτε. Απομακρυνθείτε. Υπάρχουν παιδιά. Με γράψανε κανονικά και έκαναν αυτό που έκαναν”, λέει κάποιος. Ολοι επώνυμα.


Βγαίνει άλλος και προσθέτει: “Οταν τα ΜΑΤ πλησίασαν στο τελευταίο μέρος της πορείας, οι Αστυνομικοί φορούσαν ήδη μάσκες. Κι από τα μεγάφωνα των Ζητάδων, μας έλεγαν, απομακρύνετε τα παιδιά”! 


Λέει κάποιος: “Τα στοιχεία μου είναι στη διάθεσή σας. Να μαζέψουμε υπογραφές και να κάνουμε μήνυση για να φύγει από την πόλη ο διευθυντής της Αστυνομίας”.


Κατά τις 22:45 ο κόσμος πηγαίνει προς το Ιβάνωφειο. Λίγα λεπτά αργότερα, υπάρχει ένταση και μπροστά στο Κατσάνειο. Υπάρχουν και εκεί δυνάμεις των ΜΑΤ, διμοιρίες και ομάδα από ζητάδες. Η ένταση είναι μεγάλη… Η Αστυνομία ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ για μία ακόμη φορά ότι το σχέδιο ήταν χθες να διαλύσει την πορεία. Και να μην σταματά τις προκλήσεις.. Με κάθε τρόπο, ακόμη και εγκληματικό.  


Η Αστυνομία είναι έξω από το Κατσάνειο!!!! ΡΙΧΝΟΥΝ ΠΕΤΡΕΣ, ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ, μέσα στο Κατσάνειο προς τον κόσμο. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και εγκληματικό. Υπάρχει ένα λεωφορείο, ακινητοποιημένο, με τον οδηγό να είναι μέσα και το χρησιμοποιούν ως προπύργιο. Το λεωφορείο δεν μπορεί να φύγει και η Αστυνομία συνεχίζει να ρίχνει ό,τι βρίσκει. Ο κόσμος ουρλιάζει. “Τι κάνετε; Τι κάνετε;” Επικρατεί πανικός.


 


 


     

Σχετικά Άρθρα

Ντροπή για την ΕΠΣΜ, το να μην βραβευτεί η πρωταθλήτρια Κ19 του Ηρακλή!

Ποδόσφαιρο

Γεράνης: “Ο Ηρακλής θα επιστρέψει εκεί, όπου ανήκει!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top