Οι αδίστακτοι

Την προηγούμενη Πέμπτη ένας από τους δικηγόρους που ασχολήθηκαν με την υπόθεση της ΠΑΕ Ηρακλής και την αδειοδότησή της μου είπε: «Είμαι 28 χρόνια δικηγόρος …

Την προηγούμενη Πέμπτη ένας από τους δικηγόρους που ασχολήθηκαν με την υπόθεση της ΠΑΕ Ηρακλής και την αδειοδότησή της μου είπε: «Είμαι 28 χρόνια δικηγόρος και από αυτά τα 23 ασχολούμαι με αθλητικά θέματα. Το παρασκήνιο που βλέπω στην υπόθεση του Ηρακλή δεν το είδα σε καμιά άλλη. Και σου το λέω εγώ που δεν είμαι οπαδός του Ηρακλή. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ ή του Άρη. Απλά ασχολούμαι με υποθέσεις του αθλητικού δικαίου».

Μια μέρα αργότερα ήλθε η ανακοίνωση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του και να αποδείξει ότι τα πράγματα και οι υποθέσεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν καθορίζονται ούτε από τους νόμους, ούτε από τις διατάξεις, αλλά από τα γούστα και τις αποφάσεις μιας… παρέας ανθρώπων οι οποίοι προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους, είναι κυριολεκτικά αδίστακτοι και φτάνουν στο σημείο ακόμα και αποφάσεις που έχουν ληφθεί ή να μην τις ανακοινώνουν ή να τις καθυστερούν.

Στην περίπτωση της υπόθεσης της ΠΑΕ Ηρακλής, πολλοί και έγκριτοι ρεπόρτερ, δημοσιογράφοι με δυνατότητες στο να βγάζουν την είδηση, είχαν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα. Ότι ο Ηρακλής είχε κερδίσει την έφεση.  Δεν ήταν εκτίμηση. Ήταν προϊόν ενημέρωσης. Μιλούσαν μεταξύ τους έχοντας ο καθένας διαφορετική πληροφόρηση (μερικοί και από τον διαφωνούντα) και το συμπέρασμα ήταν ένα. Ακόμα και όταν καθυστερούσε η ανακοίνωση, το ρεπορτάζ έδινε ότι είχε παρθεί αριθμός πρωτοκόλλου (για να  μην υπάρξει τυπικό πρόβλημα με το… δεκαήμερο) όλοι στο ίδιο συμπέρασμα κατέληγαν. Ο Ηρακλής δικαιώθηκε.

Όμως κανένας από αυτούς δεν είχε υπολογίσει μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι «αδίστακτοι». Το αντιλήφτηκαν  όταν ανακοινώθηκε από την επιτροπή η… παράταση του «ντέρμπι». Γιατί για «ντέρμπι» πρόκειται. Από την μια ο Ηρακλής και το δίκιο του και από την άλλη το κατεστημένο, οι «παρέες» και τα «συγκοινωνούντα δοχεία». Όμως όλοι αυτοί έκαναν ένα λάθος. Έδωσαν σε όλο τον κόσμο το δικαίωμα και την δυνατότητα να καταλάβει. Και πλέον ξέρουν πολύ καλά ότι δεν θα μπορέσουν να υπαγορεύσουν την τελική απόφαση.

Ίσως η διοικούσα επιτροπή να υποχρεωθεί να τρέξει λίγο περισσότερο. Μπορεί ο κόσμος του Ηρακλή να ζήσει μέσα στην αγωνία για μια ακόμα εβδομάδα. Όμως πλέον οι μάσκες έπεσαν και οι «αδίστακτοι» αποκαλύφτηκαν. Και φυσικά δεν έχουν το περιθώριο να κάνουν το ίδιο λάθος.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top