- Bluearena - http://bluearena.gr -

Γιατί τώρα κ. Υπουργέ;

Και ξαφνικά, ο Παύλος Γερουλάνος… θυμήθηκε ότι ο Ελληνας φίλαθλος δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία. Το ημερολόγιο έδειχνε 18 Ιουνίου όταν έβγαλε την ανακοίνωση με την οποία καλούσε «όλα τα θεσμικά όργανα που αποφασίζουν για την αδειοδότηση των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών, είτε πρόκειται για την ΕΠΟ που εφαρμόζει το σύστημα UEFA licencing, είτε πρόκειται για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να αιτιολογούν πλήρως και δημόσια όλες τις αποφάσεις τους, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία στον Έλληνα φίλαθλο ότι τηρείται σχολαστικά η ισονομία και δεν τίθεται θέμα διακριτικής μεταχείρισης οποιασδήποτε ομάδας». Πλήρης σύγχυση…


Μα, τώρα το θυμηθήκατε κύριε Υπουργέ; Τώρα; Που έχουν περάσει… ορδές φακέλων από τα μέλη αυτών των επιτροπών; Που εδώ και μέρες, εδώ και χρόνια, ο Ελληνας φίλαθλος δεν κάνει ΤΙΠΟΤΕ άλλο από το να έχει αμφιβολίες για όλα όσα συμβαίνουν; Αλήθεια, κ.Υπουργέ πού ήσασταν όταν τις προηγούμενες μέρες ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ότι δύο ομάδες δήλωσαν τον ίδιο προπονητή, τον Νίκο Αναστόπουλο; Δεν ήσασταν στη χώρα; Ή μήπως δεν το μάθατε; Δεν θεωρείτε ότι το συγκεκριμένο γεγονός κάνει τον Ελληνα φίλαθλο να πλημμυρίζει από αμφιβολίες; Το θυμηθήκατε στις 18 Ιουνίου και αίφνης, την ίδια μέρα, η Επιτροπή Εφέσεων ζήτησε κι άλλα στοιχεία, διευκρινιστικά, από τον Ηρακλή.


Αίφνης, τοποθετηθήκατε δημοσίως, μία μέρα μόλις μετά την επιστολή που σας έστειλαν (όπως και στους Πιλάβιο και Μπιτσαξή) οι έξι βουλευτές του Ηρακλείου, οι Στρατάκης Μαν., Σκραφνάκη Μαρία, Αυγενάκης Λευτ., Κριτσωτάκης Μιχ., Κεγκέρογλου Βασ., Παρασύρης Φραγκ., Κεφαλογιάννης Μαν. Στις 17 Ιουνίου βγήκε αυτή η επιστολή, στις 18 κάνατε παρέμβαση, εσείς που τις προηγούμενες μέρες μιλούσατε μόνο για το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και λέγατε να μην γίνονται παρεμβάσεις. Κι εσείς, κάνατε.


Αλήθεια, κ.Υπουργέ, την επιστολή των βουλευτών Ηρακλείου, τη διαβάσατε καλά; Αν όχι, να σα θυμίσουμε μερικά κομμάτια. Σε κάποιο σημείο αναφέρει για τον φάκελο του Ηρακλή ότι… «βρίθει παρανομιών, εξ’ ου και η πρωτόδικη απόρριψη του από την επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ». Αλήθεια; Πώς οι βουλευτές του Ηρακλείου γνωρίζουν ότι ο φάκελος του Ηρακλή βρίθει παρανομιών; Ξέρουν το περιεχόμενό του; Αν είναι να μας το πουν. Μήπως λοιπόν κ.Γερουλάνε, το αυτοδιοίκητο δέχεται παρεμβάσεις; Δεν σας έκανε εντύπωση η τοποθέτησή τους; Τους ρωτήσατε το απλό; Εσείς, βουλευτές Ηρακλείου πού το ξέρετε; Βέβαια, μπορεί να πει κάποιος ότι οι βουλευτές μιλάνε για παρανομίες επειδή υπήρξε η πρωτόδικη απόρριψη. Ναι, αλλά, πρωτόδικα είχε απορριφθεί και του ΟΦΗ που πήρε άδεια, μία μέρα μετά την επιστολή των βουλευτών και –συμπτωματικά- την ΙΔΙΑ μέρα με τη δημοσιοποίηση της δικής σας επιστολή.


Σας θυμίζουμε κ.Γερουλάνε, ακόμη ένα σημείο της επιστολής από το Ηράκλειο. Διότι μπορεί να την ξεχάσατε. Διότι μπορεί να μην καταλάβατε (θα έπρεπε όμως) ότι δύσκολα μπορεί να δικαιολογηθεί η χρονική συγκυρία των δύο επιστολών. Αναφέρει λοιπόν κάπου η επιστολή: «Κύριε Υπουργέ ακόμα και την ύστατη αυτή ώρα παρακαλούμε να παρέμβετε για την τήρηση και αποκατάσταση της νομιμότητας και της διαφάνειας. Εμποδίστε όλους αυτούς που προσπαθούν να επιβάλουν την εκτροπή από τη νομιμότητα με τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις τους σε ανεξάρτητα όργανα όπως είναι η επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ. Πρέπει να παρέμβετε άμεσα, σήμερα κιόλας διότι αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά». Ουσιαστικά δηλαδή σας ζητάνε να νομιμοποιήσετε ΤΗ ΔΙΚΗ σας παρέμβαση στον χώρο που μιλούσατε για αυτοδιοίκητο. Και το κάνατε. Μία μέρα μετά τη δική τους επιστολή, κάνατε παρέμβαση. Σύμπτωση κι αυτό.


Και ήρθατε στις 18 Ιουνίου να ζητήσετε από τις επιτροπές να αιτιολογούν πλήρως και δημόσια όλες τις αποφάσεις τους. Μα, κοροϊδευόμαστε; Τώρα; Την ώρα που το ζητήσατε αυτό είχαν μείνει… τέσσερις φάκελοι. Του Ηρακλή, του ΟΦΗ, του Πιερικού και του Παναιτωλικού. Και πλέον, έχει μείνει ΕΝΑΣ. Του Ηρακλή. Πού ήσασταν λοιπόν κ.Γερουλάνε όταν για ΚΑΝΕΝΑΝ από τους φακέλους πριν, κανείς δεν αιτιολόγησε ΤΙΠΟΤΑ δημοσίως; Τότε, ο Ελληνας φίλαθλος, κατ’ εσάς, δεν θα είχε καμία αμφιβολία.


Μήπως, εκτός των άλλων, πίσω από τις λέξεις της δικής σας επιστολής κρύβεται η αμφιβολία για τις επιτροπές; Ολες αυτές είναι ερωτήσεις και πρέπει να απαντηθούν ουσιαστικά. Και όχι με αυτόν τον τρόπο που η ΜΟΝΑΔΙΚΗ σας δημόσια τοποθέτηση επί του θέματος δημιούργησε απορίες αντί να λύσει.


Ολη αυτή η ιστορία βέβαια είναι ξεκάθαρο ότι εκθέτει τους αντίστοιχους βουλευτές της Θεσσαλονίκης που δεν έκαναν αυτό που έκαναν οι βουλευτές του Ηρακλείου.