Ζήτησε τους φακέλους όλων των ΠΑΕ ο Αυγενάκης

Ο βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, ζητάει από την Πολιτεία να παρέμβει και να του παραδώσει αντίγραφα των στοιχείων που περιέχονται στους φακέλους όλων των ΠΑΕ. …

Διάφορα

Ο βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, ζητάει από την Πολιτεία να παρέμβει και να του παραδώσει αντίγραφα των στοιχείων που περιέχονται στους φακέλους όλων των ΠΑΕ. Όπως αναφέρει στην ερώτησή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού Πάνο Γερουλάνο και επικαλούμενος τα άρθρα 126-133 του Κανονισμού της Βουλής, ζητάει να του παραδοθούν έγγραφα όλων των φακέλων των ομάδων που έχουν κατατεθεί. Στο άρθρο 133 παρ. 1-6 αναφέρεται ότι οι βουλευτές έχουν δικαίωμα να ζητήσουν την παράδοση εγγράφων που αφορούν δημόσια υπόθεση και από εκεί και πέρα ο υπουργός είναι υποχρεωμένος να τα δώσει εντός 30 ημερών.

Αναλυτικά η ερώτηση του Λευτέρη Αυγενάκη:

Σε συνέχεια των με αρ. Πρωτ. 10908 από 1/6/10 και 11011 από 2/6/10 παρεμβάσεών μου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και την με αρ. Πρωτ. Εξ. 156/Α/2010 από 4/6/10 επιστολή μου, επισημαίνω εκ νέου ότι η Επιτροπή Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας απέρριψε ήδη ορισμένους φακέλους Ποδοσφαιρικών Σωματείων που υπέβαλαν για συμμετοχή τους, αλλά κάποιοι άλλοι τελούν σε αναμονή. 

Κατόπιν των ανωτέρω και σύμφωνα με το άρθρα 126, παρ. 1-6, καθώς και του άρθρου 133, παρ. 1-6 του Κανονισμού της Βουλής, και δεδομένου ότι πρέπει να εξεταστούν με πολύ προσοχή οι καταγγελίες για διαφθορά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Ποιες είναι οι ομάδες που κατέθεσαν φάκελο για συμμετοχή την ερχόμενη χρονιά στο Πρωτάθλημα της Superleague; Παρακαλώ να μου παραδοθούν αντίγραφα όλων των φακέλων των Ποδοσφαιρικών Σωματείων που έχουν κατατεθεί, όπως δικαιούμαι με βάσει τον Κανονισμό Λειτουργίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τα άρθρα 133 και 126.

2. Διαθέτει η κυβέρνηση την πολιτική βούληση να εποπτεύσει τη διαδικασία αξιολόγησης των φακέλων, παρά το αυτοδιοίκητο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου;

Σχετικά Άρθρα

Λατινοπούλου: “Επικίνδυνες και παλαιοκομματικές οι πρακτικές Ζαγοράκη”

Ποδόσφαιρο

Back to Top