“Θωρακίζεται” νομικά η ΠΑΕ με τον Γρηγόρη Ιωαννίδη

Κίνηση-ματ από την ΠΑΕ Ηρακλής, λίγα 24ωρα πριν τη μεγαλύτερη μάχη της ιστορίας της. Ανακοίνωσε την συνεργασία της με τον παγκοσμίου φήμης νομικό, Γρηγόρη Ιωαννίδη, …

Ηρακλής

Κίνηση-ματ από την ΠΑΕ Ηρακλής, λίγα 24ωρα πριν τη μεγαλύτερη μάχη της ιστορίας της. Ανακοίνωσε την συνεργασία της με τον παγκοσμίου φήμης νομικό, Γρηγόρη Ιωαννίδη, ο οποίος είναι λέκτωρ πάνω στο αθλητικό δίκαιο, στο πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ της Αγγλίας.


Πρόκειται για μία συνεργασία που ξεκινάει άμεσα και δεν περιορίζεται στο θέμα της εξασφάλισης του πιστοποιητικού συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Το γραφείο άλλωστε στο οποίο εργάζεται ο κ. Ιωαννίδης, είναι από τα μεγαλύτερα του κόσμου και έχει αναπτύξει συνεργασία με αρκετούς αγγλικούς συλλόγους.


“Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει τη συνεργασία με τον γνωστό Ελληνα νομικό, κ. Γρηγόρη Ιωαννίδη, ο οποίος είναι εξειδικευμένος στα θέματα του Αθλητικού Δικαίου, διαθέτοντας τεράστια νομική εμπειρία στο χώρο του αθλητισμού. Η συνεργασία αρχίζει άμεσα και αφορά τόσο στις τρέχουσες υποθέσεις της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, όσο και στο ευρύτερο μέλλον, καθώς ο κ. Ιωαννίδης εκπροσωπεί νομικά πολλές σημαντικές ομάδες του εξωτερικού (Manchester United, Arsenal, Westham, Celtic κ.ά.). Η συμφωνία συνεργασίας οριστικοποιήθηκε σε συνάντηση, που είχε στη Θεσσαλονίκη ο κ. Ιωαννίδης με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ, κ. Γιάννη Τάκη και το νομικό σύμβουλο της ΅κυανόλευκηςΆ ποδοσφαιρικής εταιρείας, κ. Αλέξανδρο Βαγιάτα, όπου και πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημέρωση σχετικά με τα νομικά ζητήματα του ΗΡΑΚΛΗ”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ.


WHO IS WHO: Ο Γρηγόρης Ιωαννίδης είναι Λέκτορας και ερευνητής Αθλητικού Δικαίου, με εμπειρία πολλών ετών. Ειδικεύεται σε ζητήματα αθλητικού δίκαιου, παράνομων ουσιών στον αθλητισμό και το θέμα του διδακτορικού του αφορά την ποινικοποίηση του ντόπινγκ. Έχει συμβουλέψει πολλές αθλητικές και πολιτικές προσωπικότητες σε ζητήματα ντόπινγκ και έχει εκπροσωπήσει και ενεργήσει ως σύμβουλος στην υπόθεση των Κεντέρη και Θάνου, πριν φτάσει η υπόθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο και κατάφερε την εκτός δικαστικών αιθουσών διευθέτηση με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου. Ψηφίστηκε ανάμεσα στους 20 δικηγόρους με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Αθλητικό Δίκαιο από το περιοδικό Sports Business International το Νοέμβριο του 2009.


Έχει δημοσιεύσει άρθρα του σε διάφορα περιοδικά και μαζί με τον με τον Edward Grayson συνυπογράφουν το άρθρο «Παράνομες ουσίες, υγεία και αξίες στα Σπορ» στο βιβλίο του John O’ Leary «Παράνομες ουσίες και Ντόπινγκ στον Αθλητισμό: Κοινωνικές & Νομικές Προεκτάσεις». Τέλος, το άρθρο του «Η Νομοθεσία των αθλητικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα» συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο «Επαγγελματικός Αθλητισμός στην ΕΕ» των Caiger και Gardiner.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top