Συγκλόνισαν και έγραψαν ιστορία οι 2.000 οπαδοί του Ηρακλή (videos)

Την μεγαλύτερη οπαδική μαγκιά πραγματοποίησαν οι περίπου 2.000 φίλοι του Ηρακλή. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, οπαδοί ομάδας εκτός Λεκανοπεδίου, πραγματοποίησαν πορεία …

ΗρακλήςΤην μεγαλύτερη οπαδική μαγκιά πραγματοποίησαν οι περίπου 2.000 φίλοι του Ηρακλή. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, οπαδοί ομάδας εκτός Λεκανοπεδίου, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Διαφημίσαν την αγαπημένη τους ομάδα 504 χιλιόμετρα μακριά από την Θεσσαλονίκη και διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο σχέδιο εξόντωσης του ποδοσφαιρικού Ηρακλή.


Γύρω στις 10:00 το πρωί ξεκίνησε (9/6) από το Ιβανώφειο η κάθοδος στην Αθήνα. Στην πορεία εκτός από τα πούλμαν είναι και πάρα πολλά αυτοκίνητα με τα οποία κατεβαίνουν -και μεμονωμένα- φίλοι της ομάδας. Μεταξύ άλλων στην πορεία είναι ο πρόεδρος του Γ.Σ., Κωνσταντίνος Γωγάκος, οι κ.κ. Μιναρετζής, Κεσόπουλος, Κατσαμπής, Κακιούσης και Καπαγιαννίδης.16:29 Τα λεωφορεία πλησιάζουν στην Αθήνα, ενώ ήδη τα πρώτα αυτοκίνητα με φίλους της ομάδας βρίσκονται εντός των τειχών της πρωτεύουσας. Καθοδόν για την Αθήνα βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Τάκης, ο οποίος κατάφερε να βρει χρόνο και να ενώσει τη φωνή του μαζί με αυτές των υπολοίπων οπαδών της ομάδας.


17:03 Στο κέντρο της Αθήνας κινούνται από τις 4:55μ.μ. τα λεωφορεία των οπαδών του Ηρακλή (είναι στολισμένα με σημαίες του συλλόγου) και κατευθύνονται προς τα Προπύλαια.


17:11 Χιλιάδες φέιγ βολάν με το σύνθημα “Κάτω τα χέρια από τον Ηρακλή”, έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους της πρωτεύουσας. Διακριτική -μέχρι στιγμής- η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, γύρω από τα λεωφορεία της κυανόλευκης ΠΑΕ.


17:20 “Είναι άδικο αυτό που γίνεται στον Ηρακλή. Είναι ένα θέμα που μας έχει ταλαιπωρήσει και ήρθαμε εδώ για να δείξουμε σε όλους την αδικία. Ο κ. Μπουμπένκο δεν μπορεί να καταλάβει πώς μπορεί μία ομάδα που κέρδισε την παραμονή της στα γήπεδα, να κινδυνεύει στα χαρτιά. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα λήξει η περιπέτεια. Θα πάρουμε το χαρτί, για να προχωρήσουμε τα υπόλοιπα θέματα”, ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιώργος Καπαγιαννίδης.


17:25 Ξεκίνησε η πορεία των οπαδών του Ηρακλή από τα Προπύλαια. Εκτός από τους εκδρομείς που ξεκίνησαν από την Θεσσαλονίκη και διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδος, συμμετέχουν φίλοι της ομάδας που κατοικούν μόνιμα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.


18:05 “Για σένα ζω και αναπνέω, δεν θα σ’ αφήσω ποτέ”, είναι το σύνθημα που δονεί την ατμόσφαιρα. Οι κυανόλευκοι οπαδοί γράφουν ιστορία, αφού είναι οι πρώτοι εκτός Αττικής που διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας.


18:09 “Είμαστε εδώ για να υποδεχτούμε τους φίλους του Ηρακλή. Έχουν κερδίσει την καρδιά όλης της κοινωνίας με την συμπεριφορά τους. Διεκδικούν το δίκιο τους με κόσμιο τρόπο και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Είμαι αισιόδοξος ότι τελικά θα πάρει ο Ηρακλής την άδεια”, ανέφερε ο Θόδωρος Καράογλου, ο οποίος μαζί με τους Κώστα Γκιουλέκα και Σάββα Αναστασιάδη, είναι οι τρεις βουλευτές που περίμεναν τους φίλους του Ηρακλή.


Μεταξύ των συγκεντρωμένων οπαδών, υπάρχει ένας φίλος του Πανιωνίου και ένας του Εργοτέλη, οι οποίοι συμμετέχουν στην πορεία με κασκόλ των αγαπημένων τους ομάδων.


18:11 “Είναι πολύ σημαντικό ότι ο λαός του Ηρακλής δίνει το παρών στην Αθήνα. Ο Ηρακλής έχει μόνο φίλους. Ήρθαμε να στείλουμε το μήνυμα ότι θέλουμε δικαιοσύνη. Θέλω να πιστεύω ότι όλα τα πάνε καλά. Υπάρχουν γνωμοδοτήσεις καθηγητών πανεπιστημίου. Να κριθεί ο Ηρακλής με νόμιμες διαδικασίες που θα αρμόζουν στην ιστορία του. Είναι δίκαια τα αιτήματά του”, ανέφερε ο κ. Γκιουλέκας.


18:15 “Είμαστε εδώ να πιέσουμε για να αλλάξει η άδικη απόφαση. Ο κόσμος δεν θα αφήσει να περάσει το άδικο. Θα επικρατήσει η σωφροσύνη και η λογική και ο Ηρακλής δεν θα μπει σε περιπέτειες”, δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.


18:22 Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Κωνσταντίνος Γωγάκος, ανέφερε ότι… “Φτάσαμε χωρίς προβλήματα. Ο Ηρακλής είναι μία ιστορία 102 ετών. Ειρηνικά θα διαδηλώσουμε και θα φτάσουμε μέχρι την Βουλή για να επιδώσουμε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας”.


18:25 “Κλειστή” η οδός Σταδίου από τους φίλους του Ηρακλή, που με τα συνθήματά τους έχουν ξεσηκώσει την πρωτεύουσα. “Και χρόνια γράφει η ιστορία…”, το σύνθημα που βγαίνει συνεχώς από τα χείλη των κυανόλευκων οπαδών.


18:30 “Του χρόνου θα δείτε ένα τελείως διαφορετικό Ηρακλή. Με αυτόν τον κόσμο, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Είναι συγκλονιστικοί οι οπαδοί του Ηρακλή”, το σύντομο σχόλιο του Τάσου Κατσαμπή, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.


18:32 Οι οπαδοί του Ηρακλή πλησιάζουν στην Βουλή. “Αυτό που γίνεται είναι άλλη μία απόδειξη ότι όταν νιώθεις ότι σε κλέβουν, ότι σε αδικούν, είσαι ικανός να φτάσεις μέχρι τέλους. Αυτή τη παρουσία των οπαδών μας δίνουν δύναμη”, η δήλωση του Γιάννη Τάκη.


18:35 Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ πραγματοποίησε ζωντανή σύνδεση στο δελτίο ειδήσεων και μετέδωσε πλάνα από την πορεία των φίλων του Ηρακλή. Βέβαια, αυτό που γράφεται στο κάτω μέρος της οθόνης είναι άστοχο και λάθος. Δεν υπάρχει κανένας υποβιβασμός. Παρακολουθήστε το…18:45 Οι Κωνσταντίνος Γωγάκος, συνοδευόμενος από τους κ.κ. Καράογλου, Τάκη, Κεσόπουλο επέδωσαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη του φόρεσε κασκόλ του Ηρακλή, ενώ ο κ. Πετσάλνικος αποκάλυψε ότι στα φοιτητικά του χρόνια στην Θεσσαλονίκη, ήταν οπαδός του Ηρακλή και δεν έχανε παιχνίδια των κυανόλευκων. Δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να αποδοθεί δικαιοσύνη.


19:00 “Τετάρτη βραδάκι με τα κοπρόσκυλα μαζί στο Κολωνάκι και δεν με νοιάζει πλέον Ηρακλή, αν σκοτωθώ ή πάω φυλακή”, το σύνθημα που δονεί την ατμόσφαιρα.


19:24 Ολοκληρώνεται σιγά-σιγά η πορεία των οπαδών του Ηρακλή στην Αθήνα, χωρίς να έχει δημιουργηθεί -και σήμερα- το παραμικρό.


19:32 Οι οπαδοί του Ηρακλή περνούν από την πλατεία Εξαρχείων. “Καλώς τους”, ακούστηκε από μεγάφωνα που είναι τοποθετημένα στην πλατεία. Το μικρόφωνο πήρε οπαδός του Ηρακλή και φώναζε συνθήματα υπέρ της αγαπημένης του ομάδας.


19:45 Οι οπαδοί φτάνουν στο σημείο που είναι σταθμευμένα τα λεωφορεία και εντός ολίγων λεπτών θα ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής. Τους αξίζουν συγχαρητήρια…


Το ρεπορτάζ της ΝΕΤ…


Σχετικά Άρθρα

Ντροπή για την ΕΠΣΜ, το να μην βραβευτεί η πρωταθλήτρια Κ19 του Ηρακλή!

Ποδόσφαιρο

Γεράνης: “Ο Ηρακλής θα επιστρέψει εκεί, όπου ανήκει!”

Ποδόσφαιρο

Η ιστορική φωτογραφία, που δώρισε στην ομάδα ο Μιχάλης Γεράνης (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top