Επερώτηση στη Βουλή για τον Ηρακλή

Επερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο για το θέμα της αδειοδότησης του Ηρακλή κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές, Κώστας Γκιουλέκας και Θεόδωρος …

Ηρακλής

Επερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο για το θέμα της αδειοδότησης του Ηρακλή κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές, Κώστας Γκιουλέκας και Θεόδωρος Καράογλου. Το κείμενο της επερώτησης έχει ως εξής:


«ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο


Θέμα: Αδειοδότηση της αθλητικής ομάδα του Ηρακλή


Μια ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης, όπως είναι ο Ηρακλής, περνάει το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές γεγονός το οποίο έχει πικράνει και προβληματίσει το φίλαθλο κοινό και τον κόσμο που πίστεψε και πιστεύει σ’ αυτήν την ομάδα.


Ο Ηρακλής είναι αναπόσπαστα δεμένος και με την ιστορία και με τα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας και τούτη την ώρα χρειάζεται τη στήριξη όλων για να μπορέσει να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, μέσα από διαφανείς νόμιμες και ξεκάθαρες διαδικασίες.


Η αντιμετώπιση των ομάδων με δύο μέτρα και δύο σταθμά αναμφισβήτητα δεν τιμά τον ελληνικό αθλητισμό. Αντίθετα, δημιουργεί εντάσεις, έριδες και αντιδικίες που δεν συνάδουν με το αθλητικό πνεύμα.


Είναι ανάγκη να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να επανέλθει ο Ηρακλής σε σταθερή πορεία.


Επειδή η άνιση μεταχείριση του Ηρακλή συνεπάγεται σοβαρό κίνδυνο υποβιβασμού του και καταδικάζει το μέλλον της ομάδας.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός


Για ποιον λόγο δεν χορηγείται στον Ηρακλή άδεια από την αρμόδια επιτροπή αδειδοτήσεων της ΕΠΟ για τη φετινή χρονιά, αφού ο φάκελος που υποβλήθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΑΕ Ηρακλής έχει συμπληρωθεί πλήρως;


Για ποιον λόγο δεν ενημερώθηκε εγκαίρως η ΠΑΕ Ηρακλής για τις τυχόν ελλείψεις του φακέλου της, ώστε να συμπληρωθούν οι όποιες παραλείψεις, ενώ άλλες ομάδες είχαν ενημερωθεί για τους δικούς τους αντίστοιχους φακέλους;


Οι Ερωτώντες Βουλευτές


Κωνσταντίνος Γκιουλέκας


βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης


Θεόδωρος Καράογλου


Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης»


Σχετικά με το θέμα, ο Κώστας Γκιουλέκας μίλησε (9/6) στο «Αθλητικό Metropolis»: «Το θέμα πρέπει να ρυθμιστεί άμεσα για να μπορέσει να δοθεί λύση στο θέμα του Ηρακλή. Ζήτησα να μάθει τι συμβαίνει, υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση στην ενημέρωση στον Ηρακλή, που δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Είναι μία κατάφορη αδικία, τώρα είναι ο Ηρακλής μετά θα είναι μία άλλη ομάδα. Πρέπει να αντιδράσουμε και σωστά διαμαρτύρονται οι φίλαθλοι του Ηρακλή. Θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε για το θέμα ώστε να βρει το δίκιο του ο Ηρακλής».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top