Κάντε το όπως οι οπαδοί του Ηρακλή

Σε μια περίοδο που κάποιοι χωρίς λόγο και αιτία κατέστρεψαν την Λαμία και το ΣΕΦ, οι οπαδοί του Ηρακλή αν και τους πνίγει η αδικία …

Σε μια περίοδο που κάποιοι χωρίς λόγο και αιτία κατέστρεψαν την Λαμία και το ΣΕΦ, οι οπαδοί του Ηρακλή αν και τους πνίγει η αδικία δίνουν καθημερινά μαθήματα οπαδικής συμπεριφοράς. Χιλιάδες κόσμου γεμίζουν τους δρόμους της πόλης και δεν γίνεται το παραμικρό. Δεν δίνουν την παραμικρή αφορμή ώστε να βγουν κάποιοι και να μιλήσουν για την βία των «χουλιγκάνων». Για τους οπαδούς του Ηρακλή το ζητούμενο δεν είναι η αντίδραση, αλλά να βρει η ομάδα τους το δίκιο της. Η καθημερινή «συμπεριφορά» δεν είναι η απειλή, αλλά μία διαρκής υπενθύμιση της αδικίας προς όλες τις κατευθύνσεις και ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί το άδικο να υπερισχύσει. Ίσως όχι μόνο ο Ηρακλής, αλλά και γενικότερα όλος ο Ελληνικός αθλητισμός χρειάζονταν αυτό το «διάλειμμα» της καλής συμπεριφοράς.


Το κέρδος είναι πολλαπλό. Ειδικά όμως για τον Ηρακλή είναι τεράστιο, γιατί τους υποχρέωσε όλους να δουν το πρόβλημα στην ουσία του και να αναγνωρίσουν το δίκιο των κυανόλευκων. Όσοι ασχολήθηκαν με το θέμα της αδειοδότησης, είτε αυτοί ανήκουν στην οικογένεια του Ηρακλή, είτε όχι (και κυρίως αυτοί) δεν το έκαναν επειδή τράβηξαν το ενδιαφέρον τους κάποια επεισόδια ή άλλες ακραίες καταστάσεις, αλλά γιατί οι οπαδοί του συλλόγου με τον τρόπο που συμπεριφέρονται και συντηρούν το θέμα, τους υποχρεώνουν σε πρώτη φάση να αναρωτιούνται και να λένε «ρε μήπως έχουν δίκιο οι άνθρωποι;» και στη συνέχεια όταν μαθαίνουν λεπτομέρειες να αναγνωρίζουν όλοι ότι τόση αδικία δεν την χωράει το μυαλό του ανθρώπου.


Δεν είναι τυχαίο πως δεν βρέθηκε ούτε ένας που να αμφισβητήσει το δίκαιο του Ηρακλή. Μέχρι και ο Σάββας δήλωσε ότι… «ο Ηρακλής μπορεί να δικαιωθεί στην έφεση». Βέβαια και επειδή «το άδικο δεν ευλογείται», ο Ηρακλής ασφαλώς μέσα από την έφεση και το δίκιο του θα βρει και θα πορευθεί όπως ορίζει η ιστορία του. Όμως από τώρα και για τα επόμενα χρόνια, όταν κάποιοι θα θέλουν να αναφέρονται στο πώς πρέπει οι οπαδοί μιας ομάδας να την συμπαρίστανται, θα λένε «κάντε το όπως οι οπαδοί του Ηρακλή». Αυτά που γίνονται τούτες τις μέρες θα μείνουν στην ιστορία.


Υ.Γ. Όλα τα είχαν στον Ηρακλή, οι «καυγάδες» Τζώρτζογλου-Μπέου τους έλειπαν. Φαίνεται πως κανένας από τους δυο δεν αντιλήφτηκε αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες. Ότι δηλαδή ο Ηρακλής δεν χρειάζεται κανένα αυτόκλητο σωτήρα, ούτε έχει την ανάγκη τους. Αυτή μπορεί να την είχαν κάποιοι φίλοι τους. Όχι όμως και ποτέ ο Ηρακλής.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top