Κατατέθηκε η έφεση

Ο Ηρακλής κατέθεσε (7/6) την έφεσή του στην αρμόδια Επιτροπή της Ε.Π.Ο. Το καταπληκτικό είναι ότι ακόμη και μετά την κατάθεση της έφεσης, η ομάδα …

Ηρακλής

Ο Ηρακλής κατέθεσε (7/6) την έφεσή του στην αρμόδια Επιτροπή της Ε.Π.Ο. Το καταπληκτικό είναι ότι ακόμη και μετά την κατάθεση της έφεσης, η ομάδα δεν πήρε απάντηση στην εξώδικο που έστειλε από την Παρασκευή και ζητούσε να ενημερωθεί για τη σύσταση της επιτροπής. Ακόμη και μετά την κατάθεση της έφεσης δηλαδή, ο Ηρακλής δεν ξέρει ποιοι τον δικάζουν.


Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννης Τάκης μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM-100, είπε μεταξύ άλλων, ότι: «Κατατέθηκε η έφεση. Ελπίζω στη συνειδητοποίηση των ανθρώπων της Ε.Π.Ο. ότι αυτή η κακόγουστη φάρσα θα ανατραπεί. Η επιτροπή λειτούργησε τόσο πολύ τυπολατρικά. Εμείς, στην έφεση σημείο-σημείο τα πράγματα που η Επιτροπή έλεγε ότι λείπουν και ότι δεν διευκρινίστηκαν, διευκρινίστηκαν».


Αναφέρθηκε στην προηγούμενη επιτροπή και στον πρόεδρο Χρήστο Σάββα. «Ο κ.Χρήστος Σάββας κατάφερε να δυσαρεστήσει τους φίλους του Ηρακλή και τους φίλους του Λεβαδειακού. Βεβαίως, έγινε δημοφιλής. Η επιτροπή συνολικά λειτούργησε τυπολατρικά, για να μην στοχοποιούμε κάποιον. Δεν έχουμε προσωπικά. Οι φίλαθλοι του Ηρακλή ζητούνε με ειρηνικό τρόπο το αυτονόητο. Ότι αυτό που κερδίζεται στα γήπεδα, δεν χάνεται στους διαδρόμους».


Αναφέρθηκε στο εξώδικο που παραμένει αναπάντητο. «Μέχρι σήμερα και παρά το ότι από την Παρασκευή στείλαμε εξώδικο, δεν γνωρίζουμε επίσημα ποια είναι τα μέλη και ποιες είναι οι ιδιότητές τους. Η έφεση κατατέθηκε, το εξώδικο πήγε την Παρασκευή στην Ε.Π.Ο. και εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε ποιοι είναι οι άνθρωποι που μας δικάζουν. Νομίζω ότι όλοι, όταν τελειώσει αυτή η κακόγουστη φάρσα, θα βγούνε πιο ώριμοι και πιο συνειδητοποιημένοι. Ο Ηρακλής θα καταθέσει πρόταση, στο εφ’ εξής, όλη η διαδικασία να γίνεται με παρόντες όλους τους ενδιαφερόμενους. Αφού θέλουμε διαφάνεια και υγιείς σχέσεις στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιος είναι εντάξει, ποιος είναι λιγότερο εντάξει και τι ποινές θα επιβάλλονται».


Αναφέρθηκε στην κινητοποίηση του κόσμου. «Το σωματείο συνολικά ζει μια άσχημη κατάσταση. Οφείλαμε να ετοιμαστούμε για μια μάχη. Το ενθουσιώδες και αυτό που δίνει κουράγιο σε όλους είναι η έντονη και θερμή υποστήριξη του κόσμου της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας. Ο Ηρακλής, όσο κι αν θέλουν κάποιοι να τον μικρύνουν, είναι μια ομάδα που έχει παντού φίλους».


Αναφέρθηκε στον κόσμο που είναι στους δρόμους. «Το θέμα είναι να μην ταλαιπωρείται κανένας αλλά φαίνεται ότι για να κερδίζεις τα δίκια στην Ελλάδα, πρέπει να κάνεις κάτι τέτοιο. Δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμε κανέναν, σεβόμαστε τον διπλανό μας, παρ’ όλα αυτά αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να το κάνουμε. Τη δυναμική κινητοποίηση του κόσμου δεν την είχε υπολογίσει αυτός που σχεδίασε την εξόντωση ενός σωματείου που στη διάρκεια του αιώνα ζωής του πέρασε δύσκολες καταστάσεις παρ’ όλα αυτά έγινε πιο μεγάλος. Μετά από αυτή την κρίση οφείλουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι να βγούμε πιο ώριμοι και πιο κερδισμένοι. Κάποιες διαδικασίες πρέπει επιτέλους να αλλάξουν για να καθαρίσει το τοπίο. Δεν νιώθουμε ότι το πρόβλημα στον ελληνικό αθλητισμό είναι ο Ηρακλής και η περίφημη καθαρή του θέση».


 

Σχετικά Άρθρα

Εκτός συναγωνισμού και με διαφορετική φιλοσοφία

Ποδόσφαιρο

Back to Top