Καταγγελίες-σοκ από τον Τζώρτζογλου

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου και μεγαλομέτοχος του Εργοτέλη, Νίκος Τζώρτζογλου, μίλησε στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis». Για το θέμα του Ηρακλή και των «ύποπτων» …

Διάφορα

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου και μεγαλομέτοχος του Εργοτέλη, Νίκος Τζώρτζογλου, μίλησε στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis».


Για το θέμα του Ηρακλή και των «ύποπτων» αγώνων τόνισε: «Δεν μπορούμε να περιμένουν όλοι πότε θα πεθάνει κάποιος, όπως κάνουν στα γραφεία τελετών, ώστε να τον κηδέψουν. Αυτό συμβαίνει τώρα με τον Ηρακλή. Προσωπικά εύχομαι να μην συμβεί, αφού τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια στον Ηρακλή. Αν είχαν γίνει και άλλα πράγματα πριν, θα έλεγα ότι σωστά να μην πάρουν άδεια και ο Ηρακλής και ο ΟΦΗ αν πραγματικά δεν την δικαιούνται. Όμως συμβαίνουν πολλά και διάφορα που είναι πολύ σοβαρά. Υπάρχει εδώ και πολύ καιρό καταγγελία της UEFA για «ύποπτα» παιχνίδια και βρίσκονται οι φάκελοι αυτοί στα γραφεία της ΕΠΟ. Η λέξη φάκελος μας απασχολεί τελικά στην Ελλάδα πολύ. Κατά σύμπτωση τα τρία πρώτα του γράμματα, αν τα βάλετε στα αγγλικά θα δείτε ίσως τι λέξη προκύπτει και μπορεί να αντικατοπτρίζει αρκετά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει εντολή από την ανώτατη αρχή του ποδοσφαιριστή που χαρακτηρίζει κάποια παιχνίδια άκρως διεφθαρμένα! Εγώ δεν φοβάμαι να μιλήσω με ονόματα. Ένας από τους παράγοντες που εμπλέκονται είναι ο Αχιλλέας Μπέος. Ο ίδιος ήταν παράγοντας σε ομάδα που επίσης εμπλέκεται σε ανάλογους φακέλους, για το ευρωπαϊκό παιχνίδι του Πανιωνίου. Θέλουμε να ρίξουμε τον Ηρακλή ή να μην δώσουμε άδεια στον ΟΦΗ, τον Πιερικό κ.τ.λ. όταν η UEFA χαρακτηρίζει διεφθαρμένα παιχνίδια της Β΄ εθνικής και οι φάκελοι απλώς… πάνε στα δικαστήρια. Μα ο ΚΑΠ δίνει την δυνατότητα στην ΕΠΟ, να στείλει τους φακέλους στην πειθαρχική επιτροπή και να έχουμε αποφάσεις σε δύο ή τρεις εβδομάδες. Από τα ποινικά δικαστήρια οι αποφάσεις μπορεί να προκύψουν και σε 4-5 χρόνια. Εμείς με όλα αυτά που κάνουμε είναι σα να έχουμε μία γεννήτρια παραγωγής βίας. Εγώ δε λέω ότι είναι σωστό που οι οπαδοί του Ηρακλή κλείνουν τα Τέμπη ή οι οπαδοί του ΟΦΗ θα κλείσουν το αεροδρόμιο. Όμως ποίος θα τους πει αυτούς τους φιλάθλους ότι δεν κάνουν το σωστό; Δεν κρατούνται ούτε τα προσχήματα. Φανταστείτε ότι η Ένωση Β΄ και Γ΄ εθνικής, όρισε το παιχνίδι του Εθνικού με τον Ολυμπιακό Βόλου, στο γήπεδο του Ολυμπιακού. Την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος κι ενώ εκτός από τον Εθνικό, άμεσα ενδιαφερόμενες ήταν και άλλες ομάδες. Έχει γίνει και στο παρελθόν κάτι τέτοιο όμως σε αγώνες που δεν υπήρχε άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ποιος νόμος υπάρχει για κάτι τέτοιο. Ποιος νοήμων άνθρωπος θα πιστέψει ότι αυτό το παιχνίδι δεν είναι στημένο; Όλα αυτά που συμβαίνουν πώς να μην εκτρέφουν βία»;


Ο κ. Τζώρτζογλου αποκάλυψε ότι: «έρχονται και άλλοι δύο φάκελοι από την UEFA. Πάλι με διεφθαρμένα παιχνίδια ομάδων που διοικούνται από παράγοντες με βεβαρημένο παρελθόν».


Όσο για την απάντηση του κ. Πιλάβιου πως η πειθαρχική επιτροπή μπορεί να μην… βγάλει άκρη με τους συγκεκριμένους φακέλους, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου απάντησε: «Δηλαδή οι εφέτες των ποινικών δικαστηρίων που δεν γνωρίζουν και από ποδόσφαιρο θα βγάλουν ευκολότερα άκρη; Τι θα δικάσουν παραπάνω; Εγώ θέλω να είμαι δίκαιος. Ο κ. Πιλάβιος έχει βελτιώσει πολλά πράγματα στην ΕΠΟ. Όμως σε ένα τόσο σοβαρό κομμάτι δεν περίμενα να μην πάρει θέση. Μας έχει δώσει την καλύτερη πάσα η UEFA. Βλέπετε ότι σε άλλες χώρες όπως τα Σκόπια ή την Κύπρο υπήρξε άμεση παρέμβαση για να υπάρξει διαλεύκανση».


Για το κατά πόσο θεωρεί άδικη την απόφαση για τον Ηρακλή, ο κ. Τζώρτζογλου υπογράμμισε: «Εγώ σαν πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου θεωρώ πραγματικά άδικη την απόφαση και για τον Ηρακλή και για τον ΟΦΗ που δεν πήρε άδεια, αλλά και για τον Πιερικό. Με βάση αυτά που έχουμε πληροφορηθεί τουλάχιστον. Ο Πιερικός δηλαδή δεν πήρε άδεια γιατί ο προπονητής του δεν έχει δίπλωμα UEFA PRO; Αν είναι αυτοί οι λόγοι πιστεύω ότι δεν μπορεί κανείς να καταλάβει αυτές τις αποφάσεις». Μάλιστα ο κ. Τζώρτζογλου πρόσθεσε: «Ο ΟΦΗ θα φθάσει μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι για τρεις μήνες δεν θα επικυρώνεται η βαθμολογία της Β΄ εθνικής; Γιατί στην Super League, αυτό συνέβη. Ο Λεβαδειακός προσέφυγε στο CAS και για τον λόγο αυτό δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία. Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά».


Μιλώντας μάλιστα και ως μεγαλομέτοχος του Εργοτέλη, ο κ. Τζώρτζογλου ομολόγησε την λανθασμένη στάση που κράτησε η Κρητική ΠΑΕ στην πρόσφατη συνέλευση της Λίγκας: «Έκανε λάθος και ο Εργοτέλης που ψήφισε υπέρ αυτού. Δεν ξέρω ποίος ήταν στο συμβούλιο. Προσωπικά δεν πηγαίνω σε τέτοιου είδους συμβούλια και τώρα βέβαια ως πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου δεν έχω και το δικαίωμα. Ήταν άγνοια από πλευράς Εργοτέλη αυτό και το θεωρώ λάθος».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top