Παπαβασιλείου: “Δεν θα σταθεί η απόφαση”

Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Στο πέναλτι» φιλοξενήθηκε (4/6) ο κ. Γιώργος Παπαβασιλείου, αντιπρόεδρος του ΤΑΠ Ηρακλής και νομικός εκπρόσωπος του ερασιτέχνη και συζήτησε το …

Ηρακλής

Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Στο πέναλτι» φιλοξενήθηκε (4/6) ο κ. Γιώργος Παπαβασιλείου, αντιπρόεδρος του ΤΑΠ Ηρακλής και νομικός εκπρόσωπος του ερασιτέχνη και συζήτησε το θέμα της αδειοδότησης.


Στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Παπαβασιλείου είπε: “Την τελευταία εβδομάδα ζούμε το θέατρο του παραλόγου, αυτή η τριμελής επιτροπή αδειοδότησης, με πρόεδρο τον κ. Σάββα, που είναι έμπορος ειδών υγιεινής και πλακιδίων, έκρινε τον φάκελο μια ΠΑΕ, μια ανώνυμης εταιρείας με όλα τα στοιχεία. Έκρινε λοιπόν ένας τελείως άσχετος τον φάκελο, ήταν σαν να κρίνει ένας γιατρός φακέλους της πολεοδομίας ή το αντίθετο. Αυτό είναι παράλογο, ποια αίσθηση λοιπόν μπορεί να έχει ένα νομικός όπως εγώ ή ένας απλός άνθρωπος για το κράτος δικαίου που έχουμε στην Ελλάδα. Δεν λέω αν είχε πρόθεση ή όχι, απλά δεν μπορεί να κρίνει σωστά, είχε άραγε την γνώση και την επιστημονική κατάρτιση για να κρίνει σωστά;»


Συνεχίζοντας τόνισε επίσης: «Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά στην Ελλάδα, ακόμη και αν δεχθούμε ότι ο φάκελος ήταν ελλιπής, στην ελληνική κοινωνία είναι όλα σωστά; Είναι εν τάξει; Βρισκόμαστε στα πρόθυρα της πτώχευσης, η χώρα είναι σε δεινή κατάσταση και μόνο στον Ηρακλή εφαρμόζεται το γράμμα του νόμου; Είναι δυνατόν όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι υγιές και μόνο ο Ηρακλής να μην είναι; Κάθε μέρα βγαίνει μια ΠΑΕ και παραδέχεται ότι έχει χρέη, εμείς δεν ζητάμε επιείκεια αλλά ισονομία. Όπως όλες οι ΠΑΕ παραδέχονται ότι έχουν χρέη και παίρνουν άδεια, έτσι και ο Ηρακλής να πάρει. Το 1980 ο Ηρακλής είχε αθωωθεί στα ποινικά δικαστήρια για την υπόθεση της δωροδοκίας αλλά και τότε η κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου είχε αρχίσει πάλι από τον Ηρακλή και έπεσε η ομάδα στην Β’ Εθνική. Είχαν προηγηθεί ένα σωρό άλλα παραδείγματα και τότε αλλά ο Ηρακλής την πλήρωσε, έρχεται λοιπόν μια στιγμή και αγανακτείς. Πιστεύω όμως ότι το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ θα αποδώσει δικαιοσύνη και θα υπάρξει τελικά ισονομία. Θα μείνει πάντως από αυτή την ιστορία η συσπείρωση του κόσμου, όλοι είδανε τώρα πόσο μεγάλος είναι ο κόσμος του Ηρακλή και όταν τελειώσει αυτός ο εφιάλτης, θα συνεχίσουμε έτσι».


Σχολιάζοντας την υπερασπιστική γραμμή του Ηρακλή είπε: «Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η απόφαση να σταθεί στο δευτεροβάθμιο όργανο και μάλιστα όχι επειδή ξεσηκώθηκε ο κόσμος αλλά γιατί νομικά δεν στέκει. Έχουμε ήδη βρεθεί και συζητήσει όλοι οι νομικοί του συλλόγου και αποφασίσαμε για την υπερασπιστική γραμμή της ομάδας. Η έφεση θα κατατεθεί την Δευτέρα και θα είναι πλήρης, έτσι θα δικαιωθεί ο Ηρακλής. Θα φανεί ότι ο φάκελος του ήταν πλήρης, ενώ ο κ. Σάββας με τις δηλώσεις που έκανε, ότι ο φάκελος του ΠΑΟΚ ήταν ο πιο πλήρης, ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι η επιτροπή του έκανε εκπτώσεις».


Για τον κόσμο της ομάδας: «Ο κόσμος να συνεχίσει να βρίσκεται στις επάλξεις και να συνεχίσει να στηρίζει ομάδα με τις κινητοποιήσεις. Τον καλώ όμως να μην αντιδράσει στις προκλήσεις που δέχεται, όπως στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, να συνεχίσουν με τον ίδιο παλμό και με τον ίδιο έντονο τρόπο να στηρίζει την ομάδα».


Κλείνοντας, ο κ. Παπαβασιλείου ανέφερε: «Δεν αναφέρομαι στις ενέργειες που θα κάνουμε, δεν θα αποκαλύψω την υπερσπιστική μας γραμμή καθώς δεν θέλουμε οι εχθροί του Ηρακλή να γνωρίζουν τι θα γίνει. Είναι εχθροί της κοινωνίας, είναι εχθροί του ελληνικού αθλητισμού όλοι αυτοί που μάχονται τον Ηρακλή. Ο κόσμος να μείνει συσπειρωμένος και να βάλει και αυτός το δικό του λιθαράκι στην μάχη αυτή για να τελειώσει σύντομα ο εφιάλτης».

Σχετικά Άρθρα

Ντροπή για την ΕΠΣΜ, το να μην βραβευτεί η πρωταθλήτρια Κ19 του Ηρακλή!

Ποδόσφαιρο

Γεράνης: “Ο Ηρακλής θα επιστρέψει εκεί, όπου ανήκει!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top