- Bluearena - http://bluearena.gr -

Τρομερές καταγγελίες Μητρόπουλου

Ο εκδότης της εφημερίδας «ΑΠΟΨΗ» κ. Βίκτωρας Μητρόπουλος φιλοξενήθηκε (2/6) στον Libero 107,4 και είχε μια αποκαλυπτική συζήτηση με τους συντελεστές της εκπομπής «Ώρα για μπλε». Φυσικά το θέμα της συζήτησης ήταν η απόφαση της επιτροπής αδειοδότησης και στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε: «Το έχω ψάξει το θέμα καθώς με ενδιαφέρει πολύ και εκδοτικά και ποδοσφαιρικά, μια ομάδα δεν παίρνει πιστοποιητικό και την οδηγούν με αυτό τον τρόπο στην Β` Εθνική ή και πιο κάτω, δεν ήταν δυνατό να με αφήσει αδιάφορο αυτό, έπρεπε να το ψάξω και να δω τι ακριβώς συμβαίνει. Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι τελικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να συμβούν όλα, τα πιο απίθανα, Ελλάδα είναι εδώ. Όταν, το 2000, άρχισε μια προσπάθεια να παίρνουν μέρος οι ομάδες στο πρωτάθλημα με καθαρά οικονομικά κριτήρια, να μην μπαίνουν δηλαδή στο πρωτάθλημα χρεωμένες βρεθήκανε μπροστά σε έναν κυκεώνα αλλά από το 2001 μπήκε μια τάξη, όχι αυστηρή όμως, υπήρχαν κάποιες πιο ελαστικές συμπεριφορές για να μπορέσουν οι ομάδες να ανταποκριθούν. Δεν μιλάμε πάντως για ένα ψευτοσυμμάζεμα, για παράδειγμα ο Άρης το 2003 κατέθεσε ένα φάκελο κενό, δεν υπήρχε τίποτε μέσα, το έχει καταθέσει αυτό, το έχει δηλώσει δημόσια και ο κ. Καραμπέρης ενώ σημαντικά προβλήματα είχαν επίσης η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ αλλά και άλλες ομάδες που δεν θυμάμαι τώρα. Τότε αποφασίστηκε να υπάρξει μια ελαστικότητα για να δοθεί η ευκαιρία στις ομάδες να συμμαζευτούν, αν εφαρμοζόταν το γράμμα του νόμου ίσως ακόμη και σήμερα ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ να μην είχαν δικαίωμα συμμετοχής. Με το συμμάζεμα όμως που έγινε δόθηκε η ευκαιρίες σε όλες αυτές τις ομάδες να εξυγιανθούν, π.χ. μπήκε ο Ζαγοράκης στον ΠΑΟΚ, νοικοκύρεψε τα πράγματα και σιγά σιγά άρχισε να σβήνει το παθητικό και έφτασε ο ΠΑΟΚ να παίζει σήμερα στο Champions League»


Συνεχίζοντας τόνισε επίσης: «Αυτό λοιπόν το πράγμα ήταν λογικό να συνεχιστεί και για μένα ήταν σωστό να μην μπαίνει μια ομάδα στο πρωτάθλημα αν χρωστάει. Και πάμε τώρα στον Ηρακλή, ο οποίος δεν χρωστάει, δεν έχει απαιτητές κτλ, έρχονται λοιπόν οι γραφειοκράτες, όλοι αυτοί που παίρνουν παχυλούς μισθούς και κάνουν τους παράγοντες στην ΕΠΟ και στη Λίγκα και βάζουν στο μάτι τον Ηρακλή, που αυτή την στιγμή είναι ανυπεράσπιστος, το λέω αυτό χωρίς να θέλω να μειώσω την τωρινή διοίκηση Πρωτοδικείου. Βγάζουν λοιπόν αυτή την απόφαση και μάλιστα χωρίς να έχουν το φιλότιμο να πουν γιατί δεν πληρεί τις προϋποθέσεις και κάνουμε τώρα όλοι τους ντέντεκτιβ για να βρούμε το γιατί δεν έχει ο Ηρακλής τις απαραίτητες προϋποθέσεις και διαπιστώνομουμε ότι αιτία είναι κάποιος Μπελίσκοφ, που δεν απαιτεί τα χρήματα του, τα οποία πήρε μετά την κομβική ημερομηνία 31 Μαρτίου. Το σημαντικό όμως δεν είναι αυτό, είναι να μπει στο πρωτάθλημα μια ομάδα που δεν χρωστάει, δεν μπορεί να πετάς μια ομάδα έξω για μια τέτοια καθυστέρηση, επειδή δεν είχε πληρώσει μέχρι τις 31 Μαρτίου και πήρε φορολογική ενημερότητα τον Απρίλιο, αυτά τα πράγματα γίνονται μόνο στον κινηματογράφο, γίνονται μόνο από κομπλεξικούς ανθρώπους ή ανθρώπους που δεν ξέρουν τι σχήμα έχει η μπάλα. Δεν μπορεί μια ομάδα που κέρδισε την παραμονή της στο γήπεδο, για νομικίστικους λόγους να παθαίνει αυτό το πράγμα. Απόδειξη ότι το έργο είναι στημένο και το λέγω μετά λόγου γνώσεως, είναι ότι δεν επικυρώνεται η βαθμολογία»


Ακολούθως, ο κ. Μητρόπουλος έγινε περισσότερο καυστικός: «Υπήρξε μια επιστολή προς την λίγκα του κ. Μπέου, με τον οποίο έχω βαθύτατη αντιδικία και το γνωρίζετε αλλά στην προκειμένη περίπτωση έχει δίκιο που είπε «τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά», η επιστολή δημοσιεύτηκε στον Τύπο. Διαμαρτυρήθηκε για την φωτογραφική διάταξη που πάει να περάσει η Λίγκα ώστε να μείνει ο Λεβαδειακός. Δεν έχω τίποτε με τον Λεβαδειακό αλλά η ομάδα υποβιβάστηκε στο γήπεδο κα κάποιοι υπάλληλοι που παίρνουν παχυλούς μισθούς και διοικούν την λίγκα, όλοι αυτοί οι άσχετοι με την μπάλα, που χρόνια παρακολουθούσαν από μακριά τι γίνεται, κάνουν παιχνίδια πάνω στις αδυναμίες των ομάδων. Αν εφαρμοστεί το γράμμα του νόμου σας λέω εγώ ότι ούτε ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει φέτος στο πρωτάθλημα γιατί έχει ένα παθητικό 15-16 εκ. και δεν μπορεί να το καλύψει με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η αύξηση αυτή έπρεπε να έχει συμπληρωθεί, η ΑΕΚ επίσης πως μπήκε μέσα; Και ο Ηρακλής είχε 6 εκ. άνοιγμα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν μπορεί όλα αυτά τα κολλεγιόπαιδα που ήρθαν στο ποδόσφαιρο να βάζουν στην μέση τις ομάδες και να κάνουν τα παιχνιδάκια τα δικά τους»


Μιλώντας για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί η διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής είπε: «Αν ήμουν στην θέση του Ηρακλή, του προέδρου της διοικούσας επιτροπής τώρα, θα ζητούσα από τον εισαγγελέα να ελέγξει και τις 16 ομάδες της Λίγκας. Να γίνει καταγγελία για νοθεία του πρωταθλήματος και να ελεγχθούν οι ομάδες, δεν μπορεί όλοι αυτοί οι άσχετοι, οι ανεπάγγελτοι που μπήκαν στο ποδόσφαιρο και ζουν από το ποδόσφαιρο να αποφασίζουν και να φτάσει το ποδόσφαιρο σε αυτό το επίπεδο. Εγώ την μπάλα την αγαπάω, απόδειξη ότι φέτος κατέβηκα με μια ομάδα και έπεσε κατηγορία, μιλάω για το Αιγάλεω και δεν μπήκα ούτε σε στοιχηματικούς κύκλους, διέθεσα απλά χρήματα γιατί την αγαπώ την ομάδα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αρπακτικά, μπήκανε στο ποδόσφαιρο και κοιτάνε πώς να τα έχουν καλά για να μείνουν στη θέση τους και να πέφτει ο μισθός κάθε μήνα. Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να μην επικυρώσουν την βαθμολογία; Εγώ θα πήγαινα αμέσως στον εισαγγελέα και θα τους πήγαινα όλους κατηγορούμενους. Η διαφορά είναι ότι η απόφαση της Λίγκας να μην επικυρώσει την βαθμολογία προσβάλλεται στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, που είναι ο φίλος του κυρίου Κομπότη, ο κ. Γκαγκάτσης που έχει τον κ. Μπίδα άρα όταν πας να προσβάλλεις την απόφαση αυτή, σε αθλητικό επίπεδο, βρίσκεσαι σε ένα άλλο στημένο παιχνίδι και θα απορριφθεί, είναι δεμένο για τα καλά, αυτή είναι η διαφορά όλη και εκεί τρελλαίνομαι χωρίς να είμαι και Ηρακλειδέας».


Για τον ρόλο των επιτροπών ήταν αποκαλυπτικός επίσης: «Ο κ.Σάββας είναι πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης, είναι δημιούργημα του Πιλάβιου, έφυγε από τον Γκαγκάτση και πήγε στον Πιλάβιο, ό,τι πει ο Πιλάβιος είναι νόμος για αυτόν. Με ποια μόρφωση και με ποια διαδικασία ο κ.Σάββας μπήκε στην επιτροπή αδειοδότησης; Όλες οι επιτροπές και η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια ελέγχονται απόλυτα από τον Πιλάβιο, αυτή τη στιγμή λοιπόν ο Πιλάβιος κοιτάει να δει τα πράγματα πως είναι, τα «δεν ανακετεύομαι» κτλ είναι παραμύθια της Χαλιμάς και ανακατεύεται και δίνει εντολές. Όλο το έργο στήθηκε από λίγκα με τον κ. Κομνηνό και από την ΕΠΟ με τον κ. Πιλάβιο, αυτοί είναι φίλοι, χρόνια μαζί, κάνουν παρέα, βγαίνουν τα βράδια έξω. Είναι τραγικό αυτό το οποίο γίνεται, σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου γίνομαι έξαλλος με αυτό. Γιατί τον Ηρακλή ρωτάτε, ίσως γιατί ο Ηρακλής να είχε την κακή τύχη να κερδίσει τον Ολυμπιακό, δεν ξέρω γιατί. Αυτή τη στιγμή έφυγε και ο Πατέρας, που ήταν δύναμη και αυτή την στιγμή η λίγκα θα βγάλει τους 3 συμβούλους στην ΕΠΟ, άρα θα ελέγχει την διαιτησία με το δυναμικό που υπάρχει, άρα κοιτάνε την επόμενη μέρα. Θα ελέγχουν την ΚΕΔ και θα έχουν το παιχνίδι στα χέρια τους. Εγώ μίλησα με τον δικηγόρο του Ηρακλή, τον κ. Γρηγορίου τον οποίο γνωρίζω χρόνια, και τους είπα να πάνε στην εισαγγελεία και να απαιτήσουν το άνοιγμα των φακέλων για τα 3 τελευταία χρόνια, να δούμε τι έγινε τότε και να προχωρήσουν σε αγωγές εκατομμυρίων ευρώ, σε μηνύσεις κακουργηματικού χαρακτήρα διότι αλλοιώθηκαν τα αποτελέσματα και να δούμε όλοι αυτοί οι κύριοι που παριστάνουν τους παράγοντες που βρίσκονται, αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα».


Συνεχίζοντας τόνισε: «Δεν θέλω να μπω στην πρακτική ή στην πολιτική που θα κρατήσει η διοίκηση του Ηρακλή, είναι προφανώς υπεύθυνοι άνθρωποι που ξέρουν πώς να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της ομάδας. Το μόνο που λέω είναι ότι αν ήμουν στη διοίκηση του Ηρακλή θα επεδίωκα να ανοιχθούν όλοι οι φάκελοι, με όλες τις λεπτομέρειες γιατί υπάρχουν κάποια τραγελαφικά. π.χ βγάλαν έναν κανονισμό που λέει ότι πρέπει να φέρεις βεβαίωση ότι η ομάδα δεν χρωστάει στον Libero FM, να πάρει μια απόδειξη από τον σταθμό ότι δεν χρωστά, αν ο Libero δεν θέλει να δώσει την βεβαίωση τι γίνεται; Πώς βεβαιώνεται αυτό το πράγμα; Αν ο Μπελίσκοφ έλεγε δεν έχω εξοφληθεί, πώς θα βεβαιωνόταν αυτό το πράγμα; Θα έπρεπε λοιπόν να βρεθούν αυτοί που έχουν απαιτήσεις, αν μου χρωστά κάποιος θα πήγαινα στο δικαστήριο και θα κοινοποιούσα τις απαιτήσεις μου στο αρμόδιο όργανο αλλά εδώ δεν υπάρχει καμία απαίτηση από τον Ηρακλή, δεν υπάρχει κανείς που να λέει ο Ηρακλής μου χρωστάει, έλεος. Επίσης από την ώρα π.χ. που ο κ.Κωφίδης δεν εγείρει αξίωση από τον Ηρακλή, τι δουλειά έχει η επιτροπή να ασχολείται με αυτό; Γιατί ανακατεύεται η επιτροπή; Εγώ σου χρωστάω 1 εκ. ευρώ και μου λες στα χαρίζω, μετά θα μου πει κανείς ότι χρωστάω; Είμαι στο ποδόσφαιρο πάνω από 40 χρόνια και πρώτη φορά συναντάω τέτοιο πράγμα. Δέχομαι να γίνει μια προσπάθεια να «σφιχτούν» οι ομάδες, αν π.χ. χρωστά μια ομάδα να μην κάνει μεταγραφές, να λένε «κύριε χρωστάς και δεν μπορείς να κάνει μεταγραφές, ασχολήσου με τα φυτώρια σου και να εξυγιανθείς», δεν μπορεί όμως να σου λένε «δεν μπαίνεις στο πρωτάθλημα». Δεν ξέρω πώς μπορεί να γίνεται αυτό, ίσως να θέλουν να ρυθμίζονται όλα όπως γίνεται με τους γιατρούς στα νοσοκομεία, θέλεις να κάνει εγχείριση και χρειάζεται φακελάκι, είμαι νομίζω αρκετά σαφής. Οι οπαδοί είναι τα θύματα της υπόθεσης, τους θέλουν μόνο να πηγαίνουν στο γήπεδο, το θέμα είναι και πολιτειακό όμως, δεν μπορεί η Πολιτεία να μένει αμέτοχη».


Στη συνέχεια και αφού έγινε παρέμβαση από εκπροσώπους των οργανωμένων φίλων του Ηρακλή και έγινε μνεία για ένα παιχνίδι όπου το Αιγάλεω έχασε από τον Ηρακλή και υποβιβάστηκε, ο κ. Μητρόπουλος τόνισε: «Τη μη επικύρωση της βαθμολογίας από την λίγκα ζήτησε και η ΕΠΟ μέσω του κ. Κουρίδη, που είναι υπόλοιπο του κ. Γκαγκάτση, ο οποίος όμως άλλαξε στρατόπεδο και πήγε με τον κ. Πιλάβιο. Έφτασε στο σημείο ο κ. Κουρίδης να κυβερνά την ΕΠΟ και αυτά που λέει ο κ. Χατζηαποστόλου είναι παραμύθια της Χαλιμάς, έπρεπε σαν αναπληρωτής πρόεδρος να σηκώσει το ανάστημα του, να ζητήσει έκτακτη σύγκληση του συμβουλίου και να τεθεί ο καθένας ενώπιον των ευθυνών του. Ήταν όμως μια συγχρονισμένη κίνηση της Λίγκας και της ΕΠΟ όλο αυτό και με τις εξελίξεις αυτές, αν δεν υπάρξουν άλλες εξελίξεις δραματικού χαρακτήρα, ο Ηρακλής θα χάσει και τη δευτεροβάθμια και ας έχει δίκιο, είχε δίκιο και στην πρωτοβάθμια και δεν το βρήκε. Το θέμα είναι πολύ απλό, όλοι αυτοί που ευαγγελίζονται την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να βγάλουν τα χαρτιά τους. Όπως είπα και πριν, καθαρή θέση δεν έχει ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο Ηρακλής, επικροτώ την προσπάθεια να γίνει εξυγίανση και αυτό είναι σωστό. Αν τους είχαν αποκλείσει όλους από την αρχή, δεν θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ π.χ. να φτάσει εδώ που έφτασε, πρέπει οι ομάδες να βοηθηθούν στην προσπάθεια εξυγίανσης. Αυτό είναι το νόημα των νόμων και των κανονισμών αυτών, να συμμορφώνεσαι όχι να εκτελείσαι».


Ο κ.Μητρόπουλος ανέφερε επίσης για την επόμενη μέρα του Ηρακλή: «Έχω γνώμη αλλά είναι εσωτερικό θέμα του Ηρακλή και δεν θέλω να επέμβω. Πάντως άνθρωποι σαν τον Ρέμο, που δεν μπήκε στην ομάδα για να βγάλει λεφτά, δεν πρέπει να φεύγουν. Ο Ηρακλής θέλει ανθρώπους να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και όταν χρειάζεται να χτυπούν το χέρι στο τραπέζι. Αν ήμουν Ηρακλειδέας θα έπαιρνα μαζί μου 100 άτομα και θα πήγαινα να πάρω τα χαρτιά από την ΕΠΟ και αν δεν έδιναν θα τα έκανα λαμπόγυαλο τα γραφεία, είναι ακραίο αλλά δεν γίνεται διαφορετικά, σε πνίγει το δίκαιο, έτσι γίνονται οι επαναστάσεις, έτσι γίνονται τα πραξικοπήματα. Αν ο Ηρακλής μείνει στην κατηγορία, θα πρέπει μόνος να σταθμίσει μετά τι πρέπει να κάνει διότι όλες οι συμμαχίες που γίνονται είναι ξεκάθαρες και γίνονται για να πάρουν κάποιοι το πάνω χέρι. Να βγάλουν τους συμβούλους που θέλουν στη ΕΠΟ και να ελέγξουν την ΚΕΔ και μετά οι διαιτητές θα παίζουν υπέρ αυτών που ψήφισαν και εναντίον των άλλων. Ο Ηρακλής αυτή την στιγμή έχοντας διορισμένη διοίκηση είναι το εύκολο θύμα, ο εύκολος αντίπαλος».


Ολοκληρώνοντας τις τοποθετήσεις του, ο κ. Μητρόπουλος είπε τα εξής: «Η επιτροπή δεν έδωσε άδεια και στον ΟΦΗ, δικαίως ή όχι δεν το γνωρίζω, δεν έδωσε επίσης στον Εθνικό και στον Πιερικό. Από τις 4 ομάδες των play-off ο Πανσερραϊκός πήρε, οι άλλοι όχι έτσι καθώς οι υπόλοιπες δεν είχαν φάκελο, μπορεί να πουν «αφού δεν έχουν φάκελο οι άλλοι, δεν κρατάμε τον Λεβαδειακό;», μάλλον μας θεωρούν μ…κες, δεν γίνεται αυτό ποτέ, ήρθαν τα πάνω κάτω. Πού είναι το κράτος; Δεν μπορεί να επέμβει; Ο αθλητικός εισαγγελέας μπορεί να κάνει έλεγχο ανά πάσα στιγμή, να γίνει καταγγελία σε αυτόν λοιπόν για να επέμβει, να πάει στην ΕΠΟ και να ζητήσει τους φακέλους».