Τάκης: “Θα την κερδίσουμε την έφεση”

Ολοκληρώθηκε (4/6) στο Ιβανώφειο η ανοιχτή ενημέρωση του κόσμου από τη διοίκηση του Ηρακλή. Κυρίαρχο ζήτημα βεβαίως η αδειοδότηση. Στον χώρο μοιράστηκαν φέιγ-βολάν, με κεντρικό σύνθημα, …

ΗρακλήςΟλοκληρώθηκε (4/6) στο Ιβανώφειο η ανοιχτή ενημέρωση του κόσμου από τη διοίκηση του Ηρακλή. Κυρίαρχο ζήτημα βεβαίως η αδειοδότηση.


Στον χώρο μοιράστηκαν φέιγ-βολάν, με κεντρικό σύνθημα, “Κάτω τα χέρια από τον Ηρακλή”, φέιγ-βολάν που γεμίζουν παντού την πόλη, στην πορεία που ακολουθεί. Ο Γιάννης Τάκης στην αρχή των δηλώσεών του, είπε: “Θέλω να σας πω το εξής. Για να μην ξεχνιόμαστε. Τα μέλη της επιτροπής είναι ο Χρήστος Σάββας, ο Ιωάννης Θεοφίλου και ο Ιωάννης Ρεσέλης. Αυτοί αποφάσισαν ότι ο Ηρακλής δεν ανήκει στο τίμιο ελληνικό ποδόσφαιρο».


Και συνέχισε… «ένας από τους λόγους που δεν πήραμε την αδειοδότηση είπε ότι η απόφαση είναι γραμμένη στο γόνατο επειδή ο Κεσόπουλος λέει ότι δεν έχει πτυχίο Α. Ναι, αλλά η επιτροπή εξετάζει το διάστημα μέχρι τις 31/12 του 2009 και όχι τώρα. Εκείνη την ημερομηνία ο Κεσόπουλος δεν υπήρχε. Ανέλαβε 5/5/2010. Κι αν πιστεύει η επιτροπή ότι ο Πολύκαρπος ή ο κάθε Πολύκαρπος δεν έχει πτυχίο Α’ ή Β’ και μπορούν να ρίξουν τον Ηρακλή είναι βαθιά νυχτωμένη. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε καθαροϋπογεγραμμένη τη δήλωση ότι τηρούμε το φερ-πλέι. Με λίγα λόγια δηλαδή ότι δεν είναι καθαρή η υπογραφή στο fax. Οι οφειλές προς το προσωπικό στις 31/12 του 2009 είναι μηδενικές. Μας είπανε ότι χρωστάμε στον Ντιέ, στον Κοβαλέσφκι και στον Ντάλα Μπόνα. Η επιτροπή λέει ότι αυτά τα χρέη εμφανίζονται ως ρυθμισμένα με ιδιωτικά συμφωνητικά αλλά αυτοί ζητάνε παραστατικά εξόφλησης. Ολοι ξέρουν ότι είχανε συναλλαγματικές που τις είχανε και τις επιστρέψανε αφού εξοφληθήκανε».


Σε εκείνο το σημείο ο Τάκης έδωσε τον λόγο στον υπεύθυνο για τα οικονομικά, Αλέξιο Κεσόπουλο. «Εχουμε την υποχρέωση μέχρι τις 31/3 είτε να έχουμε εξοφλήσει τους παίκτες είτε να έχουμε ρυθμίσει τις οφειλές. Οι παίκτες έχουν δώσει τα συμφωνητικά στην ομάδα. Δεν έχουνε ουδεμία απαίτηση από την ομάδα, όλα καλά με την ΠΑΕ. Μας βγάζουν όμως ότι πρέπει να φέρουνε παραστατικά εξόφλησης. Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν και περαιτέρω απόδειξη ότι τα πήρανε τα λεφτά ενώ αυτοί που είχαν λαμβάνει είχαν συναλλαγματικές που επιστράφηκαν. Δεν έχουν γίνει αποδεκτές οι ρυθμίσεις οφειλών σε Εφορία και ΙΚΑ. Εντάξει, κάποιες ήταν ρυθμισμένες ήδη, άλλες τις ρυθμίσαμε τώρα. Δεν το δέχονται. Μα, τους λέμε ότι η ΠΑΕ έχει ρυθμισμένα τα πάντα. Δεν το δέχονται».  


Τον λόγο πήρε και πάλι ο Γιάννης Τάκης. «Στην Ελλάδα του σήμερα, ο Ηρακλής, με καθυστέρηση δύο μηνών περίπου πλήρωσε το ΙΚΑ και τον φόρο. Ας μας πούνε ότι είναι να πέσουμε επειδή το πληρώσαμε. Για το περιβόητο θέμα της καθαρής θέσης: Η ΠΑΕ Ηρακλής όπως και κάθε ΠΑΕ με βάση τη διαδικασία ΟΥΕΦΑ οφείλει κάθε χρόνο να βελτιώνει την καθαρή θέση, δηλαδή την οικονομική της κατάσταση. Όχι ντε και καλά να έχεις κέρδη, είναι δύσκολο αυτό στο ποδόσφαιρο, εκτός κι αν έχεις κι άλλες δραστηριότητες, όπως κάποιες άλλες επαρχιακές ομάδες, αλλά να μαζεύει τις ζημιές της. Κάναμε μια προσπάθεια να συμμαζέψουμε αυτό που υπήρχε ως ισολογισμός που δεν ήταν καλός αλλά είχε προβλεφθεί να γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και είναι τυπικό το κριτήριο αυτό. Ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με μια εταιρεία, π.χ. είχε πρόβλημα 90 εκατ. και το έκανε 89. Και είναι καλύτερα από τον Ηρακλή που είχε 3 και το έκανε τρεισήμιση. Μειώσαμε τις ζημιές και ως εκ τούτου βελτιώσαμε την καθαρά θέση. Ο Χρήστος Σάββας και η επιτροπή του, δεν το κατάλαβε, δεν τους άρεσε, δεν το δέχτηκε; Και το απέρριψε. Νομίζω ότι το πρώτο έγινε. Δεν το κατάλαβε”.


Ο Γιάννης Τάκης είπε ακόμη ότι… «ζητάμε από την Ε.Π.Ο. να μας πει ποια είναι η σύνθεση της επιτροπής εφέσεων. Δεν μας τη λέει μέχρι σήμερα. Κάναμε εξώδικο και τη ζητάμε. Φαίνεται ότι δεν μπορούμε να επικοινωνούμε αλλιώς παρά μόνο με εξώδικο. Το σκεπτικό π.χ. της απόφασης δεν μας το έδιναν παρά μόνο όταν τους το ζητήσαμε με εξώδικο. Ακόμη πάντως δεν μας έχουν στείλει τη σύνθεση”.


Συνεχίζοντας είπε ότι… «θα την κερδίσουμε την έφεση. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να μας τρυπήσει. Τις τελευταίες μέρες και μετά από μια σημαντική κινητοποίηση του κόσμου, όλοι ξαφνικά κατάλαβαν ότι έγινε κάτι λάθος. Την επόμενη μέρα ο πρόεδρος της επιτροπής, έκανε κωλοτούμπα, από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ε.Π.Ο., ο Χατζηαποστόλου είπε ότι δεν ήταν σωστά άλλα πράγματα που έγιναν. Σήμερα το μεσημέρι ο Ταραλίδης λέει ότι με απειλούν από τον Λεβαδειακό μην τυχόν και υπογράψω ότι έχω εξοφληθεί από τον ΟΦΗ.


Αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις του κόσμου και στις ενημερώσεις των πολιτικών. “Η συγκέντρωση της Δευτέρας ήταν μια πραγματικά εντυπωσιακή και πολύ Ηρακλειδίστικη συγκέντρωση. Κινητοποιήθηκε η πολιτική ηγεσία του τόπου και έχουν καταλάβει όλοι τι πάει να γίνει. Είμαστε ευχαριστημένοι από την πολιτική ηγεσία της Θεσσαλονίκης. Αρχίζουνε σιγά-σιγά και άλλοι άνθρωποι, ευρύτερα στον χώρο του ποδοσφαίρου, να αντιλαμβάνονται το πράγμα».


Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, είπε ακόμη ότι… «η έφεση είναι τεκμηριωμένη και οι δικαιολογίες είναι αστείες. Θα τους τα ξαναπούμε, θα τους τα ξαναεξηγήσουμε και θα το καταλάβουν. Ο Ηρακλής αυτό που κερδίζει στα γήπεδα δεν το χάνει στους διαδρόμους. Τελειώσαμε και δεν υπάρχει τίποτε άλλο».


Πρόσθεσε ότι… «θα ζητήσουμε ταχύτατα να λήξει αυτή η φάρσα γιατί πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με την ομάδα μας. Κι αυτό θέλουν να κάνουν, ένα τέτοιο πλήγμα. Ο προπονητής και οι παίκτες επειδή υπάρχουν διάφοροι καλοθελητές νιώθουν λίγο άσχημα αλλά τους μιλάμε, το εξηγούμε και έχουν καταλάβει. Δεν σταματά η λειτουργία της ΠΑΕ, λειτουργεί κανονικά. Μέχρι την επόμενη Παρασκευή που πιστεύω ότι θα έχει τελειώσει αυτή η φάρσα θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις. Δεν πρέπει και δεν μας αξίζει να δημιουργήσουμε αρνητικό κλίμα γύρω. Αυτό που θα κάνουμε τη Δευτέρα (7/6) πιστεύω ότι θα είναι πιο έντονο και πιο ζωντανό. Θα κάνουμε μια μεγάλη συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο. Αυτό που δεν είχαν πάρει χαμπάρι και θα το βλέπουνε μπροστά τους κάθε μέρα είναι ότι τον Ηρακλή πήγαν να τον τραυματίσουν και κατάφεραν να τον συσπειρώσουν. Ο Ηρακλής δεν είναι μέρος αυτού του σάπιου παζλ που δημιουργείται γύρω από το ποδόσφαιρο και δεν θα γίνει μέρος».  

Σχετικά Άρθρα

Back to Top