Το μήνυμα στάλθηκε

Το μήνυμα στάλθηκε. Το ερώτημα είναι αν αυτοί που το πήραν (και είναι πάρα πολλοί) μπορούν να το αξιολογήσουν σωστά. Και αν κάποιοι από σήμερα …

Το μήνυμα στάλθηκε. Το ερώτημα είναι αν αυτοί που το πήραν (και είναι πάρα πολλοί) μπορούν να το αξιολογήσουν σωστά. Και αν κάποιοι από σήμερα κιόλας μιλούν για δικαίωση στην έφεση μην νομίζετε ότι το κάνουν τυχαία. Υποχρεώνονται να το κάνουν κάτω από την πίεση που ασκεί ο λαός του Ηρακλή ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση δεν ζητάει κάποια χάρη. Ζητάει να κριθεί η ΠΑΕ με τα ίδια κριτήρια που κρίθηκαν και όλες οι άλλες.


Αυτοί που πήραν την γνωστή και διάτρητη απόφαση, μπορεί να νόμιζαν πως τα είχαν υπολογίσει όλα. Τους ξέφυγε όμως κάτι. Η αντίδραση του κόσμου. Μπορεί και να σκέφτηκαν. Έλα μωρέ, αυτοί με τον Ρέμο τα έχουν, σ’ αυτόν θα ξεσπάσουν και αυτόν θα θεωρήσουν υπεύθυνο. Μπορεί πάλι να είπαν: Πόσοι θα βγουν να φωνάξουν. Αυτοί ούτε στα ματς δεν πήγαιναν. Κούνια που τους κούναγε όμως.


Ο κόσμος του Ηρακλή όταν πρόκειται για το δίκιο της ομάδας του έχει ένα μοναδικό τρόπο να στέκεται δίπλα της. Αυτό που έγινε το βράδυ της Τρίτης δεν μπορεί να μετρηθεί με καμιά μονάδα μέτρησης της αγάπης σε μια ομάδα. Σε χρόνο μηδέν και χωρίς καμιά προεργασία περισσότεροι από 10.000 οπαδοί του Ηρακλή έσπευσαν πρώτα στο Ιβανώφειο και μετά στην πορεία. Το έκαναν γιατί ξέρουν ότι μόνο αυτοί μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα τους και στην προκειμένη περίπτωση την ΠΑΕ. Ο Ηρακλής δεν έχει γύρω και δίπλα του ένα σωρό «πραιτοριανούς» που αν και εφόσον χρειασθεί θα αναλάβουν «εργολαβικά» να κάνουν το άσπρο μαύρο (για να μην γίνονται παρεξηγήσεις η αναφορά των χρωμάτων είναι από την λαϊκή έκφραση) ή να μετατρέψουν σε δίκαιο ένα άδικο αίτημα.


Δεν έχει αυτή την πολυτέλεια και ο πρώτος που το ξέρει το αντιλαμβάνεται και το συνεκτιμάει είναι ο κόσμος του. Για αυτό και οι οπαδοί του Ηρακλή δεν χρειάστηκαν ιδιαίτερες προσκλήσεις για να δώσουν το παρόν. Και αν χτες ήταν 10.000, αύριο μπορεί να είναι διπλάσιοι και αργότερα ακόμα πιο πολλοί. Η αγάπη των οπαδών του Ηρακλή δεν έχει όρια. Και μην νομίζετε πως όλοι αυτοί που συγκεντρώθηκαν ήταν μερικοί νεαροί ή κάποιοι που δεν είχαν τι να κάνουν και είπαν να περάσουν μια βόλτα από το Ιβανώφειο. Ήταν πολλοί που άφησαν τις δουλειές τους για να είναι παρόντες.


Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο οδοντογιατρός Χρήστος Τζιτζίκος που έχει το ιατρείο του στα Ζερβοχώρια στον Χολομώντα. Μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση και τις αντιδράσεις που ετοιμάζονταν ακύρωσε όλα τα ραντεβού του και τρέχοντας σαν τρελός έσπευσε να δώσει το παρόν. Υπάρχουν χιλιάδες ανάλογες περιπτώσεις. Και θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες μέχρι ο Ηρακλής να βρεί το δίκιο του. Γιατί και αυτό έχει την σημασία του, ο Ηρακλής δεν ζητάει καμιά χάρη. Ζητάει ΙΣΟΝΟΜΙΑ και τίποτα περισσότερο. Αν ο Σάββας και η….παρέα του τολμούν, ας δώσουν στη δημοσιότητα τους φακέλους ΟΛΩΝ των ΠΑΕ. Να το κάνουν, αν τολμούν, μόνοι τους. Γιατί έτσι κι αλλιώς είτε με την πίεση του κόσμου είτε με εισαγγελική παρέμβαση κάποια στιγμή θα υποχρεωθούν να το κάνουν.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top