Η πορεία στα Μάλγαρα-Συμβολικό κλείσιμο στα διόδια

Εκατοντάδες είναι τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια που συμμετέχουν (2/6) στο κομβόι που ξεκίνησε κάπου γύρω στις 20:30 από τι Ιβανώφειο. Αυτή τη στιγμή η κεφαλή …

Ηρακλής

Εκατοντάδες είναι τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια που συμμετέχουν (2/6) στο κομβόι που ξεκίνησε κάπου γύρω στις 20:30 από τι Ιβανώφειο. Αυτή τη στιγμή η κεφαλή της πομπής βρίσκεται κάπου στην Καμάρα και τα τελευταία αυτοκίνητα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει. Η πομπή συγκεντρώθηκε επί της οδό Αγίου Δημητρίου. Η μηχανοκίνητη πομπή των φίλων της ομάδας που ετοιμάζονται για μία ακόμη μέρα, με δυναμικό τρόπο να υψώσουν το ανάστημα του κόσμου του Ηρακή απέναντι στις αποφάσεις, πιάνει χιλιόμετρα.


Ενα μέρος της πομπής βρίσκεται στην Τσιμισκή. Τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα έχουν σταματήσει και οι φίλαθλοι φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Ηρακλή. Στην πορεία ακούγονται και υβιστικά συνθήματα κατά του Αντώνη Ρέμου ενώ ακούγεται και πάλι το σύνθημα “η πόλη θα καεί, αν ρίξετε τον Ηρακλή”.


Η αρχή της πορείας έχει σταματήσει στην Τσιμισκή στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους και τα αυτοκίνητα πυκνώνουν. Ο κόσμος έχει κατεβεί στον δρόμο και φωνάζει συνθήματα.


Μετά από περίπου 20 λεπτά που η πομπή σταμάτησε στην Τσιμισκή, γύρω στις 21:00 τα πρώτα μηχανάκια και αυτοκίνητα ξεκινάνε και πάλι. Με κορναρίσματα ξεσηκώνουν την πόλη. Ολοι πλέον ξέρουν τι γίνεται με τον Ηρακλή. Σημαίες και κασκόλ βρίσκονται στις μηχανές, στα αυτοκίνητα, ο κόσμος είναι ντυμένος με φανέλες της ομάδας και η συμμετοχή είναι τεράστια.


Η πορεία συνεχίζεται. Αυτή τη στιγμή οι πρώτοι έχουν περάσει τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό με την πορεί να κατευθύνεται προς την Εθνική Οδό.


Η πορεία βρίσκεται στην Εθνική Οδό και έχει περάσει τη διασταύρωση με Καλοχώρι. Τα αυτοκίνητα ανάβουν αλάρμ. Ολα κυλούν ήρεμα. Κάποια στιγμή η αρχή της πορείας ήταν στη διασταύρωση του Καλοχωρίου και τα τελευταία αυτοκίνητα δεν είχαν βγει ακόμη από την πόλη. Ηταν κάπου στην Πολυτεχνείου. Μετρήστε χιλιόμετρα…


Πέρα από τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα υπάρχουν και ποδήλατα. Χαρακτηριστικό της διάθεσης της πορείας να είναι όλα ομαλά είναι ότι στην Τσιμισκή κανείς δεν έμπαινε στη λεωφοριογραμμή.


Η πορεία βρίσκεται πάντα στην Εθνική Οδό και πλησιάζει στα διόδια των Μαλγάρων. Η αρχή της πορείας, από τις 22:20 έχει φθάσει στα διόδια των Μαλγάρων και κλείνει συμβολικά και την είσοδο και την έξοδο προς την πόλη της Θεσσαλονίκης. Αυτοκίνητα βέβαια, άμεσης ανάγκης, όπως ασθενοφόρα κ.α. περνάνε κανονικά.


Το συμβολικό κλείσιμο των διοδίων συνεχίζεται και ενώ η ώρα έχει φτάσει 23:30. Ολα είναι ομαλά. Πλησιάζοντας τα μεσάνυχτα, και μετά από περίπου μιάμιση ώρα στα Μάλγαρα, ο κόσμος αρχίζει σιγά-σιγά να στρέφει τα μεταφορικά μέσα, στον δρόμο της επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη.  

Σχετικά Άρθρα

Η ιστορική φωτογραφία, που δώρισε στην ομάδα ο Μιχάλης Γεράνης (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top