Ηρθαν 53, αποχώρησαν 59

Η βόλτα στα αρχεία της BLUEARENA για τα στατιστικά έγινε με αφορμή τη μεταγραφή του Κώστα Γιαννούλη στην Κολωνία. Γυρίσαμε πίσω στο καλοκαίρι του 2007 …

Ηρακλής

Η βόλτα στα αρχεία της BLUEARENA για τα στατιστικά έγινε με αφορμή τη μεταγραφή του Κώστα Γιαννούλη στην Κολωνία. Γυρίσαμε πίσω στο καλοκαίρι του 2007 όταν και ο Κατερινιώτης παίκτης είχε έρθει στην ομάδα. Μόλις τρία χρόνια πριν. Κι όμως… Από τους παίκτες που αποκτήθηκαν τότε (συνολικά 15) μόνο ένας είναι και τώρα στην ομάδα. Κι αυτός είναι ο Σεμπαστιάν Γκαρσία που επέστρεψε –όπως είναι γνωστό- τον προηγούμενο χειμώνα. Είχε φύγει δηλαδή και αυτός… Επέστρεψε όμως.


Θυμίζουμε ότι οι 15 παίκτες που είχαν έρθει εκείνο το καλοκαίρι στον Ηρακλή είναι οι εξής: Μάρτιν Ζμπόντσακ, Γιουράι Τσίνεγκε, Αγγελος Κομβολίδης, Εμερσον Ντε Αντράντε Σάντος, Νίκος Νικολόπουλος, Χαβιέ Μαλαγκένιο, Κώστας Γιαννούλης, Αλεξ Λεάντρο Ντε Σόουζα, Νεμπόισα Μαρίνκοβιτς, Γιόζεφ Μπένκο, Αλέν Ραγκουέλ, Σεμπαστιάν Γκαρσία, Ροντρίγκο Τόσι, Ούρκο Πάρδο, Μπίνιο Μιράντα Ντο Σάντος. 


Και αν για τότε, μπορεί να πει κάποιος ότι οι μεταγραφές έγιναν υπό πίεση χρόνου, δυστυχώς για τον Ηρακλή, δεν μπόρεσε να ηρεμήσει αγωνιστικά καθόλου στη διάρκεια της τριετίας που ακολούθησε και να κάνει έναν κορμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στην επόμενη (εκείνης) μεταγραφική περίοδο (τον χειμώνα του 2008 δηλαδή) ήρθαν άλλοι επτά παίκτες από τους οποίους κανείς δεν είναι τώρα στην ομάδα. Κάποιοι έφυγαν και το ίδιο καλοκαίρι. Τότε, είχαν έρθει, οι: Μπρούνο Λέιτε, Εντίνιο Κάρλος, Ααρόν Νίγκεθ, Φερνάντο Μαρκές, Τσάβι Μόρο, Λουτσιάνο Φονσέκα και Φλάβιο Ντίας. Και μετά, ήρθε και το καλοκαίρι του 2008. Η ομάδα πήρε 12 παίκτες εκ των οποίων αυτή τη στιγμή στην ομάδα είναι μόνο ο Σαρακατσάνος, ο Κονέ, ο Μάρτος και ο Επστάιν.


Αλλαγές επί αλλαγών που δεν μπορούσαν να κάνουν κορμό. Οι μεταγραφές συνεχίζονταν, οι αλλαγές στο έμψυχο υλικό συνεχίζονταν, παίκτες έρχονταν και έφευγαν γρήγορα και αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς και τις αλλαγές στους προπονητές καταλαβαίνει ότι ήταν δύσκολο να δημιουργηθεί κορμός. Από τους εννιά π.χ. που ήρθαν το προηγούμενο καλοκαίρι, παραμένουν οι πέντε. Κι ο Ηρακλής, η νέα διοίκηση, η τεχνική ηγεσία, είναι αναγκασμένη τώρα με την κατάσταση που έχει βρει, να προσπαθεί, πάλι σε δύσκολες συνθήκες, να διατηρήσει έναν κορμό. Τους παίκτες που θέλει…


Μια καταμέτρηση των παικτών που ήρθαν και αποχώρησαν στον Ηρακλή αυτή την τριετία δείχνει ότι στην ομάδα (στις έξι μεταγραφικές περιόδους που υπήρχαν) ήρθαν 53 παίκτες και αποχώρησαν 59.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top