“Ναι” στις μετακινήσεις των οπαδών

Την άρση του μέτρου της απαγόρευσης μετακίνησης των οπαδών ανακοίνωσε (18/5) ο Σπύρος Βούγιας μετά από συνάντηση που έγινε στη ΓΓΑ (για το νέο πειθαρχικό …

Διάφορα

Την άρση του μέτρου της απαγόρευσης μετακίνησης των οπαδών ανακοίνωσε (18/5) ο Σπύρος Βούγιας μετά από συνάντηση που έγινε στη ΓΓΑ (για το νέο πειθαρχικό πλαίσιο) και ήταν παρόντες ο Παναγιώτης Μπιτσαξής, ο Νικόλας Πατέρας, ο Πατρίκ Κομνηνός και ο Γιώργος Μποροβήλος.

Το παρόν εκ μέρους της ΕΠΟ έδωσε πρόεδρος, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο νομικός σύμβουλος της ομοσπονδίας, Θεόδωρος Κουρίδης, ενώ εκεί βρέθηκαν και οι Γιώργος Λούβαρης και Κώστας Πηλαδάκης. Ο Βούγιας είπε μετά ότι… «η νέα σεζόν θα ξεκινήσει χωρίς απαγορεύσεις και οι ομάδες θα έχουν την αντικειμενική ευθύνη των οπαδών τους», ενώ προανήγγειλε αυστηρότερες ποινές.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας είπε ακόμη ότι… «συζητήσαμε τεχνικές λεπτομέρειες του νέου πειθαρχικού Δικαίου της ΕΠΟ που θα συνοψίζει τις απαιτήσεις ελληνικής κοινωνίας. Ο καθένας πρέπει να κάνει ένα βήμα μπροστά για να έχουμε ένα ήσυχο πρωτάθλημα. Όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους για τα θέματα βίας και πιστεύω πως θα βρεθεί λύση που θα αποδέχονται και οι ομάδες. Το τελικό πειθαρχικό πλαίσιο που θα ψηφιστεί στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ στις αρχές Ιουνίου θα είναι πολύ πιο αυστηρό αλλά και ρεαλιστικό. Θα υπάρξουν αυστηρές ποινές που θα φτάνουν μέχρι και σε αφαιρέσεις βαθμών των ομάδων. Η αστυνομία θα κάνει πιο καλά τη δουλειά της. Θα συλλαμβάνουμε και θα τιμωρούμε. Όσο για την επιχορήγηση μέσω του ΟΠΑΠ, δεν είναι δυνατό να χρηματοδοτούμε ένα προϊόν που συνδέεται με βία. Το αυτοδιοίκητο σταματά εκεί που αρχίζει το δημόσιο συμφέρον».


 

Σχετικά Άρθρα

Απόλλων Σμύρνης: “Θέλουν να μας κατακρεουργήσουν, όπως τον Ηρακλή!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top