Υπάρχει και αυτή η άποψη

Την ώρα που στην Αθήνα οι «φωστήρες» του ελληνικού βόλεϊ μιλάνε για τους σπουδαίους τελικούς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και όχι για τις αναβολές και τις… βίδες, υπάρχει …

Ροπαλιές

Την ώρα που στην Αθήνα οι «φωστήρες» του ελληνικού βόλεϊ μιλάνε για τους σπουδαίους τελικούς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και όχι για τις αναβολές και τις… βίδες, υπάρχει και η άλλη άποψη που μιλά για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Στην πρωτεύουσα λοιπόν υπάρχουν και κάποιοι που δεν προσπερνούν τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες και εξακολουθούν να σέβονται όλες τις ομάδες αλλά και το ίδιο το άθλημα.

Διαβάστε λοιπόν τι έγραψε από την Αθήνα στο www.sport.gr η συνάδελφος Σοφιάννα Μπονοβόλια με τίτλο «Δύο μέτρα και δύο σταθμά;»:

«Από μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών… κέρασε ο αθλητικός δικαστής τους δυο αιώνιους στο βόλεϊ. Ποινή που θα εκτίσουν με τη νέα σεζόν, αφού η χρονιά τελείωσε… μετά κόπων και βασάνων, βρίσκοντας τον Ολυμπιακό πρωταθλητή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Για την… ευχάριστη αυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού η ετυμηγορία του αθλητικού δικαστή ήταν μια αγωνιστική έκαστος, έτσι για… παραδειγματισμό!

Σε αυτούς τους τελικούς τα είδαμε όλα: καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων, διακοπές, ενστάσεις, απειλές κι ένα σωρό… όμορφα πράγματα να εκτοξεύονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από μπουκάλια μέχρι κινητά τηλέφωνα και… βίδες!

Τη στιγμή λοιπόν που ένα κινητό τηλέφωνο τραυμάτισε στο κεφάλι και έστειλε στο νοσοκομείο τον δημοσιογράφο, Σπύρο Βασιλάτο (στον τρίτο τελικό της Γλυφάδας), τη στιγμή που τρεις βίδες εκτοξεύτηκαν κατά του Λίμπερμαν Αγκάμεζ (στον τέταρτο του Ρέντη), τη στιγμή που έπεσαν κροτίδες τόσο στον πρώτο όσο και τον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος και τη στιγμή που στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ένα κέρμα βρήκε κάτω από το μάτι τον Παύλο Κουζούνη (για την τέταρτη αγωνιστική στο Μετς), οι αρμόδιοι φορείς απλώς επέλεξαν… να “τιμωρήσουν” με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών!

Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά δεν ήταν… και κουτάκι μπύρας! Και η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν είναι Ηρακλής.
Το κατά πόσον όμως μια τέτοια ιδιαιτέρως αυστηρή τιμωρία επιβάλλεται στον Ηρακλή και μόνο στον Ηρακλή (παλαιότερα είχε τιμωρηθεί και η ΑΕΚ), είναι συζητήσιμο.

Έπρεπε κάποια στιγμή να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο, που λένε, και πολύ καλά έγινε. Ο Ηρακλής πλήρωσε την απαράδεκτη συμπεριφορά των οπαδών του και πολύ καλά του έκαναν. Τι γίνεται όμως όταν τα αίσχη γίνονται από… άλλους οπαδούς; Και όταν τα αίσχη αυτά είναι πολύ χειρότερα, πιο επικίνδυνα και έχουν γίνει πια συνήθεια στους αγώνες των αιωνίων;

Μήπως το μαχαίρι θα πρέπει να φτάνει στο κόκαλο σε κάθε περίπτωση και όχι επιλεκτικά; Μήπως πια θα πρέπει να πάψουμε να δικάζουμε και να καταδικάζουμε με δύο μέτρα και δύο σταθμά;»

Εδώ θα βρείτε το κείμενο  http://www.sport.gr/default.asp?lg=1&pid=50&aid=65016

Σχετικά Άρθρα

Back to Top