Η σιωπή τους κάνει συνένοχους

Από την ημέρα που έγινε η διοικητική αλλαγή στην ΠΑΕ Ηρακλής,  όλος ο κόσμος των κυανόλευκων ζει με την αγωνία και το αναπάντητο (ακόμα) ερώτημα. …

Από την ημέρα που έγινε η διοικητική αλλαγή στην ΠΑΕ Ηρακλής,  όλος ο κόσμος των κυανόλευκων ζει με την αγωνία και το αναπάντητο (ακόμα) ερώτημα. Άραγε θα τα καταφέρουν; Οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες των καιρών και με διάφορους τρόπους προσπαθούν να βοηθήσουν. Γνωρίζω ανθρώπους οι οποίοι  όχι μόνο πήραν και δεύτερο διαρκείας, αλλά έπεισαν ακόμα και φίλους τους, οπαδούς άλλων ομάδων (όχι της πόλης) να πάρουν και αυτοί διαρκείας, αφού «έτσι κι αλλιώς παρέα πάνε στο γήπεδο». 


Την ίδια ώρα όμως και ενώ γύρω τους «ο κόσμος καίγεται», δεν βλέπω και δεν ακούω κανένα από τους παραδοσιακούς παράγοντες του Ηρακλή να βγει και κάτι να κάνει. Να πει δυο κουβέντες, να πάρει μια πρωτοβουλία. Κανένας δεν κάνει το παραμικρό. Παραμένουν απλοί θεατές των εξελίξεων. Αναφέρομαι κυρίως σ’ αυτούς που λίγο καιρό πριν, με δηλώσεις και παρουσίες στα διάφορα Μ.Μ.Ε. διαδήλωναν για να φύγει ο Ρέμος. Ο τελευταίος έφυγε, όχι επειδή κάποιοι επώνυμοι έκαναν  δηλώσεις, αλλά γιατί ο κόσμος με μαζικό και δυναμικό τρόπο το απαίτησε και το επέβαλε. Φαίνεται ότι όλος ο καημός των επωνύμων ήταν να φύγει ο Ρέμος. Εκτός και αν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ήταν να  έλθουν οι ίδιοι σαν σωτήρες. Όμως το βέβαιο είναι ότι μπροστά στην… καταιγίδα των προβλημάτων και των οικονομικών υποχρεώσεων της ΠΑΕ, κανένας τους δεν ήταν πρόθυμος «να βάλει το κεφάλι του στον τρουβά». 


Το έβαλαν όμως αυτοί που συγκροτούν την σημερινή διοίκηση. Και είναι 100% σίγουρο ότι το έβαλαν γνωρίζοντας ότι θα βρουν μπροστά τους… αγκάθια και… οδοφράγματα.  Όμως τα πράγματα θα ήταν ασφαλώς καλύτερα για την διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής αν οι άνθρωποί της αντιλαμβάνονταν ότι δίπλα τους συμπορεύονται και όλοι αυτοί που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εξέφραζαν πιο πριν τις ανησυχίες τους  και ζητούσαν την  απομάκρυνση του Ρέμου. 


Η παρατηρούμενη… σιωπή και η αδράνεια σε καμιά περίπτωση δεν βοηθάει τον Τάκη και την διοίκησή του. Και δεν χρειάζεται βρε αδελφέ να βγουν και να κάνουν κάτι το εξαιρετικό και το δύσκολο. Να πουν δυο κουβέντες συμπαράστασης. Να δώσουν και στην διοίκηση το κουράγιο που της χρειάζεται, αλλά και να δείξουν σε όλους τους άλλους, από τους… φίλους, μέχρι τον Κομπότη, ότι η διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής δεν είναι  «μόνη στον κάμπο». 


Δεν τους ζήτησε κανείς κάτι περισσότερο. Και είναι να απορεί κανείς γιατί δεν το κάνουν. Δεν αντιλαμβάνονται  όλοι αυτοί που ήταν λαλίστατοι πριν, ότι τώρα με την σιωπή τους γίνονται συνένοχοι αυτών που έφεραν τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή μια… ανάσα από την καταστροφή; Τόσο δύσκολο τους είναι να το καταλάβουν;

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top