“Γιατί όχι και τελικό στο Λεν Τρόφι;”

Δεν θέλουν να βάλουν ταβάνι. Δεν θέλουν να έχουν όρια… Σε τίτλο και τελικό ακόμη και στο Λεν Τρόφι φθάνουν τα όνειρα της γυναικείας ομάδας …

Άλλα αθλήματα

Δεν θέλουν να βάλουν ταβάνι. Δεν θέλουν να έχουν όρια… Σε τίτλο και τελικό ακόμη και στο Λεν Τρόφι φθάνουν τα όνειρα της γυναικείας ομάδας πόλο του Ηρακλή που μετά το 2-0 στη σειρά με τη ΝΕΠ κατάφεραν να προκριθούν στην τετράδα του ελληνικού πρωταθλήματος της Α1, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την έξοδο της ομάδας (για πρώτη φορά στην ιστορία της Θεσσαλονίκης) στο Λεν Τρόφι. Σε συνεντεύξεις που δημοσιεύτηκαν (14/5) στην εφημερίδα Sportday, ο προπονητής και οι παίκτριες δίνουν τον χαρακτήρα αυτής της προσπάθειας. Και επισημαίνεται η ανάγκη που υπάρχει για την οικονομική στήριξη του τμήματος που καταφέρνει σπουδαία πράγματα…


Ο προπονητής, Γιώτης Ιωακειμίδης είπε: «Εχουμε κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία πέντε χρόνια. Βάλαμε αρχικά τις βάσεις στις υποδομές, για να μην έχουμε ανάγκη να αγοράζουμε παίκτριες από άλλες ελληνικές ομάδες και στη συνέχεια στοχεύσαμε να κυριαρχήσουμε στα πρωταθλήματα των μικρών κοριτσιών. Το καταφέραμε με τον καλύτερο τρόπο και από πέρυσι που τερματίσαμε (ως νεοφώτιστοι στην Α1) πέμπτοι, είπαμε ότι είναι αναγκαίο να κάνουμε το επόμενο βήμα. Τα κορίτσια δούλεψαν πάρα πολύ, έπαιξε το ρόλο του και το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα και ήρθε η Ευρώπη».

Ο προπονητής του Ηρακλή έστειλε και το μήνυμά του στον Ερασιτέχνη Ηρακλή για οικονομική βοήθεια: «Πλέον είναι αναγκαία η βοήθεια της διοίκησης. Δε γίνεται να προγραμματίζουμε μια χρονιά με λίγα χρήματα σε σχέση με άλλα αθλήματα και να μην υπάρχει φως στο τούνελ. Αυτή η ομάδα με μικρό μπάτζετ για τα δεδομένα του πρωταθλητισμού, μπορεί να φθάσει ακόμη και στον τελικό του Λεν Τρόφι. Ο Εθνικός που κατέκτησε φέτος το τρόπαιο, δεν απέχει πολύ από μας. Στο παιχνίδι του Ποσειδωνίου η ήττα ήρθε από δικά μας λάθη. Για να συμβούν, όμως, όλα αυτά, ο δρόμος είναι ένας: βοήθεια από τον Ερασιτέχνη. Θα το λέω συνέχεια. Το γυναικείο πόλο προσφέρει την ευκαιρία στο σύλλογο για ένα ευρωπαϊκό τίτλο, κάτι που κανένα άλλο τμήμα δεν μπορεί την παρούσα φάση να υλοποιήσει. Θα αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη; Οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Ηρακλή μας βοήθησαν πολύ φέτος και κατάλαβαν ότι αυτή η ομάδα έχει παρόν, αλλά και μεγάλο μέλλον».


Η αρχηγός της ομάδας, Εύη Χατζημελετίου, είπε: «Οταν ξεκίνησα το πόλο, αυτό μου φαινόταν τόσο μακρινό. Τελικά, όμως, τα όνειρα είναι για να πραγματοποιούνται. Είμαστε όλοι μια γροθιά και πετύχαμε κάτι σπουδαίο για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης». Από την πλευρά της, η Χριστίνα Φλώρου, επισήμανε: «Η πολλή δουλειά μας έφθασε σε αυτό το σημείο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή στον πρωταθλητισμό. Σκληρή δουλειά και συγκέντρωση σε αυτό που κάνεις. Μόνο έτσι πετυχαίνεις. Χαίρομαι πολύ που αυτή η ομάδα έφθασε σε μόλις πέντε χρόνια σε τόσο υψηλό επίπεδο».


Η τερματοφύλακας του Ηρακλή, Ελένη Γούλα, δήλωσε: «Μερικές φορές φθάνουμε στο σημείο να πούμε ‘’όχι άλλο χλώριο’’, αλλά μετά από ορισμένα λεπτά θέλουμε να μπούμε στην πισίνα. Παρ΄ όλα αυτά, δουλέψαμε σκληρά και γευόμαστε τους καρπούς της επιτυχία μας». Η περιφερειακή και «μπόμπερ» του «Γηραιού», Μάγδα Τζίμα, είπε ότι «αξίζαμε την έξοδο στην Ευρώπη διότι παλέψαμε αρκετά. Δεν έχουμε σταματήσει να κάνουμε προπόνηση τα τελευταία χρόνια και έφθασε η στιγμή να γευτούμε κάτι σπουδαίο και σε επίπεδο γυναικών, πέρα από τις πολλές επιτυχίες στα πρωταθλήματα υποδομών».

Back to Top