Διακρίσεις για τα κυανόλευκα ξίφη

Νέες επιτυχίες για το τμήμα Ξιφασκίας του Γ.Σ.Θ. «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει με το χώρο προπόνησης. Συγκεκριμένα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Ξίφους Μονομαχίας …

Άλλα αθλήματα

Νέες επιτυχίες για το τμήμα Ξιφασκίας του Γ.Σ.Θ. «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει με το χώρο προπόνησης.


Συγκεκριμένα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών-Γυναικών που διεξήχθη στο Ο.Α.Κ.Α. στις 24 και 25 Απριλίου 2010 οι άντρες κατέλαβαν την 5η θέση χάνοντας στις λεπτομέρειες το χάλκινο μετάλλιο, ενώ οι γυναίκες την 7η. Η κατάταξη αυτή είναι η καλύτερη του τμήματος τα τελευταία 15 χρόνια.


Την ανδρική ομάδα αποτελούσαν οι: Ζαφείρης Γερακούσης, Δημήτρης Καλφαδέλης, Χάρης Αποστολίδης και Παναγιώτης Κουτούμπ. Στη γυναικεία ομάδα συμμετείχαν οι: Μαρία Ανεμοπούλου, Μαρία Βλάχου και Έφη Κουτλή.


Επίσης στους Περιφερειακούς αγώνες Βόρειας Ελλάδας του  Ξίφους Μονομαχίας Παμπαίδων-Παγκορασίδων (Φλώρινα, 8 Μαΐου 2010) ο Παναγιώτης Ποδιώτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ο Γιώργος Γκράσσος το χάλκινο, ενώ ο Άρις Χαθαγουέι και η Ελένη Μπουτζοπούλου πήραν την 5η θέση αντίστοιχα στις κατηγορίες τους.


Όπως δήλωσε ο έφορος του τμήματος Κώστας Μοσχόπουλος οι επιτυχίες θα μπορούσαν να ήταν πολύ μεγαλύτερες αν οι αθλητές του Ηρακλή είχαν τις συνθήκες προπόνησης που απολαμβάνουν οι αθλητές ενός μόνο σωματείου στο Δημοτικό Γυμναστήριο Σφαγείων, το οποίο έχει παραχωρήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην Ελληνική Ομοσπονδία  Ξιφασκίας για τις ανάγκες όλων των συλλόγων της Θεσσαλονίκης.


Μετά το συνεχή εμπαιγμό που υφίσταται ο Ηρακλής από την Ε.Ο.Ξ., έχουν γίνει έγγραφες διαμαρτυρίες προς το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Πάνο Μπιτσαξή, και προς τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, κ. Βασίλη Γάκη, από τους οποίους ζητείται η άμεση επέμβαση τους για να αποδοθεί δικαιοσύνη στο θέμα αυτό που απασχολεί τον Ηρακλή αλλά και άλλα σωματεία της Θεσσαλονίκης εδώ και πολλά χρόνια.

Back to Top