«Απλά το χρέος μου…»

Ο Λευτέρης Κακιούσης μίλησε (10/5) στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» Στην αρχική του τοποθέτηση, ο προπονητής του Ηρακλή τόνισε: «Νομίζω ότι όλη η χρονιά στέφθηκε από …

Ηρακλής

Ο Λευτέρης Κακιούσης μίλησε (10/5) στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» Στην αρχική του τοποθέτηση, ο προπονητής του Ηρακλή τόνισε:


«Νομίζω ότι όλη η χρονιά στέφθηκε από επιτυχία. Ξεκινήσαμε χτίζοντας την ομάδα από το μηδέν καθώς είχαμε μόνο έναν παίκτη στο ρόστερ. Φέραμε νέα παιδιά στον Ηρακλή και δουλέψαμε καθώς είναι δύσκολο να κάνει πρωταθλητισμό μια νέα ομάδα, καταφέραμε όμως και φτάσαμε στους «4» του κυπέλλου Ελλάδας και κερδίσαμε την άνοδο στην Α1 ενώ απομένουν 3 αγωνιστικές μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Συνεχίζοντας ανέφερε
επίσης: «Ήταν μια συνολική προσπάθεια και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, στους παίκτες, στους προπονητές, στη διοίκηση που στήριξε την ομάδα και έκανε όσα είχαμε συμφωνήσει από την αρχή και στον κόσμο της ομάδας αλλά με μια μικρή πικρία. Πικρία γιατί φέτος αγωνιστήκαμε πέντε φορές κεκλεισμένων των θυρών. Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά. Όταν όμως ήταν στο γήπεδο βοηθούσε πολύ την ομάδα, ανέβαζε την ψυχολογία των παικτών. Ωστόσο δεν θα πρέπει να δίνει δικαίωμα να τιμωρείται η ομάδα, τους καταλαβαίνω σε ένα βαθμό καθώς ίσως έβγαλαν και αυτοί πικρία για όσα συνέβαιναν στο ποδόσφαιρο αλλά και για τα τέσσερα χρόνια του μπάσκετ στην Α2. Από εδώ και πέρα όμως ίσως θα έπρεπε να τους εκπαιδεύσουμε καλύτερα. Ισως επίσης να φταίω κι εγώ γιατί δεν το αντιλήφθηκα από την αρχή και δεν πήγα να μιλήσω με τους οργανωμένους. Ελπίζω του χρόνου να υπάρξει καλύτερη συνεννόηση στο θέμα αυτό και να αποφύγουμε τέτοια γεγονότα. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω και όσους δεν πίστεψαν στην ομάδα αυτή και δεν περίμεναν ότι θα τα καταφέρναμε, αυτοί μας πείσμωσαν και έτσι προσπαθήσαμε περισσότερο».

Μιλώντας για τις φετινές δυσκολίες, ο Κακιούσης
είπε: «Αυτό που ξεκινήσαμε ήταν ένα τριετές πλάνο για να φτάσουμε πάλι τον Ηρακλή εκεί που ιστορικά ανήκει, στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Εγώ έκανα απλά το χρέος μου στην ομάδα που με ανέδειξε και με βοήθησε να φτιάξω την ζωή μου. Πολλοί πίστευαν ότι δεν θα ερχόμουν στη Α2 αλλά εγώ ήρθα για το ταξίδι, να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα. Ήταν μια ηρωική προσπάθεια η άνοδος στην Α1. Με εμπειρία, υπομονή και κατανόηση πετύχαμε πολλά φέτος. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες, ο Ηρακλής είχε κακό παρελθόν, είχε χάσει την αξιοπιστία, έτσι ό,τι και αν γινόταν έπαιρνε αυτόματα μεγαλύτερες διαστάσεις από ό,τι του αναλογούσαν».

Σε ερώτηση για την επόμενη μέρα της ομάδας
, τόνισε: «Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο την επόμενη προπόνηση, το επόμενο παιχνίδι. Θέλω να δείξουμε σοβαρότητα και συνέπεια και να ολοκληρώσουμε με αξιοπρέπεια ό,τι ξεκινήσαμε φέτος. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα δούμε τι θα κάνουμε στην συνέχεια».

Για την παρουσία του κόσμου στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν είπε: «Έχουμε τρεις αγωνιστικές ακόμη, οι δύο είναι εντός έδρας και πιστεύω ότι θα είναι μια πραγματική γιορτή, η ομάδα χρειάζεται το χειροκρότητα του κόσμου. Θα είναι μια επιβράβευση για τη φετινή πορεία της ομάδας και θα βοηθήσει την ομάδα να γεμίσει τις μπαταρίες της για την συνέχεια».

Κλείνοντας, ο Κακιούσης αναφέρθηκε και στη νέα προσπάθεια που γίνεται στην ΠΑΕ Ηρακλής
: «Αυτή η ομάδα ταλαιπωρείται εδώ και χρόνια από πολλά προβλήματα, η κατάσταση όμως έχει περάσει πλέον στα χέρια του λαού της ομάδας. Ήδη τα πρώτα δείγματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, ο κόσμος στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται με μοναδικό τρόπο, όπως φαίνεται και από την κίνηση στα εισιτήρια διαρκείας για την επόμενη σεζόν. Αυτό δείχνει την οντότητα και την δυναμική του κόσμου του Ηρακλή, που στέλνει μηνύματα σε κάθε κατεύθυνση. Ο κόσμος του Ηρακλή είναι πολύς και είναι πλέον δίπλα στην ομάδα με πολύ σωστό τρόπο. Υπάρχει μια αισιοδοξία για τη συνέχεια και το αύριο του Ηρακλή, που γίνεται πλέον ενιαίος και αυτό δίνει κουράγιο σε όλους μας. Μάλιστα θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος του Ηρακλή ότι από το παιχνίδι με το Αιγάλεω θα αρχίσει η διάθεση των διαρκείας για το μπάσκετ και πιστεύω ότι θα στηρίξει και αυτή την προσπάθεια».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top