Στη μνήμη του Γιόβαν…

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε στην πόλη Τσάτσακ της Σερβίας το τουρνουά στη μνήμη του Γιόβαν Γκοϊκοβιτς. Στο διάστημα 1-2 Μαϊου, οι φίλοι του αδικοχαμένου …

Ακαδημία


Μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε στην πόλη Τσάτσακ της Σερβίας το τουρνουά στη μνήμη του Γιόβαν Γκοϊκοβιτς.Στο διάστημα 1-2 Μαϊου, οι φίλοι του αδικοχαμένου Σέρβου που έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των φίλων του Ηρακλή, διοργάνωσαν ένα τουρνουά μνήμης. 


Στο τουρνουά πήραν μέρος νεαροί παίκτες από τις ομάδας που αγωνίστηκε ο Γκοϊκοβιτς, δηλαδή, την Cacak, την Cucaricki, τον Ερυθρό Αστέρα και τον Ηρακλή που έλαβε μέρος με το Παιδικό Β’, παιδιά γεννημένα το 1996.

Στο τουρνουά βεβαίως ήταν και η γυναίκα του Γκόικο, η Ξένια μαζί με τις κόρες τους, τη Νάντια που είναι μεγαλύτερη στην ηλικία (στη διπλανή φωτογραφία είναι στα δεξιά) και η Γιοβάνα, η μικρότερη που έχει και το όνομα του πατέρα της και εμφανίζεται στα αριστερά της φωτογραφίας, ενώ ανάμεσά τους είναι ο προπονητής του “κυανόλευκου” Παιδικού Β΄, Θεόφιλος Χατζηστάθης.

Τις προηγούμενες μέρες η BLUEARENA απευθύνθηκε στην Ξένια και της ζήτησε, αν αυτό ήταν εύκολο, να στείλει φωτογραφίες από το τουρνουά. Το έκανε και την ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Στη διπλανή φωτογραφία είναι παρατεταγμένες οι ομάδες με την ομάδα του Ηρακλή να είναι στα αριστερά της φωτογραφίας. Μαζί με τις φωτογραφίες, η Ξένια, στο μήνυμα που έστειλε, ζήτησε να αναφέρουμε ότι οι κόρες της και οι ίδιες είναι ευγνώμονες στους φίλους του Γιόβαν που τις στηρίζουν.Αλλωστε, κατά καιρούς η Ξένια έχει ευχαριστήσει τον κόσμο που δεν ξεχνά τον Γκοϊκοβιτς και φυσικά και τους φίλους του Ηρακλή. Ο κόσμος αλλά και η ομάδα του Ηρακλή έχει δείξει με πολλούς τρόπους ότι θα τιμά πάντα τη μνήμη του. Πριν από τη διοργάνωση του τουρνουά, η Ξένια Γκοϊκοβιτς, μεταξύ άλλων, είχε πει χαρακτηριστικά, σε δηλώσεις που είχε κάνει, ότι… “ο Γιόβαν δεν έπαιξε πολλά χρόνια στον Ηρακλή αλλά αγαπούσε την ομάδα και του άρεσε πολύ η ζωή στην Θεσσαλονίκη”.


Και μεταξύ άλλων, πρόσθεσε αναφερόμενη στον κόσμο. “Είναι σίγουρα πολύ παρήγορο ότι τόσα χρόνια μετά ο κόσμος και ο Ηρακλής δεν έχουν ξεχάσει τον άνδρα μου, μας έχουν βοηθήσει και η αγάπη τους είναι συγκινητική. Θα είναι τιμή να έρθει ο Ηρακλής στο τουρνουά».

Στη διπλανή φωτογραφία, στο μικρόφωνο μιλά η μεγαλύτερη κόρη, η Νάντια ενώ από πίσω είναι ο Γκόραν Μιλοβάνοβιτς, ένας από τους φίλους του Γιόβαν που διοργάνωσαν το τουρνουά και έπαιζαν μαζί, μικροί, ποδόσφαιρο στην Τσάτσακ.


Στη διπλανή φωτογραφία είναι η ομάδα του Ηρακλή που φωτογραφίζεται μαζί με την Ξένια που με τη μεγαλύτερη κόρη, την Νάντια, είναι στην πάνω σειρά. Η Ξένια είναι με τα μαύρα ρούχα. 

Στην κάτω σειρά, στο κέντρο της φωτογραφίας, είναι η μικρή η Γιοβάνα.


Η πλευρά της οικογένειας και των φίλων του Γιόβαν Γκοϊκοβιτς εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή της από την παρουσία της ομάδας του Ηρακλή στο τουρνουά, ενώ από τους ανθρώπους του “Γηραιού” γίνεται λόγος για θαυμάσια φιλοξενία και μεγάλη ικανοποίηση από τη συμμετοχή σε μια τέτοια αθλητική εκδήλωση μνήμης για έναν άνθρωπο, που συνδέθηκε – με τραγικό, βεβαίως – τρόπο με τη σύγχρονη ιστορία του Συλλόγου.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top