Παντελή: “Με το Δημόσιο; Κοντά στα 10 εκ. χρέη”

Ο Ανδρέας Παντελή έδωσε (27/4) το παρών στη συνέλευση στο Κατσάνειο. Ο Κύπριος επιχειρηματίας, μεταξύ άλλων, είπε ότι τα χρέη της ΠΑΕ (μαζί με τις οφειλές στο …

Ηρακλής

Ο Ανδρέας Παντελή έδωσε (27/4) το παρών στη συνέλευση στο Κατσάνειο. Ο Κύπριος επιχειρηματίας, μεταξύ άλλων, είπε ότι τα χρέη της ΠΑΕ (μαζί με τις οφειλές στο Δημόσιο) μπορεί να φθάνουν τα 10 εκατ. ευρώ ενώ είπε ότι το μπάτζετ για την επόμενη σεζόν μπορεί να είναι στα επτά εκατ. ευρώ.

Είπε για τα χρέη: “Δεν μπορώ να υπογράψω πόσα ακριβώς είναι τα χρέη. Αυτό που ξέρω είναι ότι ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ και μπορεί να φθάνουν και τα έξι. Ο Ηρακλής βρίσκεται στον πάτο και θα πρέπει να αντιστραφεί το κλίμα άμεσα. Ο Ηρακλής βρίσκεται σε ελευθερη πτώση και αν δεν υπάρξει ανάκαμψη θα έρθει συντριβή. Υπάρχουν τα εχέγγυα να δουλέψουμε. Δεν θέλω να πω ότι είμαι κροίσος. Είναι καταστροφή να ρίχνουμε λεφτά με το τσουβάλι. Δεν χρειάζονται υπερβολές».


Ο Κύπριος είπε ακόμη ότι… “έχουμε κάνει τρεις διαφορετικές συμφωνίες με τον Ρέμο. Από άλλη βάση ξεκινήσαμε και με άλλα νούμερα μιλούσαμε τότε και άλλα υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Αν υπολογίσουμε και τα ανοίγματα του Δημοσίου μιλάμε για μια εταιρεία με χρέη κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Οποιος θέλει να μπει μέσα σε και τέτοια εταιρεία και να αναλάβει όλες αυτές τις υποχρεώσεις ή θα πρέπει να είναι τρελός ή θα πρέπει να είναι απατεώνας. Το θέμα συνεταιρισμού και συνεργασίας δεν είναι πλέον εφικτό. Ο Ρέμος θα πρέπει να βοηθήσει να εξοφληθούν τα χρέη. Τα λεφτά που θα μπουν θα πρέπει να βοηθήσουν την ομάδα, όχι για τα παλαιότερα. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Νομικά όποιος είναι πρόεδρος και κάτοχος των μετοχών, είναι υπεύθυνος. Πρέπει να πιεστεί ο Ρέμος για να πληρώσει. Δεν έχω διάθεση να απαλλάξω κανέναν από τις ευθύνες τουΟ Ρέμος θα πρέπει να είναι παρών”.

Εκανε αναφορά σε διοίκηση Πρωτοδικείου: “Το μόνο που μπορεί να γίνει τώρα είναι να δημιουργηθεί μια διοίκηση Πρωτοδικείου ώστε από αύριο κιόλας να επουλώνει πληγές και να μπούνε οι βάσεις για την επόμενη χρονιά. Αυτό όμως απαιτεί να είναι παρών και ο Ρέμος και να αναλάβει τις υποχρεώσεις που έχει γιατί είναι σημαντικό η επόμενη χρονιά να μην είναι ανάλογη των τεσσάρων τελευταίων. Για να φθάσει εδώ η ομάδα έγιναν πολλά λάθη και πολλές άσκοπες κινήσεις που δεν βοήθησαν καθόλου.


Αναφέρθηκε στην πιο πρόσφατη πρόταση που έγινε με τον Ρέμο. “Αυτό που είπαμε τελικά με τον Ρέμο είναι να μου δώσει τη διαχείριση των μετοχών για την επόμενη διετία και μετά δύο χρόνια η ομάδα να είναι καθαρή και σε καλύτερο επίπεδο”.


Είπε για το πληρεξούσιο και το Πρωτοδικείο: “Τα είπα την Παρασκευή πριν φύγω για την Κύπρο, το λέω και τώρα. Χωρίς πληρεξούσιο μετοχών και μια διοίκηση Πρωτοδικείου δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Διαφώνησα με τον Πολύκαρπο γιατί θεωρώ ότι είναι λάθος ο τρόπος λειτουργίας της ΠΑΕ. Αυτός ήταν βασικός λόγος έντονης διαφωνίας που είχα μαζί του”.  


Ο Παντελή ρωτήθηκε για τον λόγο για τον οποίον είναι εδώ… «Ο Ηρακλής είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Είναι δεδομένο ότι και εγώ μέσα από τον Ηρακλή θέλω να κερδίσω κι αυτό δεν είναι απαραίτητα χρήματα. Μπορώ να κερδίσω και μέσα από τις επιχειρήσεις μου. Μέχρι στιγμής έχω βάλει στην ΠΑΕ για να λειτουργήσει και να καλυφτούν τρύπες 240.000 ευρώ.Τους επόμενους δύο μήνες ο Ηρακλής χρειάζεται 800.000 ευρώ για να μπορέσει να τρέξει. Τα έσοδα θα είναι 400.000, αλλά αυτός που θα αναλάβει είναι υπόχρεος να καλύψει αυτό το έλλειμμα. Δεν έχω καμία υποχρέωση στον Ρέμο και δεν έχω πρόβλημα να έρθω σε σύγκρουση μαζί του. Αν κάτι δεν πάει καλά θα συγκρουστώ μαζί του. Πρέπει να γίνει ένας σωστός οικονομικός έλεγχος και μετά θα σας ενημερώσω με αριθμούς. Θα ζητήσουμε από όλους τους εμπλεκόμενους να δώσουν τα οικονομικά στοιχεία. Μπορεί ένας λογιστής να δει τις υποχρεώσεις. Πρέπει πρώτα λογιστικά να ελέγξουμε την κατάσταση”.


Ρωτήθηκε γιατί έβαλε τα χρήματα από τη στιγμή που λέει ότι δεν τηρούνταν οι συμφωνίες. «Ολο αυτό το διάστημα μιλούσαν οι δικηγόροι και έπρεπε να καλυφτούν υποχρεώσεις, με τα νοίκια, τα αυτοκίνητα, τα ταξίδια στην Αθήνα κ.λ.π. Ήθελα να είμαι αξιοπρεπής με τον εαυτό μου και έβαλα τα λεφτά. Υπάρχουν στοιχεία για τα λεφτά που έβαλα».


Ρωτήθηκε για τη δικαστική διαμάχη που έχει στην Κύπρο. “Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με το δικαστήριο με την Ανόρθωση. Δεν ανησυχώ”.


Σε ερώτηση για το αν δέχεται να παραμείνουν οι μετοχές στον Γ.Σ. μέχρι να αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει έργο και είπε… «αυτό δεν είναι πρόβλημα για μένα. Θέλω στο διοικητικό συμβούλιο τουλάχιστον έναν άνθρωπο δικό μου και οι υπόλοιποι του Ερασιτέχνη να είναι άνθρωποι που τους ξέρω και μπορώ να συνεργαστώ. Δεν έχω πρόβλημα οι μετοχές να είναι στον Γ.Σ. κι εγώ να κάνω διαχείριση. Το πρώτο που χρειάζεται είναι η συσπείρωση του κόσμου. Πλανούνται ονόματα και διαφορές και πάντα υπάρχουν ενοχές και ένοχοι”.


Ο Παντελή ρωτήθηκε και για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. «Έχω ένα ξενοδοχείο, 198 διαμερίσματα, εργοστάσιο κρασιά και δραστηριοποιούμαι πολλά χρόνια στην Βουλγαρία. Στην Κύπρο δεν έχω συνεργαστεί ποτέ με τον Ρέμο. Τον γνώρισα πριν οκτώ χρόνια. Το γήπεδο δεν αφορά εμένα. Κατασκευαστική εταιρεία έχω για άλλα στην Βουλγαρία».

Για τα οικονομικά, είπε ακόμη ότι… “δεν υπάρχει σωστό λογιστήριο και κανένας δεν είναι σίγουρος για τα χρέη. Αυτό που προέχει είναι η λειτουργία της ομάδας. Έχουν πιεστεί πράγματα αλλά πρέπει άμεσα να πιάσουμε δουλειά. Εδώ και μία βδομάδα υπάρχει απραξία”.


Μένοντας στα οικονομικά είπε ακόμη ότι… “πρέπει να γίνει έλεγχος, να καταλήξουμε σε ένα τελεσίδικο πόρισμα και να παρθεί μετά η απόφαση από τους Ηρακλειδείς. Δεν έχω μάθει να είμαι στην αφάνεια. Πρέπει να γίνουν πολλά στον Ηρακλή και είμαι σίγουρος η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει”.


Είπε, μεταξύ άλλων, για τον Ρέμο, ότι… “έχουν δημιουργηθεί χρέη και ο Ρέμος θα βοηθήσει για αυτά. Οικονομική επιτυχία δεν υπάρχει χωρίς αγωνιστική επιτυχία. Ο Ηρακλής με τα λεφτά που ξόδευε όλα αυτά τα χρόνια, μπορεί να πρωταγωνιστήσει με σωστή διαχείριση. Το ανέκκλητο πληρεξούσιο δεν μπορεί να ανακληθεί. Αυτό μου έχουν πει οι νομικοί μου. Υπάρχουν νομικές υποχρεώσεις που είναι πολύ σοβαρές για τον Ρέμο. Αν δεν πληρώσει θα έχει τρομερές ευθύνες. Θα πρέπει σύντομα να γίνει και μία έγγραφη συμφωνία μαζί και με τον Ερασιτέχνη που θα εξασφαλίζει την πληρωμή χρεών από τον Ρέμο”.

Είπε για τον Γ.Σ.
και την αδειοδότηση: “Με βάση τα δεδομένα είναι απαραίτητο να υπάρξει συνεργασία με τον Ερασιτέχνη. Πρέπει να επανέλθει η εμπιστοσύνη, γιατί η κατάσταση είναι τραγική. Δεν υπήρχε λειτουργία στην ΠΑΕ. Πρέπει άμεσα στους επόμενους τέσσερις μήνες να γίνουν πληρωμές, πρώτα στους παίκτες. Αυτοί είναι το Α και το Ω. Το θέμα της αδειοδότησης είναι σοβαρό γιατί έχουμε καθυστερήσει τρομακτικά. Θα πρέπει να γίνουν διευθετήσεις και το χτίσιμο της ομάδας για την νέα σεζόν. Ο πρόεδρος της διοίκησης Πρωτοδικείου θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι θα διασφαλίσει την ομάδα. Η αγωνιστική επιτυχία είναι η λύση των 90% των προβλημάτων μιας ομάδας”.


Ρωτήθηκε για τα τηλεοπτικά. “Για τα τηλεοπτικά νομίζω ότι δεν μπορεί να δεσμεύσει από τώρα το ποσό, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος”.


Είπε για το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς. “Το μπάτζετ με όλα μέσα θα είναι στα 7 εκατ. ευρώ. Δεν έχω συνηθίσει σε ομάδα που είμαι να είναι στην αφάνεια. Για αυτό και θέλω τον Ηρακλή να είναι πρωταγωνιστής. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Αν δεν συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα, κινδυνεύει ο Ηρακλής. Πρέπει αύριο να λυθούν τα προβλήματα. Ο Ηρακλής έχει την δυναμική, τον κόσμο και τα εχέγγυα να πρωταγωνιστήσει”.

Ο Κύπριος είπε ακόμη ότι για την επόμενη σεζόν περιμένει έσοδα στα 5,5 με 6 εκατ. ευρώ και τη διαφορά (μέχρι τα 7 εκατ. μπάτζετ που είπε) θα την καλύψει ο ίδιος. Επίσης πρόσθεσε ότι δεν ποντάρει στην οικονομική συνδρομή του κόσμου, εκτός από όσους θέλουν να πάρουν διαρκείας κ.λ.π.

Για τους παίκτες είπε ότι… “μπορώ να προσπαθήσω να μην φύγουν οι παίκτες. Χωρίς προσπάθεια δεν μπορώ να απαντήσω σήμερα. Μπορώ να φέρω και χορηγούς”.
 
Για το θέμα Μπιλίσκοφ είπε… “δεν υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύει ο Ηρακλής. Την απάντηση θα την πάρει ο κ. Κομπότης από την ΦΙΦΑ για τον Μπιλίσκοφ”.


Ο Κύπριος δέχθηκε ερώτηση για τον Μυτιληναίο. “Ποτέ δεν έχω μιλήσει με τον Μυτιληναίο. Ούτε μία φορά. Δεν τον γνωρίζω καθόλου”.

Σχετικά Άρθρα

Όταν οι “συμπολίτες” δεν ήταν εκεί για να… γεμίζουν το Καυτανζόγλειο… (pic)

Ποδόσφαιρο

Άνετη φιλική νίκη με 5-1 επί του Σμυρναϊκού Βαθυλάκκου

Ποδόσφαιρο

Κ. Τζιτζικώστας: “Θέλω να βοηθήσω στην προσπάθεια του Δρακόπουλου”

Ποδόσφαιρο

Back to Top