Μήπως πρέπει να ανησυχούν;

«Ούτε μία στο εκατομμύριο! Δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσει πρόβλημα παρουσίας στη Super League η ΠΑΕ Ηρακλής λόγω χρεών, όπως φημολογείται. Αυτό μπορώ να το διασφαλίσω …

«Ούτε μία στο εκατομμύριο! Δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσει πρόβλημα παρουσίας στη Super League η ΠΑΕ Ηρακλής λόγω χρεών, όπως φημολογείται. Αυτό μπορώ να το διασφαλίσω και προσωπικώς και να το διαβεβαιώσω». Η δήλωση αυτή ανήκει στον νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ Ηρακλής, τον κ. Χάρη Γρηγορίου. Την διαβάζω και αναρωτιέμαι. Είναι δυνατόν να λέει σοβαρά ο κ. Γρηγορίου ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσει πρόβλημα αδειοδότησης η ΠΑΕ Ηρακλής; Προσέξτε κάτι. Δεν λέω ότι η ΠΑΕ Ηρακλής δεν μπορεί να ξεπεράσει το πρόβλημα. Μπορεί να το ξεπεράσει και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί τελικά. Το πρόβλημα θα ξεπερασθεί. Όμως σήμερα υφίσταται και ο πρώτος που πρέπει να το γνωρίζει και να το επισημαίνει είναι ο κ. Γρηγορίου και να μην εμφανίζεται τόσο αισιόδοξος. Ας τα πάρουμε όμως ένα-ένα τα θέματα.


Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται ο φάκελος αδειοδότησης είναι η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου. Ερωτάται λοιπόν ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ηρακλής. Έχει νομότυπη διοίκηση η κυανόλευκη ΠΑΕ; Και αν έχει, μήπως είναι αυτή που προϋπήρχε της τελευταίας γενικής συνέλευσης; Ερωτάται ακόμα: Γιατί τα πρακτικά της τελευταίας γενικής συνέλευσης δεν κοινοποιήθηκαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης ώστε η διοίκηση που εξελέγη να μπορεί να ενεργεί νόμιμα; Γιατί από όσα είναι γνωστά ακόμα και τώρα αυτός που μπορεί να υπογράφει και να λειτουργεί ως ΠΑΕ Ηρακλής είναι ο Δήμος Πολύκαρπος, ο οποίος βέβαια δεν περιλαμβάνονταν στο διοικητικό σχήμα που προέκυψε από την τελευταία συνέλευση.


Ο ίδιος (ο κ. Γρηγορίου) έκανε κάτι για να μην δημιουργηθεί αυτή η τραγελαφική κατάσταση; Να έχουν γίνει δηλαδή εκλογές και όχι επί 4 μήνες να διοικείται η ΠΑΕ από την «προηγούμενη διοίκηση»; Μήπως είναι και δική του ευθύνη η διατήρηση αυτής της «πρωτοτυπίας»; Η αλήθεια είναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε μια «κινητικότητα» στο θέμα αυτό και ίσως χτες-προχτές (και αφού πληρωθεί κάποιο πρόστιμο εκτός από το παράβολο των 360 ευρώ) να στάλθηκαν εκπρόθεσμα τα πρακτικά της συνέλευσης. Και γι’ αυτό δεν είμαι βέβαιος (το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι ο Παντελή έστειλε 1.360 ευρώ), όμως και αν ακόμα έγινε κάτι, σε τίποτα δεν αναιρεί τα προηγούμενα.


Έχει όμως και συνέχεια η υπόθεση. Ερωτάται ο κ. Γρηγορίου. Έχει η ΠΑΕ Ηρακλής φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα; Η απάντηση είναι: Όχι. Η μόνη υποχρέωση που «εξυπηρετείται» είναι η ρύθμιση προς την εφορία. Και αυτό γίνεται γιατί σε μόνιμη βάση και κάθε μήνα, υπάρχει έλεγχος από τον κ. Μυτιληναίο, ο οποίος πλήρωσε περισσότερα από δυο εκατομμύρια ευρώ.


Πάμε όμως και παρακάτω. Ποιος θα «τακτοποιήσει» τις εκκρεμότητες προς τους ποδοσφαιριστές και το προσωπικό ώστε οι «τακτοποιήσεις» να μπουν στον σχετικό φάκελο; Ποιος θα μιλήσει μαζί τους; Ο Ρέμος; Από πού; Από την Αυστραλία; Μήπως ο Παντελή; Από την Κύπρο; Ο Κύπριος σαν επιχείρημα για το γεγονός ότι δεν έβαλε δικά του λεφτά στην ΠΑΕ Ηρακλής έλεγε ότι «τίποτα από όλα όσα συμφωνήθηκαν δεν έγιναν από την πλευρά του Ρέμου».


Όλα αυτά δίνουν το δικαίωμα στον νομικό σύμβουλο να δηλώνει ότι μπορεί να διασφαλίσει την αδειοδότηση; Όλα αυτά μπορούν να καλύψουν τις παραλείψεις που έγιναν το τελευταίο τετράμηνο και η ΠΑΕ Ηρακλής λειτουργεί με την προ της γενικής συνέλευσης διοίκηση; Άραγε όλα αυτά είναι τυχαία; Δηλαδή μήπως όλα αυτά γίνονται για να φτάσουμε στο τέλος Μαΐου (έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό);


Αυτή λίγο-πολύ είναι η κατάσταση. Με δεδομένο ότι ο Ερασιτέχνης δεν παίρνει το μερίδιο του 50% και συνεπώς η έλλειψη διοίκησης θα συνεχίσει να υφίσταται, ο Παντελή είναι στην Κύπρο και κανένας δεν γνωρίζει αν θα επιστρέψει, όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν δικαίωμα προσφυγής και ο Μπουμπένκο φεύγει, τι άλλο χρειάζεται για να εκπέμψει S.Ο.S κάποιος για την ΠΑΕ Ηρακλής; Μήπως λοιπόν στον Ηρακλή πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν και να μην στέκονται στις διαβεβαιώσεις του κ. Γρηγορίου; Όλα αυτά ας τα λάβουν υπόψη τους στον Ερασιτέχνη Ηρακλή και ας πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει. Τώρα όμως. Γιατί έστω και μιας μέρας καθυστέρηση, μπορεί να είναι οδυνηρή.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top